07 / 05 / 2024

İBB Seyrantepe arazisi

İBB Seyrantepe arazisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Seyrantepe'de yeni hizmet binası yapacağı arazide altmış beş kata kadar otel, rezidans ve alışveriş merkezi yapılabilmesi için plan değişikliği yapması ve dikine mimari sorunu TBMM gündemine taşındı..

Seyrantepe'deki polis lojmanları yeniden yapılacak! İhaleyi DAP Yapı'nın iştiraki Eltes İnşaat kazandı

İstanbul Seyrantepe'deki polis lojmanları, önce TOKİ'ye sonra Emlak Konut'a geçtiği duyuruldu. Buna göre, değerli arazisi ranta açıldı ve lüks konutlar yapılması için ihale ile bir şirkete verildi. 

İBB, Türker Proje Kartal arazisi imar planı onayladı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İBB, Türker Proje Kartal arazisi imar planı onayladı.

İstinye'deki devlet arazisi imara mı açılıyor?

İstanbul Boğazı'nın en güzel manzaralarından birine sahip, İstinye sırtlarındaki devlet arazisi ranta açılıyor. TOKİ'ye ait arazi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan imar uygulama planı, Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'na sunuldu.

İBB Seyrantepe Mesken Konutları!

İBB Seyrantepe Mesken Konutları Seyrantepe itfaiye binasının yanında yükseliyor. 1 ay içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan proje Seyrantepe metrosuna yakın bir bölgede bulunuyor.

İBB Seyrantepe Konutları 1 ay sonra teslim!

İBB'nin Seyrantepe’de kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirdiği 560 konutun inşaatı tamamlanmak üzere, herhangi bir satış işleminin gerçekleşmeyeceği İBB Seyrantepe Mesken Konutları 1 ay sonra hak sahiplerine teslim edilecek

Türkiye'nin ilk özel havaray projesi Seyrantepe'ye yapılacak!

Türkiye’nin ilk özel ‘havaray’ı İstanbul Seyrantepe ile Sarıyer Cendere Vadisi arasına yapılacak. 750 metre uzunluğundaki havaray tamamlandığında İBB’ye devredilecek.

2007 yılında Türk Telekom Arena ''Gelir Paylaşımı Usulü'' ile ihale edilecek!

2007 yılında Toplu Konut İdaresi, Seyrantepe arazisi üzerinde 52 bin seyirci kapasiteli, çatısı açılır kapanır tipte stadyum yapılması işini ''Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşımı Usulü'' ile ihale edecekmiş.

Gaziantep Seyrantepe Konutları'nda çevre düzenlemesi yapılıyor!

Şehitkamil Belediyesinin, İpekyolu çevresinde evi veya arazisi istimlak edilen aileler için Seyrantepe’de yaptırdığı konutlarda sona gelindi. Seyrantepe konutlarında son rötuşlar yapılırken, diğer taraftan da çevre düzenlemesi yapılıyor.

Şehithamil Seyrantepe Konutları'nda sona gelindi!

Sosyal belediyecilik anlayışıyla projelerini hayata geçiren Şehitkamil Belediyesi'nin, İpekyolu çevresinde evi veya arazisi istimlak edilen aileler için Seyrantepe'de yaptırdığı konutlarda sona gelindi.

Seyrantepe'deki araziye 1 milyar 300 milyon liralık teklif!

Emlak Konut'un Seyrantepe'deki arazisi için yapılan ihalede en yüksek teklifi 1.3 milyar liralık satış geliri ile Gül İnşaat verdi. Şirketin bu rakama ulaşmak için projesini metrekaresi 15.7 bin liradan satması gerekecek.

Seyrantepe'de metrekare fiyatları 15.7 bin TL'ye çıktı!

Emlak Konut’un Seyrantepe’deki arazisi için yapılan ihalede en yüksek teklifi 1.3 milyar liralık satış geliri ile Gül İnşaat verdi. Şirketin bu rakama ulaşmak için projesini metrekaresi 15.7 bin liradan satması gerekecek. Bu da bölgedeki fiyatların 2 katı

Emlak Konut ihalesi Seyrantepe'de konut fiyatını 2’ye katladı!

Emlak Konut’un Seyrantepe’deki arazisi için yapılan ihalede en yüksek teklifi 1.3 milyar liralık satış geliri ile Gül İnşaat verdi. Şirketin bu rakama ulaşmak için projesini metrekaresi 15.7 bin liradan satması gerekecek.

Tahincioğlu, Emlak Konut Seyrantepe arazisine en yüksek teklifi verdi!

Emlak Konut'un Seyrantepe'deki arazisi için yapılan ihalenin ilk oturumunda en yüksek teklif, Istinye arazisi ihalesini kazanan Tahincioğlu-Nida İnşaat'tan geldi.

İBB Seyrantepe arazisi Haberi

İBB Seyrantepe arazisi


CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Seyrantepe'de yeni hizmet binası yapacağı arazide altmış beş kata kadar otel, rezidans ve alışveriş merkezi yapılabilmesi için plan değişikliği yapmasına ve dikine mimariye ilişkin soru önergesi hazırladı.


Sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep eden Yedekci önergesinde "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seyrantepe’de ki araziye yapacağı yeni hizmet binasından vazgeçip, 65 kat yüksekliğe kadar otel, alışveriş merkezi ve rezidans yapılabilmesi için plan değişikliğine gitmiştir.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehircilik Şurası'nda yapmış olduğu konuşmada “Ben dikey mimariden yana değilim, ben yatay mimariden yanayım. İnsan topraktan uzak değil, toprağa yakın olarak yaşamalıdır.” demiştir. İBB ise aksine Seyrantepe’deki arsa için dikine yapılaşmayı tercih etmiştir." diyerek bu bağlamda 8 soru sordu.


Yedekci'nin soruları


1. İBB Seyrantepe’ye neden yeni yönetim binası yapmaktan...