29 / 04 / 2024

İÇDAŞ Çanakkale'ye uçak gemisi için dev havuz inşa ediyor!

İÇDAŞ Çanakkale'ye uçak gemisi için dev havuz inşa ediyor!

İÇDAŞ AŞ'nin uçak gemisi yapmak için geçen yıl Değirmencik tesislerinde temelini attığı 370 metre boyunda ve 70 metre genişliğindeki kuru havuz inşaatında çalışmalar devam ediyor. 



Türkiye'nin ağır sanayi kuruluşlarından İÇDAŞ AŞ'nin Çanakkale'nin Biga ilçesinde bulunan fabrika tesislerinde uçak gemisi üretmek için 50 milyon dolarlık yatırımla başladığı 370 metre boyunda ve 70 metre genişliğindeki kuru havuz inşaatının çalışmaları yüzde 40 oranında tamamlandı. 

Anadolu Ajansı'ndan Burak Akay'ın haberine göre, İÇDAŞ Türkiye'nin savunma sanayisindeki atağı üzerine 50 milyon dolarlık yatırım planı ile başlanan proje kapsamında dev kuru havuzun inşası geçen yıl başladı.

İÇDAŞ Çanakkale ye uçak gemisi için dev havuz inşa ediyor!

İÇDAŞ Yatırım Direktörü İsmail Yaman yaptığı açıklamada, Biga ilçesine bağlı Aksaz köyünün kıyısında bulunan tesislerde başlatılan "Yerli ve Milli Uçak Gemisi Yapım Havuzu"nda yatırımın hız kesmeden devam ettiğini dile getirdi.

Yaman, deniz içinde de inşası devam eden kuru havuzun, İÇDAŞ'ın kendi öz kaynakları ve teknik imkanları ile yapıldığını vurgulayarak, "Maliyeti 50 milyon dolar olan ve önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan tesiste, uçak gemisi inşası ile yeni istihdam olanağı ortaya çıkarak yaklaşık bin kişi için iş imkanı sağlanacak." diye açıklama yaptı. 


Geri Dön