30 / 04 / 2024

ibb kira indirimleri

ibb kira indirimleri

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde alınan kararla İBB taşınmazlarındaki kira ve ecrimisil ücretlerinde bazı düzenlemelere gidildi.

Riskli yapılarda oturanlar dikkat! İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından riskli yapılarda oturan vatandaşlara belirli tutarda kira yardımı veriliyor. İBB tarafından verilen kira yardımı tutarları yeni yıl ile beraber değişti. Peki İBB kira yardımı başvurusu 2024 nasıl yapılır? 

İBB’den kentsel dönüşümde ‘tarihi’ karar! İBB, kentsel dönüşüme girecek konutlara kira ve faiz desteğinde bulunacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde tarihi kararlara imza attı. İBB; kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla kira ve faiz desteğinde bulunacağını açıkladı.

İBB, 20 milyon TL'lik kira yardımı yaptı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin 2020 faaliyet raporunu sundur. Rapora ilişkin konuşan Ekrem İmamoğlu, yapılan işlere ilişkin bilgi verdi. İmamoğlu, "Bugüne kadar kira konusunda vatandaşlarımıza sağladığımız destek miktarı 20 milyon TL'ye ulaştı" dedi.

Kira ve stopaj indirimleri devam etmeli!

TMD Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Stamati, "Pandemi döneminde kira ve stopaj indirimlerinin devam etmesi ya da en az 3-4 ay alınmaması gerekiyor" diye konuştu. Stamati, birçok mağazanın kapanacağına dikkat çekti.

İBB, Beykoz'daki inşaatı bitmeyen film platosu için 4 yıldır kira ödüyor!

Sayıştay, İBB’nin Beykoz’da inşaatı yarım kaldığı için hayata geçirilemeyen “Yeşilçam Film Platosu” projesi için 2016'dan beri kira ödediğini belirledi. 

İBB'den 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına dev destek! 

Ekrem İmamoğlu sosyal medyadan yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Bir Kira Bir Yuva” kampanyasına İBB iştirak şirketlerinin yaptığı bağış ile 120 ailenin 1 yıllık kirasını karşılandığını açıkladı. 

İBB'den büfe kiralarıyla ilgili açıklama: Büfelere verilen kira desteği sürüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs izolasyonunun yaşandığı dönemde gazete ve ürün satış büfelerine verdiği kira indirim desteğini, normalleşme sürecinde de sürdürüyor. 

İBB’nin TÜGVA’dan geri aldığı yurtta kira krizi!

Ekrem İmamoğlu'nun protokollerini iptal ettiği vakıflardan TÜGVA'ya verilen Maslak'taki yurt binasının İstanbul Üniversitesi'ne (İÜ) tahsis edilmesi gündeme geldi. İBB'nin kiracısı olduğu binanın kira sözleşmesi mülk sahibi tarafından feshedilince tahsis yapılamadı.

Kiralama sözleşmelerinde yeni değişiklikler yapıldı!

Koronavirüsle mücadele edilen şu günlerde kira sözleşmelerinde, kira indirimleri, kira ödemelerinin ertelenmesi, belirli süreliğine kira alınmaması gibi değişiklikler yapıldı.

İBB kiracılarından kira almayacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB ve iştiraklerinin mülkiyetinde olan taşınmazlardan, kapalı kaldıkları bu süreçte kira alınmayacağını açıkladı...

Kira gelir vergisinde yüzde 5 indirim!

Kira gelir vergisi indirimleri arasında yüzde 5'lik bir indirim de bulunuyor. Peki, bu indirim kimlere, hangi koşullarda yapılıyor?

Kira gelir vergisi indirimleri 2017!

Kira gelir vergisi beyan döneminde elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebiliyor. Seçilecek yöntemler ile vergide indirim yapılabiliyor. İşte kira gelir vergisi indirimleri 2017..

Kira gelir vergisi indirimleri 2016!

Kira gelirinden bazı giderlerin de indirilmesi durumunda, vergi ödemelerinden yine muaf olunabiliyor ya da ödenecek vergi tutarı düşürülebiliyor. Peki, kira gelir vergisi indirimleri 2016 nelerdir?

ibb kira indirimleri Haberi

ibb kira indirimleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi aralık ayı ikinci birleşimi, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid -19) tedbirleri kapsamında Avrasya Gösteri Merkezinde yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Meclis 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı'nın yönettiği toplantıda salgınla mücadele kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki taşınmazların kira ve ecrimisil ödemelerinin ertelenmesi masaya yatırıldı.

Mecliste oy birliği ile kabul edilen maddeye göre, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, bağlı kuruluşların ve iştiraklerinin sorumluluğundaki taşınmazlarda kira ve ecrimisil işlem dosyası bulunan mükelleflerin kira ve ecrimisil ödemeleri, kısıtlamalar boyunca ertelenecek.

Ertelenen tüm kira bedelleri, taksitle ve gecikme faizi uygulanmadan da tahsil edilecek. Kısıtlamalar nedeniyle faaliyette bulunmayan taşınmazlarda kira, ecrimisil işlem dosyası bulunan mükelleflerden de kira ve ecrimisil bedelleri alınmayacak.

Ayrıca, İBB ve iştiraklerindeki taşınmazlarda salgının başladığı...