05 / 05 / 2024

İbb çamlıca otel son durum

İbb çamlıca otel son durum

İstanbul Küçükçamlıca Tepesine yakın konumda yer alan Bilfen Okulları'nın bitişiğindeki üç parsel halindeki yaklaşık 20 bin metrekarelik araziye park ve otel yapılacak. Proje Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönümlük arazisinin imarı değiştirildi!

İstanbul'da yıkımı yapılan Çamlıca Alman Hastanesi’nin 17 dönüm büyüklüğündeki arazisinin imarı, İBB Meclisi aracılığıyla AKP-MHP grubunun oylarıyla özel sağlık fonksiyonundan alındı ve ticaret alanı yapıldı.

Çamlıca Camisi'nin maliyeti ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstanbul’un her yerinden görünecek” diyerek nitelendirdiği Çamlıca Camisi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından cami için harcanan miktar belirlendi. 

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti 1.8 milyar TL!

Çamlıca Camisi’ne metro yapılabilmesi için saatte 32 bin yolcuya ihtiyaç olduğu halde 3 binde kalan, projeyi israf sebebiyle İBB’nin iptal ettiği ortaya çıktı. Proje yeni haliyle, 192 milyon Euro'ya yani yaklaşık 1.8 milyar TL'ye mal olacak.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti ne kadar olacak?

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Balyalı, "“Proje bedeli 192 milyon Avro olarak belirlenmiş ama şu anda güncellemeyle birlikte 250 milyon Avro'yu aşacağı tahmin ediliyor" dedi.

Çamlıca Camii için 350 kişi 24 saat esasıyla çalışıyor!

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, inşaatı devam eden Çamlıca Camisi'nin inşaatını inceledi. Yüzde 90'ı tamamlanan cami için 350 kişi 24 saat esasıyla çalışıyor.

Çamlıca'da 12 bin metrekarelik alana otel yapılacak!

İstanbul Küçükçamlıca Tepesine yakın konumda yer alan Bilfen Okulları'nın bitişiğindeki üç parsel halindeki yaklaşık 20 bin metrekarelik araziye park ve otel yapılacak. Proje Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Çamlıca'daki TV kuleleri yıkılacak!

İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Kütük, "Çamlıca'daki televizyon kuleleri yıkılacak. Ulaştırma Bakanlığı tarafından 360 küsur metrelik bir kule yapılıyor. 6 aya kadar bitirip teslim edecekler" dedi.

Çamlıca Camisi'ne metro geliyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi'ne ulaşım raylı sistemle sağlanacak. İBB Meclisi'nde Çamlıca'ya metro hattı inşa edilmesine ilişkin imar plan değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi.

Bilfen Küçükçamlıca'daki arazisine otel mi yapacak?

Küçükçamlıca'ya otel yapmak için İBB'den istediği imar değişikliğini alamayan Bilfen, bu kez Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu'na başvurdu. Bilfen, uygulamadaki planlarda park alanı olarak ayrılmış kısmın otel alanına dönüştürülmesini istiyor.

Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı'na Çamlıca Camii'ni anlattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile bir araya geldiği Conrad Otel'de, konuğuna Boğaz manzaralı odadan Çamlıca Tepesi'ndeki cami inşaatını gösterip bilgi verdi.

Mecidiyeköy- Çamlıca teleferik hattı projesine 2016'da başlanacak!

Mecidiyeköy- Çamlıca arasında yapılması planlanan teleferik hattı projesine 2016 yılında başlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) hazırladığı 2016 Yılı Yatırım ve Hizmet Programı'nda teleferik hattı için de kaynak ayrıldı.

Küçük Çamlıca Korusu imara mı açılacak?

AYDINLIK gazetesi, İBB tarafından hazırlanan, doğal ve kentsel SIT alanı olan Küçük Çamlıca Korusu'nu imara açacak olan haritaya ulaştı. Peki Küçük Çamlıca Korusu imara mı açılacak?

İbb çamlıca otel son durum Haberi

İbb çamlıca otel son durum

İstanbul Küçükçamlıca Tepesine yakın konumda yer alan Bilfen Okulları'nın bitişiğindeki 20 bin metrekarelik araziye otel yatırımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.


Küçükçamlıca’daki yaklaşık 20 bin metrekarelik arazinin 13 bin metrekaresi 11 Temmuz 2005 tarihinde, İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından onaylanan imar planlarında park alanı olarak ayrılmıştı. Kalan kısım ise  turistik tesis alanı olarak planlanmıştı.



Arsa sahipleri, arazinin büyük kısmının park alanına ayrılmasına itiraz etmiş ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bu itirazı kabul etmemişti. 


Bilfen 2007 yılında aldığı arazide imar değişikliği yapılması için 2010 yılında İBB’ye başvurdu. Dosya İBB Meclisi gündemine farklı tarihlerde 4 kez geldi. Ama değişikliği İBB Meclisi’nden onay çıkmadı.


İBB’nin vermediği imar değişikliğine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onay verdi. Yeni plan değişikliği ile arazinin bin metrekaresi daha turizm alanı ilan...