29 / 04 / 2024

Marmaris'te denizcilik temalı park yapılacak!

Marmaris'te denizcilik temalı park yapılacak!

Marmaris ilçesinde 9 bin metrekare alana "denizcilik" temalı park yapılacak. Marmaris'te 9 bin metrekare alana kurulması planlanan parkın 19 Mayıs 2014 tarihine kadar yetişmesi planlanıyor...



Marmaris Belediyesinin Eylül ayı olağan meclis toplantısında, Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nun yanındaki yaklaşık 9 bin metrekarelik alana temalı park inşa edilmesine karar verildi. 


Belediye Başkanı Ali Acar, yaptığı açıklamada, Londra, Tokyo ve Paris gibi şehirlerde örnekleri bulunan temalı parkların, alternatif turizme katkılarına işaret etti. "Denizcilik" temalı parkın 19 Mayıs 2014'te açılmasını planladıklarını belirten Acar, projenin turizme de canlılık getireceğini kaydetti. 


Projenin mimarı Sercan Ünal da toplantıda meclis üyelerine park hakkında bilgi verdi. Ünal, parkta dev bir dönme dolap kurmayı planladıklarını belirterek, "Dönme dolaptaki cam tüplerle eğlence tutkunları yarım saat boyunca Marmaris'i çeşitli kesitlerden seyredebilecek" diye konuştu. 


Parkın ortasında Piri Reis'in büyük bir haritasının yanı sıra denizci ülkelerin bayraklarının da yer alacağı belirtildi.


AA


Geri Dön