06 / 05 / 2024

İBB bina tahsisi Mustafa Sezgin Tanrıkulu kimdir 

İBB bina tahsisi Mustafa Sezgin Tanrıkulu kimdir 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan arazi ve bina tahsisleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sezgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İBB'ye tahsis edilen arazi ve binalar TBMM gündeminde!

İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapılan arazi ve bina tahsisleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İstanbul’da tam 1.500 bina durduğu yerde yıkılabilir! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, hızlı tarama testlerinin sonuçlarına göre, megakent İstanbul’da şu an 1500 civarında, durduğu yerde yıkılacak bina olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi açıklaması! Megakentte 90 binden fazla bina... Son dakika! 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul depremi açıklaması! Megakentte 90 binden fazla bina... Son dakika! 

İstanbul depreminde 150 bin bina hasar görecek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul depremine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İl genelinde 850 bin civarında bina olduğunu söyleyen İmamoğlu, bu binaların 150 bininin yüksek risk teşkil ettiğini söyledi.

194 bin bina riskli!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul depremine ilişkin konuştu. İBB'nin çalışmalarına göre İstanbul’da en az 100 bin bina göçme riski ile karşı karşıya. Bu 600 daire anlamına geliyor.

Sultanbeyli Belediyesi'nden hasarlı bina açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), deprem çalıştayında Sultanbeyli'de 45 binanın hasarlı olduğunu dile getirmişti. İlçe genelinde toplam 33 bin bina olduğunu söyleyen Sultanbeyli Belediyesi, konuyla ilgili yazılı açıklama da yaptı.

Avcılar ve Silivri’deki 500 bina incelendi: Her 5 binadan 1’i yıkılacak!

İBB'nin Avcılar ve Silivri’de gerçekleştirdiği yapı tarama testi, incelenen 500 binanın yüzde 20’sinin yıkılma riski bulunduğunu ortaya çıkardı. Bazı bina sakinlerinin ise tarama çalışmasına ‘Yıkım kararı çıkar’ diye izin vermediği öğrenildi.

Büyük İstanbul depremi senaryosu: 48 bin ağır hasarlı bina!

İzmir’i yıkan deprem dikkatleri tekrar büyük deprem riski bulunan İstanbul’a çekti. İBB’nin yaptığı son çalışmalara göre İstanbul’da olası bir depremde 100 binlerce bina orta ve üstü hasar görecek. 48 bin bina ise ağır hasar görecek. 

Osmangazi Belediyesi'nden 'Mustafa Özbağ'a bina tahsisi' iddiası!

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı tarihi Karabaş-ı Veli Kültür Merkezi binasını Mustafa Özbağ’ın derneğine tahsis ettiği iddia edildi...

Yenimahalle Kadın Sığınma Evi'ne yeni bina tahsisi!

Hayırsever Abdurrahman Karamanlıoğlu’nun 2014'te 5 yıl süre ile Yenimahalle Belediyesi’ne Kadın Sığınma Evi olarak tahsis ettiği bina, şiddet mağduru kadınlara umut olmayı sürdürüyor.

İBB’den Yeşilay’a 25 yıllık bedelsiz bina tahsisi!

Yeşilay’a İBB’ye ait Beyoğlu’ndaki bir bina, bağımlılıkla mücadele merkezi olarak kullanılmak üzere AKP grubunun oyları ile 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildi...

Melikgazi Belediyesi'nden bina tahsisi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak sağlık, eğitim, emniyet ve spor hizmetlerine olduğu gibi müftülüğün gerçekleştireceği hizmetlere de destek verdiklerini belirterek bina tahsis ettiklerini dile getirdi. 

Melikgazi Belediyesi'nden il sağlık müdürlüğüne bina tahsisi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak eğitim, emniyet, din ve spor hizmetlerine olduğu gibi il sağlık müdürlüğümüzün gerçekleştireceği hizmetlere de destek ve yardımcı olduklarını bu amaç ile bina tahsis ettiklerini söyledi.

Erzurum'da Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ne yeni bina tahsis edilecek!

Geçtiğimiz günlerde dernek binasının bulunduğu apartmanda çıkan yangından dolayı ziyarette bulunan Milletvekili Ilıcalı, yangından dolayı üzüntülerini dile getirerek, kısa sürede derneğe yeni bina tahsisi konusunda gerekenleri yapacaklarını dile getirdi

İBB bina tahsisi Mustafa Sezgin Tanrıkulu kimdir  Haberi

İBB bina tahsisi Mustafa Sezgin Tanrıkulu kimdir 

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan arazi ve bina tahsislerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Sezgin, sorusunun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin'in soruları:
1. İBB kurum ve kuruluşlara arazi ya da bina tahsis ederken ne tür kriterleri göz önüne almaktadır?
2. İBB Türkiye genelinde hangi dernek, vakıf ve diğer kurum ve kuruluşlara arazi ve bina tahsis etmiştir ya da kiralamıştır?
3. İBB ÇYDD’ye arazi ve bina tahsis etmiş midir ya da kiralamış mıdır?
4. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından arazi ve bina tahsis edilen kurum ve kuruluşların adları nedir ve yöneticileri kimlerdir?
5. Söz konusu kurum ve kuruluşlara tahsis edilen arazi ve binaların yerleri, büyüklükleri ve günümüz piyasasında yaklaşık değerleri nedir?