02 / 05 / 2024

Fatih'teki tartışmalı araziye park yapılacak!

Fatih'teki tartışmalı araziye park yapılacak!

İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan Vatan Caddesi Molla Gürani Mahallesi'ndeki mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait olan dev arazi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 



Metal Yapı Konut, Vatan Caddesi üzerinde yer alan  6 bin 400 metrekarelik araziyi 2012'de  Kavran ailesinden 33 milyon 391 bin 659 liraya satın aldı. 1996 yılına kadar lunapark, daha sonra otopark olarak kullanılan arazinin imar planları 2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından değiştirildi.

Üzerine 5 katlı otel ve konut projesi yapılabilecek hale getirilen arsayı 2016 yılında Metal Yapı Konut, İstanbul İstanbul Büyük­şehir Belediyesi'ne 368 milyon 923 bin 876 lira + KDV bedelle sattı.

Sözcü Gazetesi'nden İsmail Şahin'in haberine göre, Aytekin Kotil Parkı'nın alanı ile birleştirilecek araziye Adnan Menderes döneminde Vatan Caddesi Bulvarı inşaatı sırasında yıkılan Simkeş Camisi'nin benzeri inşa edilecek. Arazi üzerindeki restoran ve market zincirine ait yapıları kısa bir süre önce yıkan İBB'nin ilerleyen günlerde otopark ve cami projesi için ihaleye çıkacağı açıklandı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Mec­lisi'nin CHP'li üyesi Hüseyin Sağ, İBB'nin imar planını değiştirerek değerini artırdığı bir araziyi satın almasına onay veren Kadir Topbaş'ın adının parka verilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Fatih teki tartışmalı araziye park yapılacak!

Fatih teki tartışmalı araziye park yapılacak!


Geri Dön