19 / 05 / 2024

İBB Fatih Fatma ilçesi imar planı

İBB Fatih Fatma ilçesi imar planı

İBB tarafından Fatih İlçesi, Fatma Sultan Mahallesi'ndeki bir alana ilişkin imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Büyük İstanbul depreminde korkutan tablo! Fatih, Zeytinburnu, Bahçelievler, Bakırköy, Küçükçekmece... Peş peşe açıklandı

İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü tarafından olası büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı bir çalışma yapıldı. Büyük İstanbul depreminde korkutan tablo! Fatih, Zeytinburnu, Bahçelievler, Bakırköy, Küçükçekmece... Peş peşe açıklandı

Murat Ongun'dan Fatih Vatan Caddesi'ndeki araziye ilişkin açıklama!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İçişleri Bakanlığınca el konulan, eski İBB yönetimince satın alınan Fatih Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı araziye ilişkin açıklamalarda bulundu.

İBB Fatih'teki lunapark arazisinden zarar mı etti?

İBB’nin 2017’de 429 milyon TL'ye Metal Yapı Konut’tan satın aldığı Fatih’teki arazinin güncel değeri 73.2 milyon TL olarak hesaplandı. 

Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi 2021’de açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Fatma Ana Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. İmamoğlu cemevi inşaatının 2021'de tamamlanacağını dile getirdi. 

Fatih Terim Stadyumu Bakanlığa devrediliyor!

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı olmasından sonra mecliste çoğunluğu elinde bulunduran AKP grubu İBB mülkiyetinde bulunan Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nun 25 seneliğine Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredilmesi için harekete geçti. 

Fatih'teki tartışmalı araziye park yapılacak!

İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan Vatan Caddesi Molla Gürani Mahallesi'ndeki mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olan dev arazi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Fatih Hocapaşa ve Zeyrek Mahallesi imar planı askıda!

İBB tarafından Fatih İlçesi sınırları içerisinde yer alan Hocapaşa Mahallesi ve Zeyrek Mahallesi'ndeki bazı alanlara ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Fatih Şenol Güneş Parkı katlı otopark olacak!

2012 yılında imar planlarına park alanı olarak işlenen Fatih'teki alan, İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla 4 katlı otopark olarak revize edildi.

Bağcılar Fatih Mahallesi imar planı askıya çıktı!

İBB tarafından Bağcılar İlçesi, Fatih Mahallesi sınırları içerisindeki alan imar planı bugün askıya çıktı..

Fatih Fatma Sultan Mahallesi imar tadilatı askıya çıktı!

Fatih İlçesi'ne bağlı Fatma Sultan Mahallesi'ndeki bazı parsellere ilişkin koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı..

Fatih tescil dışı alana ilişkin tadilat planı askıya çıktı!

İBB tarafından Fatih'teki tescil dışı alana ilişkin tadilat planı bugün askıya çıktı. İmar planı değişikliği 30 gün boyunca askıda kalacak..

Fatih Fatma Sultan Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

İBB tarafından Fatih İlçesi, Fatma Sultan Mahallesi'ndeki bir alana ilişkin imar planı tadilatı askıya çıkarıldı..

Fatih Evlendirme Dairesi’nin yerine park geliyor!

Fatih Evlendirme Dairesi, yerine park ve meydan yapılmak üzere yıkıldı. İBB kulislerinde, parka 15 Temmuz Şehitleri bir heykel de dikileceği konuşuluyor.

İBB Fatih Fatma ilçesi imar planı Haberi

İBB Fatih Fatma ilçesi imar planı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih İlçesi, Fatma Sultan Mahallesi, 2505 ada, 1 parselin bir kısmı ve 2 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26 Eylül 2017 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı bugün askıya çıktı.

23 Ocak 2018 tarihinde askıdan indirilecek imar planında yer alan onama sınırı içerisindeki alan sosyal kültürel tesis alanı oluyor.

Sosyal kültürel tesis alanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanacak avan projeye göre uygulama yapılacak oluğ maksimum yapı yaklaşma mesafesi önden 10 metre, yanlardan ve arkadan 5 metre, maksimum kat yüksekliği 2 kat olarak belirlendi. 

İmar planı için tıklayın.