15 / 05 / 2024

iç körfez yat limanı

iç körfez yat limanı

Aziz Kocaoğlu, Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (eski adı DLH) tarafından iç körfezde yapımı planlanan 3 yat limanına karşı dava açmalarının söz konusu olmadığını açıkladı

Mahkemeden dönen İzmir Körfez Geçişi Projesi yeniden gündemde: İki yaka birbirine bağlanacak!

İzmirli vatandaşların merakla beklediği Körfez Geçişi Projesi yeniden gündeme geldi. Söz konusu proje tartışmalara neden olmuştu.

Kocaeli Körfez'de 130 bin TL'ye satılık iş yeri! İhalesi 26 Temmuz'da!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Kocaeli ili Körfez ilçesi, Hereke-17 Ağustos Mahallesi'nde yer alan iş yerini satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği Milli Emlak ihalesi 26 Temmuz 2022 tarihinde saat 10:00'da yapılacak.

Körfez GYO 2020 yılı için değerleme şirketlerini seçti!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2020 yılı için Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş ve Terra Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. ile anlaştı...

Ordu'ya Körfez yatırımcı ilgi gösteriyor!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her gün daha da artıyor. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 79’u Suudi Arabistan uyruklu 98 kişinin gayrimenkul aldığı Ordu’da 2018 yılı Ocak-Eylül döneminde 19 Suudi Arabistanlı daha gayrimenkul satın aldı. 

Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği!

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, yatırım ortağı olan Ortadoğu'nun lider emlak platformu PropertyFinder ile Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği yaptı..

Emlak Konut, Körfez yatırımcılarla buluştu!

Dünyanın en önemli gayrimenkul ve mimarlık buluşmalarından biri olarak kabul edilen ve bu yıl 15.kez düzenlenen Cityscape Global 2017’de yerini alan Emlak Konut GYO, körfez yatırımcılarına Türkiye konut piyasasının avantajlarını anlattı.

Körfez yatırımcıları Türkiye'den 1,5 milyar dolarlık gayrimenkul aldı!

Körfez ülkelerinden Türkiye'ye doğrudan yatırım tutarı, bu yılın ocak-mayıs döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 397 artışla 111 milyon dolardan 552 milyon dolara yükseldi.

Türkiye'ye Arap ve Körfez yatırımlarından büyük pay!

QT Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Al Meer, "Arap ve Körfez yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmayı seviyor. Türkiye, Arap ve Körfez yatırımları pastasından büyük pay alıyor" dedi.

Körfez yatırımcıları Türkiye'ye ve konut sektörüne güveniyor!

EXPO Turkey by Katar Fuarı'na katılan Sinpaş GYO'nun Genel Müdürü Seba Gacemer, sektör ve fuarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gacemer, ''Körfez yatırımcıları Türkiye'ye ve sektöre güveniyor. Yatırımcılar projeleri gezmeden sadece maket üzerinden ev aldı'' diye konuştu.

Körfez yatırımcısı teşviklerle Türkiye'ye çekilecek!

Katar’da düzenlenen Expo Turkey By Katar Fuarı’na katılan Türk işadamları cazip teşvikleri anlatıp, Körfez yatırımcısını Türkiye’ye çekmeye çalışıyor.

Körfez yatırımcısı referandumu bekliyor!

Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Osman Arslan yaptığı açıklamada 16 Nisan'daki referandumdan sonra körfez ülkelerinden ciddi yatırımlar beklediklerini dile getirdi.

Körfez yatırımcısının İstanbul’a ilgisi sürecek!

Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2017 Raporu, sektörün büyük değişimlere gebe olduğunu gözler önüne seriyor. Omurga Portföy Yatırım Direktörü İlhami Akkum, Körfez ülkelerindeki yatırımcıların İstanbul’a ilgisinin sürmesini beklediklerini ifade etti.

Körfez yatırımcıları Türkiye'deki mega projeleri değerlendirmeli!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) tarafından Bahreyn'in başkenti Manama'da "TOBB-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu" düzenlendi.

iç körfez yat limanı Haberi

iç körfez yat limanı

Karşıyaka Vapur İskelesi ile Evlendirme Dairesi arasında yapılması planlanan yat limanının, körfezdeki temiz su sirkülasyonunu olumsuz etkileyebileceği konusunda endişeleri olduğunu ve bunu Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’yle paylaştıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Yerle ilgili endişelerimizi anlattık ve bu yat limanının, Mavişehir’de bizim yapacağımız vapur iskelesinin yanında, körfez sirkülasyonunu etkilemeyecek bir alana yapılması konusunda mutabakata vardık” dedi.


İnciraltı’nda, Kredi Yurtlar Kurumu önüne yapılması öngörülen yat limanının sirkülasyon yönünden sakıncalı olacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Bu bölgede de, balıkçı barınaklarının bulunduğu yerin uygun olacağını bildirdik. Yerle ilgili ön inceleme yapılması ve varsa sakıncalarının giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi ve Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün birlikte çalışması konusunda mutabakata vardık” şeklinde konuştu.


Bayraklı’da Laka Deresi ile vapur iskelesi arasında yapılması düşünülen yat limanının ise askıya...