14 / 05 / 2024

İBB engelli çocuklar için eğitim kampüsü

İBB engelli çocuklar için eğitim kampüsü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; otizmli çocuklar başta olmak üzere down sendromlu, zihinsel engelli, dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi ile öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklara yönelik “İstanbul Özel Eğitim Kampüsü” inşa ediyor.

Çocuk evleri yeniden tasarlanıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yeni Çocuk Evleri Siteleri ile ilgili "Yeni binaların tasarımında engelli çocuklarımızın güvenliği öncelikli olarak ele alındı" açıklamasında bulundu.

Ekrem İmamoğlu: Beni çılgın projeler değil çocuklar ilgilendiriyor!

İBB Ekrem İmamoğlu, yapımı devam eden Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi’ndeki kreş inşaatında incelemeler yaptı. Ekrem İmamoğlu, “Ben, insana ve çocuklarımıza yatırımı önemsiyorum. Beni ilgilendiren, bu şehrin çocukları ve bu şehrin insanları” dedi.

Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Limak Vakfı’nın, engelli çocuklar için inşa ettiği Gülseren Özdemir Özel Eğitim Uygulama Okulu’nu eğitime açtı

İBB engelli çocuklar için özel eğitim kampüsü inşa ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; otizmli çocuklar başta olmak üzere down sendromlu, zihinsel engelli, dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi ile öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklara yönelik “İstanbul Özel Eğitim Kampüsü” inşa ediyor.

Osmangazi’ye yeni yaşam merkezi inşa ediliyor!

Osmangazi Belediyesi, içerisinde yaşlılar için huzurevi, alzheimer hastaları için günlük bakım evi ve zihinsel engelli çocuklar için bakım merkezinin yer alacağı Kaliteli Yaşam Merkezi için çalışmalarına devam ediyor.

Antalya'ya engelli yakınları için mola evleri geliyor!

Antalya'da 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası kapsamında Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali etkinliği başladı. Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Türel, engelli yakını olan aileler için Mola Evleri yapılacağını söyledi.

Manisa Korumalı İş Merkezi tamamlanıyor!

Zihinsel engelli çocukların meslek edinmeleri ve yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla Manisa OSB tarafından yapımı tamamlanan Korumalı İş Merkezi'nin bitme aşamasına geldiğini belirten AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, açılışı ocak ayında yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Med Engelli Güvenliği Yapı İnşaat Tıbbı Cihazlar Bilgisayar Matbaa Teks. San. ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Med Engelli Güvenliği Yapı İnşaat Tıbbı Cihazlar Bilgisayar Matbaa Teks. San. ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Erdal Durmuş tarafından kuruldu.

Keçiören Belediyesi Engelsiz Park hizmete açıyor!

Keçiören Belediyesi'nin hizmete açtığı "Engelsiz Park" engelli çocuklar ile diğer çocukların birlikte oyun oynamalarını sağlayarak engelleri ortadan kaldırdı.

Trabzon Sürmene'de engelli çocuklar için anaokulu yapılacak!

Trabzon'un Sürmene ilçesinde atıl vaziyetteki bir ilkokul, iş adamı Can Çobanoğlu'nun maddi desteği ile engelli çocuklar için anaokuluna dönüştürülecek.

Konya Çumra'da 2015'te 52 park yapıldı!

Konya’nın Çumra İlçe Belediyesi tarafından 2015 yılında ilçeye 52 yeni park kazandırıldı. Başkan Oğuz, engelli çocuklarında faydalanabilmesi içinde şehir merkezinde parkların bir tanesine engelsiz oyun grubu yapıldığını söyledi.

Nilüfer’in 235’inci parkı Odunluk’a!

Engelli çocukların gönüllerince oynayabilecekleri Nuri Nihat Aslanoba Engelsiz Parkı, Odunluk Mahallesi’nde hizmete açıldı. Nilüfer Belediyesi ve Aslanoba Ailesi işbirliğiyle hayata geçirilen park çocukları sevince boğdu

Tamer Özyurt İlkokulu hizmete açıldı!

Daha önce işitme engelli çocuklar için bir anaokulu yaptıran Özyurtlar İnşaat, eğitim alanındaki ikinci yatırımı olan Tamer Özyurt İlkokulu’nu yeni eğitim-öğretim döneminde hizmete sundu.

İBB engelli çocuklar için eğitim kampüsü Haberi

İBB engelli çocuklar için eğitim kampüsü

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi otizmli çocuklar başta olmak üzere down sendromlu, zihinsel engelli, dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi ile öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklar için özel bir eğitim kampüsü inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, özel Eğitim Kampüsü projesi ile 0-6 yaş öncelikli olmak üzere 6-12, 2-18 yaş arası çocuklara ve ailelerine yönelik ücretsiz olarak hizmet verilecek. 

Maltepe’de hayata geçirilecek olan kampüs bünyesinde; tanı, teşhis, tıbbi yönlendirme ile ihtiyaç duyulan tüm özel eğitim ve terapi hizmetleri tek çatı altında toplanacak. Psikiyatrist, psikolog, çocuk doktoru beslenme uzmanı, odyolog, özel eğitim öğretmeni,  spor eğitmeni, fizyoterapist, oyun terapisti vb hizmet alınması gereken tüm branşlarda uzman kişilerin kampüs bünyesinde tam zamanlı hizmet vermesi sağlanmış olacak. İBB Özel Eğitim Kampüsü...