15 / 05 / 2024

ibb merter park

ibb merter park

Bakırköy-Zeytinburnu ilçelerinin kesişme noktasında, E-5 karayolunun bitişiğinde, planlarda ticaret alanı ve 2.50 emsal serbest yüksekliği olan arazi, şehir parkı yapılmak üzere İBB Meclisi’nden 11 Temmuz 2013 günü geçti...

Gezi Parkı mahkeme kararıyla yeniden İBB’nin!

Tartışmaların odağındaki Gezi Parkı, mahkeme kararıyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

İBB'nin Eyüpsultan'daki Gençlik Parkı'nı yıkım kararına mahkemeden dur!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'da hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Gençlik Parkı'nın yıkılmasıyla ilgili kararının yürütmesi durduruldu.

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı için iptal kararı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, geçtiğimiz Haziran ayında Merter'de satışa çıkarılan hizmet binasını satışının iptal edildiğini açıkladı.

İBB'den Gezi Parkı açıklaması!

İBB Başkanlığı, Taksim Gezi Parkı'nın Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından İBB  mülkiyetinden alınarak Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçirilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

İBB Dikilitaş Parkı’nı 175 milyon TL’ye satıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi,  Beşiktaş'ta bulunan Dikilitaş Mevkii 25. adada 77 parsel arsayı Belediye Meclisinin park alanı olarak tescil etmesine rağmen 175 milyon TL'ye ihaleye çıkardı. 

İBB'nin Atatürk Parkı'ndaki kaçak yapıları için soru önergesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi AK Partili Saim Kadıoğlu, Atatürk Parkı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen kaçak yapılar hakkında soru önergesi talebinde bulunuldu.

İBB 9 ilçedeki park alanlarını satışa çıkardı!

İBB yönetimi, Beşiktaş, Başakşehir, Şişli, Esenler, Kağıthane, Eyüpsultan, Pendik, Şile ve Tuzla’daki park alanlarını satıyor.

İBB Merter metro istasyonuna kaçak büfe mi kondurdu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin encümen kararı ve izin belgesi olmadan Merter Metro İstasyonu ve otobüs durağının yanına kaçak bir büfe kurduğu iddia edildi.

İBB'nin Şile Kumbaba Sahili'ndeki parkına alıcı çıkmadı!

İBB tarafından satışa çıkarılan Şile Kumbaba sahilinde bulunan park alanının ihalesine alıcı çıkmadı. Arsanın satış bedeli 22 milyon 795 bin 836 TL olarak belirlenmişti.

İBB, Şile Kumbaba Sahili'ndeki parkı satıyor!

İBB, bütçeye kaynak oluşturabilmek için Şile’de bulunan Kumbaba Sahili’nde yer alan ve içerisinde park da bulunan araziyi 22 milyon 795 bin 836 TL'ye satışa çıkardı. İhale, yarın gerçekleşecek.

İBB Merter'deki sorunlu inşaata izin verdi ama tek şartla!

İstanbul Merter'de E-5 yolu üzerinde kaba inşaatı tamamlanan fakat bir süredir çalışmaların durdurduğu inşaat halindeki bina, sahiplerinin 18 derslikli okul yaptırması karşılığında tamamlanabilecek.

Yasin Çağatay Seçkin İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı oldu!

Geçtiğimiz hafta istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek'in yerine Profesör Dr. Yasin Çağatay Seçkin getirildi

Ukrayna'ya İBB tarafından yapılan 'İstanbul Parkı' açıldı!

Ukrayna'nın Odessa şehrinde bulunan İstanbul Parkı açıldı. Park İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirildi.

ibb merter park Haberi

ibb merter park


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Jokey Kulübü’nün bu girişimini desteklediğini belirterek bu bölge üzerindeki yeni projesini açıkladı. E-5 kenarından başlayarak, Çırpıcı Deresi etrafında Veliefendi Hipodromu’na ait ahırlara kadar olan alanı park yapmak isteyen Başkan Topbaş, yaklaşık 500 bin metrekare büyüklüğündeki kent parkı için düğmeye bastıklarını açıkladı. Öncelikle İBB mülkiyetindeki 17 bin metrekare büyüklüğe sahip Tekzen arazisinin yeşil alan olarak belediye meclisinden geçirildiğini söyleyen Başkan Topbaş, “Sayın Başbakanımız ile görüşüp desteğini aldım. Central Park’tan daha büyük bir park yapıyoruz. Birkaç ay içinde kamulaştırmayı tamamlarız” dedi. 


Ranttan vazgeçildi

Bakırköy-Zeytinburnu ilçelerinin kesişme noktasında, E-5 karayolunun bitişiğinde, planlarda ticaret alanı ve 2.50 emsal serbest yüksekliği olan arazi, şehir parkı yapılmak üzere İBB Meclisi’nden 11 Temmuz 2013 günü geçti. Hatta aynı gün Kadıköy Kuşdili’nde...