29 / 04 / 2024

iç pazarda sektör

iç pazarda sektör

Sanayide yapılan atılımlar, inşaat ve altyapı çalışmaları beraberinde Türkiye kaynak teknolojileri sektöründe büyümeyi getirdi. Son dönemde yapılan yatırımlar sektörün yurt içinde ivme kazanmasını sağladı.

Tarım, gıda ve içecek sektöründen 10 ayda 21,29 milyar dolarlık ihracat!

2023 yılının ilk 10 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, 2022 yılının aynı döneme göre yüzde 5,64 artışla 21,29 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi.

Otomotiv sektöründe gençlere ayda 200 bin liraya varan kazançla iş fırsatı!

İşsizlik günümüz Türkiye’sinin en büyük sorunlarından biri. Aynı zamanda kalifiye elemana olan ihtiyaç da ülkemizin ayrı bir gerçeği. Otomotiv sektöründe hizmet veren RS Otomotiv Grubu da sektördeki ara istihdam açığını kapatmak amacıyla yeni bir eğitim programına başladı.

İhracatın yarısından fazlasını sanayi sektörü üstlendi!

Türkiye'nin geçen yılki ihracatının yüzde 42,3'ünü, ithalatının ise yüzde 60,9'unu büyük ölçekli girişimler yaparken, ihracatın yüzde 55,4'ü, ithalatın ise yüzde 49,5'i sanayi sektöründe faaliyet gösteren girişimlerden geldi.

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Çimento sektörünün kapasitesi yeterli mi? Depremden bölgesindeki yeni konutlarda çimento sıkıntısı beklenmiyor!

Türkçimento Başkanı Fatih Yücelik, depremlerin yaşandığı bölgelerde yapımına başlanacak konutlar için sektörün kapasitesinin yeterli olduğuna dikkat çekti. İşte Fatih Yüceli'in o açıklamaları...

2022 yılında Türk bankacılık sektörü ne kadar kar etti? İşte sektörün 2022 performansı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türk bankacılık sektörünün 2022 performansını açıkladı. Sektörün toplam aktifleri yüzde 55,7’lik artışla 14,3 trilyon lirayı aştı.

Özel sektör çalışanları ne kadar zam alacak? İşte sektör sektör ücret zamları

Asgari ücret zammının ardından özel sektörde maaşlarına yapılacak zam oranı merak ediliyor. Türkiye’nin en büyük 500 şirketini kapsayan 2023 ücret araştırmasının sonuçlarına göre, en yüksek ücret artışı otomotiv sektöründe bekleniyor.

İnşaat sektöründe sosyal konut projesi hareketliliği! Özel sektör destek bekliyor!

MTC Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Togay Cömert, sosyal konut projelerinin hayata geçebilmesi için özel sektörün önünün açılması gerektiğine dikkat çekti. İşte o açıklamalar...

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

Konut sektörüne yeni KDV modeli geliyor!

Konut sektöründe KDV sistemi sil baştan değişiyor. Sistemde sadeleşme yapılırken uygulanan KDV oranları da değişiyor. Peki konut sektöründeki yeni KDV sistemiyle neler değişecek? Sektör rahatlayacak mı? İşte ayrıntılar...

Konutta talepler değişti, sektör dönüştü!

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün geçmişinin büyük tanıklarından olan Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu .

İnşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre; 2019'da hazır beton sektöründe ciddi bir düşüş kaydedildi. Peki inşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor? THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, sektörü ve verileri değerlendirdi.

iç pazarda sektör Haberi

iç pazarda sektör

Uzmanlar, devam eden Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP), üçüncü boğaz köprüsü, üçüncü havaalanı, Kuzey Marmara Otoyolu gibi büyük yatırımların, kaynak teknolojileri sektörüne hareket getirdiğini ve üretimde kalite artışını sağladığını söylüyor. Sektör aktörleri, bugün başlanacak yatırımların da sektöre etkisinin, orta vadede görüleceğini vurguluyor. Dünyada yaşanan ve özellikle ABD ile Avrupa'yı etkileyen ekonomik krizin yansımaları sonucu Türkiye imalat sanayiinde durgunluk yaşandı. Buna karşın yeni projeler ile kaynak sektörü büyümesini sürdürdü. Sektör, özellikle kaynak teknolojisinin kullanıldığı otomotiv, ulaştırma, boru ve gemi inşa sektörlerinde ve yan sanayilerde meydana gelen durgunluğu inşaat, altyapı ve enerjideki yeni projelerle atlattı. 



Pazar büyüme gösterdi 

Türkiye'de yapılan yatırımların, kaynak teknolojileri sektörüne olumlu etkilerini sektör büyüklüğü açısından da görmek mümkün. 2013 yılında 280 milyon dolarlık pazar büyüklüğüne ulaşan...