23 / 07 / 2024

ibb beykoz restorasyon

ibb beykoz restorasyon

Beykoz Şahinkaya Yokuşu’nda şirin mimarisiyle dikkat çeken tarihi Meryemzade Camisi başlatılan restorasyonla gelecek nesillere ulaştırılıyor. İBB tarafından restore edilen tarihi camiyle ilçedeki ecdat yadigârı bir eser daha can bulacak.

Ülkü Derner Mimarlık İnşaat Ve Restorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ülkü Derner Mimarlık İnşaat Ve Restorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da Ülkü Türker tarafından kuruldu.

İBB Meclisi'nde Beykoz Millet Bahçesi tartışması!

İBB Meclisi'nin 15 Eylül tarihli oturumunda tarihi Beykoz Çayırı, oy çokluğu ile Millet Bahçesi'ne yapıldı CHP grubunun onay vermediği karar, çayırın yapılaşmaya açılacağı nedeniyle tepkilere neden oldu.

İBB, Beykoz'daki inşaatı bitmeyen film platosu için 4 yıldır kira ödüyor!

Sayıştay, İBB’nin Beykoz’da inşaatı yarım kaldığı için hayata geçirilemeyen “Yeşilçam Film Platosu” projesi için 2016'dan beri kira ödediğini belirledi. 

İBB'nin Cibalıkapı surlarındaki restorasyon çalışmalarına tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Cibalikapı surlarında yapılan restorasyon, Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin tarafından tepki gördü.

Öğretmenlerden Kadıköy Belediyesi ve İBB’ye restorasyon çağrısı!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Kadıköy Kızıltoprak’ta Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği’nin kullandığı fakat mülkiyeti Sultan Selim Hanı Kadim Vakfı’na verilen “bahçeli köşkten” öğretmenlerin tahliyesine ilişkin durdurma kararına itirazları reddetti.

İBB'den Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmalarına suç duyurusu!

İBB, Galata Kulesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Kaçmaz Restorasyon Mimarlık Grup Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Kaçmaz Restorasyon Mimarlık Grup Limited Şirketi İstanbul Şubesi Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Beykoz Tokatköy Şehr-i Sitare projesi İBB'den geçti!

Beykoz’un ilk kentsel yenileme projesi Tokatköy Şehr-i Sitare projesine yönelik hazırlanan ortak hizmet protokolü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden geçti. 

İBB ahşap yapılar için restorasyon eğitimi veriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) mimar ve mühendislere yönelik olarak, "Geleneksel Ahşap Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Atölye Çalışması"nın 10’uncusunu düzenliyor.  

İBB'den Cendere'ye ezber bozacak ekolojik restorasyon projesi!

Cendere ekolojik restorasyon projesinde çalışmalar başlıyor. İki etapta tamamlanacak olan proje ile İstanbul yeni bir yaşam alanına daha kavuşmuş olacak.

Beykoz Ziya Ünsel Ortaokulu'nun yenilenmesi İBB'ye takıldı!

Beykoz'da 80 yıldır eğitim veren Ziya Ünsel Ortaokulu'nun yenilenmesi İBB'ye takıldı. Büyükşehir Belediyesi, yıkımdan çıkacak molozların Beykoz Korusu'ndan taşınacak olması sebebiyle izin vermedi

Ekol Müşavirlik Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ekol Müşavirlik Restorasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 50 bin TL sermaye ile 18 Şubat'ta Beykoz, Dedeoğlu Mevkii Çubuklu Mahallesi, Mahalle 1' de kuruldu.

İBB, Beykoz Küçüksu mesire alanı kararını iptal etti!

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, 'uçurtma ve çayır alanı' yapılması planlanan Küçüksu mesire alanının ücretli otopark yapılması için İSPARK'a tahsis edilmesi yönündeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi kararını iptal etti.

ibb beykoz restorasyon Haberi

ibb beykoz restorasyon


Şahinkaya Yokuşu’nda şirin ve küçük mimarisiyle dikkat çeken Meryemzade Camisi 1781 yılında inşa edildi. Banisi Vezir Pir Mustafa Paşa'nın mahdumu,  Galata, Edirne, Mekke-i Mükerreme ve İstanbul kadılıklarında da bulunan Mehmet Efendi’dir.  


Cami ve meşruta olmak üzere 2 kısımda başlatılan çalışmada yapının cami kısmı tamamlandı. Halı kaplaması yapıldıktan sonra ibadete açılabilecek. Restorasyon kapsamında meşrutası da yenilenecek. Meşruta için kazı yapıldı ve yapım çalışmalarına başlandı.


Ecdat yadigârı eşsiz eserlere ev sahipliği yapan Beykoz’da tarihi ihya çalışmalarıyla birçok eseri ayağa kaldırdıklarını belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 1950’li yıllarda yıkılan 263 yıllık Küçüksu Mihrişah Valide Sultan Camisi’nin yeniden inşa edilerek ilçeye ve gelecek nesillere kazandırıldığını söyledi ve çok yakında ibadete açılacağı müjdeledi. 


Beykoz...