15 / 05 / 2024

İBB tarihi

İBB tarihi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bulunduğu Saraçhane Belediye Sarayı'nın nüfusu henüz 3 milyon olan İstanbul için yapıldığı ortaya çıktı... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Eyüpsultan'da konut imarlı arsa satılıyor! İBB tarihi açıkladı!

İBB, Eyüpsultan Alibeyköy'de yer alan konut imarlı arsayı satıyor. Peki Alibeyköy'deki arsanın fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihi...

İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili senaryolar ve açıklamalar peş peşe gelirken, İBB de konu ile ilgili harekete geçti. İstanbul depremi için korkutan rapor: Sadece tarihi yarımadada 17 bin 976 yapı... Rakamlar peş peşe açıklandı!

İBB’den kentsel dönüşümde ‘tarihi’ karar! İBB, kentsel dönüşüme girecek konutlara kira ve faiz desteğinde bulunacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde tarihi kararlara imza attı. İBB; kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla kira ve faiz desteğinde bulunacağını açıkladı.

KİPTAŞ Tuzla Meydan Evler'in teslim tarihi resmen belli oldu!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından inşa edilen Tuzla Meydan Evler projesinin teslim tarihi resmen belli oldu. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı açıklamada söz konusu projenin 10 Aralık tarihinde teslim edileceğini müjdeledi.

KİPTAŞ Meydan Evler'in teslim tarihi belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Meydan Evler projesinin teslim tarihi belli oldu. İşte detaylar...

Tarihi Rumeli Hisarı'nın ortasına 22 adet konak projesi duyanları şaşkına çevirdi! İBB'den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AK Parti yönetiminde olduğu dönemde kentin sembol tarihi mekanlarından Rumeli Hisarı'na konut yapma girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane karakol binası yıkıldı!

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Tarihi Yarımada'da yeni imar planı değişikliğine onay!

Tarihi Yarımada'ya yeni bir park kazandıracak imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

Yeni Boğaziçi yasasıyla tarihi binalar da yıkılabilecek!

İstanbul Boğazı’ndaki tüm yetkilerin İBB’den Cumhurbaşkanlığı’na devredilmesini öngören yasa tasarısı ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Hukukçular, yasa tasarısındaki yeni maddeler ile tarihi binaların yıkım ve restorasyonunun da Boğaziçi Başkanlığı'nın kontrolünde olacağını söyledi...

İBB tarihi garlar ihalesinden elendi!

Tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının bazı bölümlerinin, kültür ve sanat etkinlikleri için kullanılmak için kiralanması ihalesi sonuçlandı. İhaleyi Hezarfen Danışmanlık Limited Şirketi alırken, İBB ihaleden elendi.

Medipol'ün iki tarihi binayı daha devraldığı iddiası!

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu’nu kuran vakfın yönetimini devir alıp ismini değiştiren Medipol, İBB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden kiralanan tarihi binaların kullanım hakkını da elde etti.

Çekmeköy metrosu için açılış tarihi belli mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunun ikinci etabı olan Çekmeköy-Yamanevler Metrosu'nda çalışmalar devam ediyor. Peki, Çekmeköy metrosu için açılış tarihi belli mi?

İBB tarihi Haberi

İBB tarihi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Saraçhane Belediye Sarayı binasının 3 milyon nüfusluk şehir için inşa edildiği ortaya çıktı. 1959 yılında Saraçhane'de 8 kat olarak inşası devam eden İstanbul Belediye Sarayı, 15 milyon liraya mal olacakmış.


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; Saraçhane Belediye Sarayı Meclis salonu 1.200 kişilik olarak inşa edilmiş. Buna sebep, şehrin nüfusunun artması ve ileride Belediye Meclisi azalarının sayısınında buna göre çoğalması ihtimaliymiş...


Haberin devamı için tıklayın!


Emlakta nostalji haberleri için...