22 / 07 / 2024

Özel sektör çalışanları ne kadar zam alacak? İşte sektör sektör ücret zamları

Özel sektör çalışanları ne kadar zam alacak? İşte sektör sektör ücret zamları

Asgari ücret zammının ardından özel sektörde maaşlarına yapılacak zam oranı merak ediliyor. Türkiye’nin en büyük 500 şirketini kapsayan 2023 ücret araştırmasının sonuçlarına göre, en yüksek ücret artışı otomotiv sektöründe bekleniyor.




Türkiye'nin en büyük 500 şirketini kapsayan 2023 ücret araştırması Capital Dergisi tarafından yayınlandı. Araştırmaya göre beyaz yakalıların maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 60 ile yüzde 65 arasında değişecek.

Mercer 2023 Ücret ve Yan Haklar Araştırması’na göre 2023 yılında en yüksek ücret artışının yüzde 70,5 ile otomotiv sektöründe gerçekleşmesi bekleniyor. Otomotiv sektörünün ardından sektörler itibariyle değerlendirildiğinde; en yüksek artışında sırasıyla enerji, üretim sektörü, otomotiv tedarik sanayi, maden ve metal, lojistik ve finansal hizmetler sektörleri geliyor.

 Özel sektör çalışanları ne kadar zam alacak? İşte sektör sektör ücret zamları

Fortune Danışmanlık Kurucusu Ayşen Arıduru, bilişim, telekomünikasyon, yapay zeka, hızlı tüketim, otomotiv, bankacılık, gıda, ilaç ve enerji sektörlerinde ücret artışlarının daha yüksek olacağını tahmin ederken, sigorta, sağlık, inşaat, iletişim, hizmet ve turizm sektörlerinde maaş zamlarının daha düşük olacağını öngördü.

HANGİ SEKTÖRDE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Araştırmaya göre, bazı sektörlerde beklenen minimum ve maksimum olmak üzere maaşlar ve zam tahminleri şöyle sıralanıyor:

TEKSTİL SEKTÖRÜ:

Genel müdür maaşları: 48 bin TL ile 192 bin TL arasında

Genel müdür yardımcısı maaşları: 37 bin 500 TL ile 72 bin TL.

Müdür maaşı: 18 bin TL- 45 bin TL

Uzman maaşı: 10 bin TL – 21 bin TL


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön