01 / 05 / 2024

içkale arkeoloji müzesi

içkale arkeoloji müzesi

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Türkiye'nin en büyük Arkeoloji Müzesi'nin, İçkale'de en kısa zaman içerisinde hizmete sunulacağını bildirdi

Yazar Kemal Yalçın 'Mübadele Müzesi' için arazi bağışladı!

Araştırmacı ve yazar Kemal Yalçın, Denizli'de hayata geçirilecek mübadele müzesi için arazi bağışı yaptı.

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası TBMM'de!

İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin Atatürk Havalimanı'na taşınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müze binası harabeye döndü! 

İzmir Aliağa'da bulunan Kyme Antik Kenti Kazı Evi ve Aliağa Arkeoloji Müzesi çürümeye terk edildi. Plastik çöplerle dolu binalar harabeye döndü.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu TBMM'de!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'nin restorasyonu meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaboğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu TBMM'de!

Adıyaman Arkeoloji ve Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu çalışmalarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne yıkım şoku!

İzmir Tire'de 1971'de kurulan Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. 

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Kayseri'deki eski müze binası Paleontoloji Müzesi oluyor!

Kayseri'de yer alan eski Arkeoloji Müzesi binası, kentte ortaya çıkarılan 7,5 milyon yıllık fosillerin sergileneceği Paleontoloji Müzesi olarak hizmete açılacak.

Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi atıl vaziyette!

Aliağa Belediyesi ve İtalyan Catania Üniversitesi Öğretim Üyesi Sebastiana Lagona’nın girişimleriyle 1999'da tamamlanan Kyme İtalyan Arkeoloji Heyeti Kazı Evi Müzesi, karakol olmaktan kurtarılırken, serserilerin elinden kurtarılamadı.

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi'nin inşaatı mecliste!

Adıyaman Panorama ve Arkeoloji Müzesi inşaatının başlama tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

içkale arkeoloji müzesi Haberi

içkale arkeoloji müzesi


     Valilik toplantı salonunda düzenlenen 'İçkale ve Cazibe Merkezi Destekleme Programı Projeleri Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Vali Toprak, İçkale'deki çalışmaları yerinde incelediğini, çalışmalarda hiçbir aksaklık olmadan belirtilen tarihte teslim edilmesini istediğini ve hiçbir bahaneyi kabul etmeyeceğini kaydetti. 

     Surlar, burçlar ve İçkale'deki tüm yapıların, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı'nın Cazibe Merkezleri Programı kaynakları ile restorasyon ve rölöve çalışmalarının yapıldığını vurgulayan Toprak, ''İçkale ve Diyarbakır surlarındaki restorasyon ve rölöve çalışmaları çok ciddi şekilde yürütülüyor'' dedi. 

     

     -Müze, İçkale'ye taşınacak- 

     

     Restorasyon ve rölöve çalışmaları bittikten sonra müzenin İçkale'ye taşınması için yapılması gerekenler bulunduğunu anlatan Toprak, ''Türkiye'nin en büyük Arkeoloji Müzesi İçkale'de en kısa zaman içerisinde hizmete sunulacak'' ifadesini kullandı. 

     Toprak, altyapısı tamamlanan tarihi...