18 / 07 / 2024

İbrahim Dumankaya Ali Dumankaya

İbrahim Dumankaya Ali Dumankaya

Yüzlerce projeye imza atan Dumankaya inşaat’ın kurucusu İbrahim Dumankaya yap-satçı “Laz müteahhit” ekolünü, oğlu Ali Dumankaya ise “sat-yapçı” yani modern müteahhit tarzını temsil ediyor

Ali Dumankaya ve Orhan Dumankaya'dan yeni şirket! 50 bin TL sermaye bedeliyle!

Ali Dumankaya ve Orhan Dumankaya, 50 bin TL sermaye bedeli ile Kartal'da yeni şirket kurdu. Şirketin ismi Dky Proje Ve Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi oldu. 

İbrahim Aykut Dumankaya yeni şirket kurdu!

Ataşehir Proje Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi Ataşehir'de İbrahim Aykut Dumankaya tarafından kuruldu.

Ali Fatinoğlu kimdir?

Galatasaray SK'nın yeni başkan adayı İbrahim Özdemir'in asil adayı Ali Fatinoğlu kimdir? Ali Fatinoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ali Fatinoğlu'nun biyografisi...

Ali İmran Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ali İmran Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Abdurrahman A. Fatroush ve İbrahim Halil Yüksel ortaklığında kuruldu.

Ali Dumankaya: Yurt dışına açılmayı hedefliyoruz!

Dört yılda 10 projeyi yönetme kabiliyetine erişen DKY, 2017’nin sonuna kadar inşaatı devam eden projeleri ile birlikte toplamda 3 bin 697 konut üretmiş olacak. Ali Dumankaya, "Yurt dışına açılmak gibi bir hedefimiz de var ama bu kontrollü olacak" diyor.

Genç Yavuz İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Genç Yavuz İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Yavuz, Ali Yavuz ve Ersin Yavuz ortaklığında kuruldu.

Ali Dumankaya: Hak sahiplerine 7.5 milyon lira kira ödedik!

DKY İnşaat Başkanı Ali Dumankaya, DKY Ada projesi alanında Hazine’ye ait ufak bir alanın tapusunu 17 ay sonra alabildiklerini ifade etti.

2017 yeni bir rekorla kapanacak!

DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya, konut alımlarında yapılan özel düzenlemelerin yabancı ilgisini artıracağını dile getirdi.

Dumankayalar, Kartal’a Yatırım, Geleceğe Yatırım Zirvesi'ne katılacak!

İbrahim ve Ali Dumankaya, “Kartal’a Yatırım, Geleceğe Yatırım” zirvesinde bölgenin geleceğini değerlendirecek. Kartal’a yatırım yapan inşaat şirketlerinin yöneticileri ile Kartal Belediyesi’nin bir araya geleceği zirve 2 Haziran'da gerçekleşecek.

Dumankaya projeleri ülkemizi kalkındırmaya devam edecek!

Dumankaya Ailesi’nin büyüğü İbrahim Dumankaya, Rize programı kapsamında Rize Sanayi ve Ticaret Odası tarafından düzenlenen ödül töreninin akabinde Ridos Otel’de gerçekleştirilen yemeğe katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

Ali Dumankaya: Bu yıl konut kredi faizleri düşmez!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Ali Dumankaya, Sultanbeyli'deki Fatih Caddesi'nin İstanbul'un en değerli noktalarından biri haline geldiğini söyledi. Dumankaya, ''Ev almak için faizlerin düşmesi beklenmemeli'' dedi.

DKY İnşaat ile Ergaz'dan Ataşehir'e karma proje!

Ergaz A.Ş. Genel Müdürü Abubekir Yağız ve DKY İnşaat Onursal Başkanı İbrahim Dumankaya, İstanbul Ataşehir’de 40 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak, yeni bir karma tip yaşam projesine imza attı.

Halil İbrahim Demirhan ve Ali Demirhan, Ağaoğlu'ndan ayrıldı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nda Körfez ülkelerinde vatandaşlara satış işlemlerini yapan Halil İbrahim Demirhan, Ali Demirhan, Orient World Wind Energy FZE, Orient Uluslararası Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret LTD. ŞTİ. görevlerinden ayrıldı.

İbrahim Dumankaya Ali Dumankaya Haberi

İbrahim Dumankaya Ali Dumankaya


Dumankaya inşaatın kurucusu İbrahim Dumankaya ile oğlu Ali Dumankaya, sektörü ve başarı hikayesini anlattı. Baba oğul, sektörün nereden nereye geldiğini anlattı.


Kentsel dönüşüm için seferberlik ruhu lazım


Çiçeği burnunda çok partili rejime ya da demokrasiye geçtiğimiz 1950’li yıllarda Demokrat Parti iktidarıyla birlikte İstanbul’a başlayan büyük bir göç hareketi de bütün etkileriyle birlikte kendisini gösterdi. OyıllardaKaradeniz Bölgesi’nin Rize ve Trabzon illerinden de akınlar oldu “Taşı toprağı altın” İstanbul’a. İnşaat sektörü çok hareketliydi. Şehir fazla plan yapılmadan yenileniyordu. Rize’den ve Trabzon’dan gelenler, önce amelelik yaptılar inşaatlarda. Daha sonraki yıllarda sırasıyla sıvacı, kalfa ve sonra da usta oldular. Bu gurbetçiler, 1960’lı yıllarda müteahhitliğe giriştiler. Arazisi olanlara ‘kat karşılığı’ konut yapıyorlardı.


Yap-satçılık da böyle girdi dünyamıza. “Laz müteahhit” kavramı da sektörün literatürüne böyle yerleşti.Rize’nin İkizdere ilçesinden...