15 / 05 / 2024

İÇDAŞ arazi

İÇDAŞ arazi

İstanbul'un Bahçelievler ilçesine bağlı Güneşli 1980'lerden sonra gelişen sanayi bölgelerinden biri... Ancak Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Güneşli'de de dönüşüm başladı. İÇDAŞ'ın fabrika arazisine ise 18 talip var...

Milli Emlak Ankara ve Antalya'da KDV'den muaf arazi satacak!

Ankara ve Antalya'da arazi arayanların beklediği müjde Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden geldi. Alanya ve Pursaklar'da yer alan iki arazi KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı.

Ankara'da arazi almak isteyenlere büyük fırsat! Bu fiyatlar kaçmaz! Kahramankazan, Polatlı, Sincan, Yenimahalle...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Ankara'nın çeşitli ilçelerinde yer alan 389 farklı arsayı açık artırma yoluyla satışa sunuyor. Ankara'da arazi almak isteyenlere büyük fırsat...

Urla'da arazi almak isteyenlere müjde! Karayolları Ovacık'taki 8.753 metrekarelik araziyi satıyor! 

İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, İzmir Urla'da arazi satıyor. Peki İzmir Urla'daki arazinin satış ihalesi ne zaman? İşte ayrıntılar...

Fahriye Evcen-Burak Özçivit Bodrum'da arazi arıyor!

Bir süredir Bodrum'da bulunan Fahriye Evcen ve Burak Özçivit'in villa inşaatı için arazi baktığı iddia edildi.

Ankara'da arazi usulsüzlüğü nedeniyle 13 kişi tutuklandı!

Ankara'da düzenlenen arazi soruşturması kapsamında 3'ü muhtar, 7'si kamu görevlisi olmak üzere 13 kişi hakkında tutuklama kararı alındı.

Çorum'da arazi kavgası: 3 yaralı!

Çorum'da iki köy halkı arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.

Şanlıurfa'da arazi anlaşmazlığı:1 ölü 4 yaralı!

Şanlıurfa'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybederken 4 kişi yaralandı. 

Aydın'da arazi anlaşmazlığı: 1 ölü! 

Aydın'da çiftçilikle uğraşan 61 yaşındaki  Şanver A. arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada eniştesi Mehmet A. tarafından pompalı tüfekle öldürüldü. 

Bartın'da arazi kavgası: 5 yaralı!

Doğal güzellikleri ile sık sık gündeme gelen Bartın'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada toplam 5 kişi yaralandı...

Trabzon'da arazi kavgası: 2 yaralı!

Trabzon'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada karı koca iki kişi ağır yaralandı.

Bill Gates Trakya'da arazi almadı mı?

Geçtiğimiz günlerde "Microsoft’un sahibi, dünyanın sayılı zenginlerinden Bill Gates ile ilgili dikkat çeken iddialar ortaya atıldı. Bill Gates'in Kırklareli’de geniş araziler satın aldığı ileri sürüldü. Peki Bill Gates Trakya'da arazi almadı mı? İşte yeni gelişmeler...

Elon Musk roket fırlatmak için Boca Chica'da arazi satın aldı!

Tesla CEO'su milyarder iş insanı Elon Musk roket fırlatma denemeleri yapmak için Boca Chica'da arazi satın aldı. Bölgede yaşayan köylüler ise bu durumdan şikayetçi. 

Ağrı'da arazi kavgası: 1 ölü 12 yaralı!

Ağrı'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavga sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken 12 kişi de yaralandı.

İÇDAŞ arazi Haberi

İÇDAŞ arazi


İstanbul'un Bahçelievler ilçesine bağlı Güneşli 1980'lerden sonra gelişen sanayi bölgelerinden biri... Ancak Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Güneşli'de de dönüşüm başladı. 


Semtteki fabrikalar birer birer taşınıyor. Fabrikaların arazileri; konut, otel ve iş merkezi olarak değerleniyor. Türkiye'nin en büyük demir çelik firmalarından İÇDAŞ Demir çelik, 2008 yılında Güneşli'deki fabrikasında imalatı durdurdu ve tesislerini Çanakkale Biga'ya taşıdı. 


İÇDAŞ'ın sahibi olan Aslan Ailesi şimdi Güneşli'deki 112 dönümlük arazilerini değerlendirmek için harekete geçti. Birkaç ay önce gazetelere araziyi "hasılat paylaşımı modeli" ile  değerlendirmek istediklerini belirten bir ilan verdiler. 


Aldığımız bilgilere göre 212 İstanbul Povver Outlet Alışveriş Merkezi'ne bir kilometre uzaklıkta olan araziyi  değerlendirmek  için Aslan Ailesi'ne 18  inşaat firması başvurmuş. Aile, iki emsali bulunan araziye karma proje yapılmasına sıcak bakıyormuş.

Başvuran firmalar arasında İbrahim Dumankaya Holding'e ait...