19 / 05 / 2024

İÇDAŞ Çanakkale tesisi

İÇDAŞ Çanakkale tesisi

İÇDAŞ AŞ'nin uçak gemisi yapmak için geçen yıl Değirmencik tesislerinde temelini attığı 370 metre boyunda ve 70 metre genişliğindeki kuru havuz inşaatında çalışmalar devam ediyor. 

Libya’dan Türk şirketlere çağrı: Gelin ülkemizde petro kimya tesisi yapın!

Türkiye-Libya Yuvarlak Masa Toplantısı, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohamed Al-Hawij ve iki ülke iş insanlarının katılımlarıyla yapıldı. Libyalı bakan, Türk şirketlere Libya’da petrokimya tesisi kurma teklifinde bulundu.

Dardanel, Çanakkale'deki arazisini 65 milyon TL'ye geri alacak!

Dardanel Önentaş Gıda, Çanakkale'deki fabrika arazisinin 65 milyon TL + KDV bedel karşılığında müteahhit firmadan devralınmasına karar verildi.

Yenigün İnşaat'tan Rusya’ya iki yeni tesis inşaatı!

Yenigün İnşaat Rusya’da enerji tesisi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Tesisin inşasını üstlenen Yenigün İnşaat, Timonovo ve Hmetyevo'da toplam 230 milyon dolar bedelli iki yeni ‘atıktan enerji üretim tesisi’ sözleşmesi imzaladı. 

Gemont Rusya, Rusya’da kimya tesisi inşa edecek!

Türk kökenli uluslararası inşaat şirketi Gemont Rusya, Rusya’nın Nizhnekamsk şehrinde kimya tesisi inşa edecek. Proje 2022 yılında tamamlanacak...

Sakarya’da spor tesisi olmayan ilçe kalmayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak inşa ettiğimiz Sapanca Spor Tesisleri de artık açılış için gün sayıyor. Geyve ilçemize de spor tesisi kazandıracağız. İnşallah Sakarya’mızda spor tesisi olmayan ilçe kalmayacak” dedi.

Bursa Yıldırım'da spor tesisi yatırımları hız kesmiyor!

250 bini aşkın genç Yıldırımlıya hitap eden projeler inşa eden Yıldırım Belediyesi, spor yatırımlarında da hız kesmiyor.

Rönesans Holding Ceyhan’da petrokimya tesisi kuracak!

Rönesans Holding, Cezayir’in milli enerji şirketi Sonatrach ortaklığıyla Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi’nde,  1,2 milyar dolar yatırımla polipropilen üretim tesisi kuruyor. 

İÇDAŞ Çanakkale'ye uçak gemisi için dev havuz inşa ediyor!

İÇDAŞ AŞ'nin uçak gemisi yapmak için geçen yıl Değirmencik tesislerinde temelini attığı 370 metre boyunda ve 70 metre genişliğindeki kuru havuz inşaatında çalışmalar devam ediyor. 

Şişecam İtalya'da ikinci tesisi alıyor!

İnorganik büyüme fırsatlarını değerlendirmeye devam eden Şişecam İtalya'da ikinci tesisi almak için teklif verdi..

Massa Mobilya İstanbul'da ofis ve üretim tesisi açtı!

İzmir’in prestijli markası Massa Mobilya, büyük bir hızla gelişen yapılaşmanın içinde kendine hızlı bir şekilde yer buldu. Firma İstanbul'da ofis ve üretim tesisi açtı.

Bolu Kalker Ocağı Kırma Eleme Tesisi projesinin ÇED toplantısı 28 Temmuz'da!

Bolu İli, Merkez İlçesi, Çaygökpınar Köyü civarında bulunan 2-A Grubu Kalker Ocağı Kırma Eleme Tesisi projesinin yapılması planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 28 Temmuz'da yapılacak.

TOKİ Çanakkale Ayvacık Evleri son başvuru günü 29 Temmuz'da!

Ödemelere göre 240 aya varan vade sağlanan projede 160 adet daire satışta. TOKİ Çanakkale Ayvacık Evleri son başvuru günü 29 Temmuz'da...

Rönesans Endüstri, Rusya'da LNG Tesisi Projesi'ni inşa edecek!

Rusya’nın kutup bölgesinde LNG Tesisi Projesi’nin yapımını sürdüren Rönesans Endüstri’nin radarında Afrika, Ortadoğu ve Türkiye var.

İÇDAŞ Çanakkale tesisi Haberi

İÇDAŞ Çanakkale tesisi

Türkiye'nin ağır sanayi kuruluşlarından İÇDAŞ AŞ'nin Çanakkale'nin Biga ilçesinde bulunan fabrika tesislerinde uçak gemisi üretmek için 50 milyon dolarlık yatırımla başladığı 370 metre boyunda ve 70 metre genişliğindeki kuru havuz inşaatının çalışmaları yüzde 40 oranında tamamlandı. 

Anadolu Ajansı'ndan Burak Akay'ın haberine göre, İÇDAŞ Türkiye'nin savunma sanayisindeki atağı üzerine 50 milyon dolarlık yatırım planı ile başlanan proje kapsamında dev kuru havuzun inşası geçen yıl başladı.

İÇDAŞ Yatırım Direktörü İsmail Yaman yaptığı açıklamada, Biga ilçesine bağlı Aksaz köyünün kıyısında bulunan tesislerde başlatılan "Yerli ve Milli Uçak Gemisi Yapım Havuzu"nda yatırımın hız kesmeden devam ettiğini dile getirdi.

Yaman, deniz içinde de inşası devam eden kuru havuzun, İÇDAŞ'ın kendi öz kaynakları ve teknik imkanları ile yapıldığını vurgulayarak, "Maliyeti 50 milyon dolar olan ve önümüzdeki yıl...