28 / 04 / 2024

Osmangazi’ye yeni yaşam merkezi inşa ediliyor!

Osmangazi’ye yeni yaşam merkezi inşa ediliyor!

Osmangazi Belediyesi, içerisinde yaşlılar için huzurevi, alzheimer hastaları için günlük bakım evi ve zihinsel engelli çocuklar için bakım merkezinin yer alacağı Kaliteli Yaşam Merkezi için çalışmalarına devam ediyor.




Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, büyüklüğü ve fonksiyonelliği ile Türkiye’de bir ilk olacak olan Kaliteli Yaşam Merkezi’ni Bursa’ya kazandırıyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği olan merkezde üç fonksiyon bir arada yer alacak. Huzurevi, alzheimer hastaları için günlük bakım evi ve zihinsel engelli çocuk bakım merkezinin yer alacağı Kaliteli Yaşam Merkezi, Demirtaş Mahallesi’nde 14 bin 162 metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek. 5 kat şeklinde hayata geçirilecek olan tesisin bodrum katında sığınaklar, teknik hacimler, mutfak, çamaşırhane, personel giyinme odaları ve misafir otoparkı bulunacak.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar konuyla ilgili olarak, “Kaliteli Yaşam Merkezi, Osmangazi Belediyesi’nin en büyük bütçeli projelerinden bir tanesi. Bu dev proje için inşat çalışmalarına devam ediyoruz. Şuanda kazı çalışmaları bitti ve zemin güçlendirme için çalışmalar yürütüyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak her şeyin en iyisini ortaya koymak için çalışıyoruz. En son teknoloji ve en yeni mimariyi uyguluyoruz. Kaliteli Yaşam Merkezi’de bunun bir örneği. Bu tesisimizin inşaatı için 15 metre derinlik kazarak özel bir alet ile içerisine çimento enjekte ediyoruz ve böylelikle zemin daha dayanıklı ve güçlü oluyor. Bu yöntem Türkiye’de yeni uygulanmaya başlandı. İstanbul’daki üçüncü havalimanı inşaatında da bu yöntem uygulandı. Şuan inşaat sahasının yarısının zemini güçlendirildi. Önümüzdeki günlerde temeli atacağız. Temel atmadan sonra inşaat hızlı bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

 

Osmangazi Belediyesi

 

 


Geri Dön