03 / 05 / 2024

içmimar ve peyzaj mimarı kanun teklifi

içmimar ve peyzaj mimarı kanun teklifi

Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise verildi. Kanun teklifi için Komisyonda görüşmeler başladı..

Devlet memuru statüsündeki peyzaj mimarı ve iç mimarlara müjde! Zam ve tazminatla ilgili karar geldi! 

Devlet memuru statüsündeki peyzaj mimarı ve iç mimarlar ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bu kapsamda, bu statüde olan peyzaj mimarı ve iç mimarlar zam ve tazminat kapsamına dahil edildi. İşte detaylar...

2020-2021 yıllarında istihdam eden mimar ve mühendislerin sayısı TBMM'de!

Bakanlığın 2020-2021 yıllarında istihdam ettiği mimar ve mühendisler meclis gündemine taşındı. MHP'li Kaşıkçı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar affından sonra mimar ve mühendisler de af istiyor!

Konya Yapı Denetimi Derneği Başkanı Mimar Selman Baş, projelerde sonradan yapılan değişiklikler sebebiyle yapı denetimi şirketlerindeki binlerce mimar ve mühendisin, 'Yapı Denetim Kanunu'na' aykırılık nedeniyle 6 aydan 3 yıla kadar yargılandığını hatırlattı.

Mimar ve mühendisler sigortayı ihmal etmemeli!

Mimar ve mühendisler için sorumluluk sigortasının vazgeçilmez bir öncelik olması gerektiğini ifade eden VHV Reasürans Genel Müdürü Stahl, "Bu ürünle mimar ve mühendisler, ödemek zorunda kalabilecekleri tazminatları da güvence altına alıyor" dedi...

İnşaat projeleri için yeni peyzaj uygulamaları Flower Show İstanbul’da!

Avrasya’nın en büyük bitki ve peyzaj fuarı Eurasia Plant Fair / Flower Show İstanbul, 10. kez kapılarını açıyor. İnşaat projeleri için yeni peyzaj uygulamaları Flower Show İstanbul’da sergileniyor.

Yerli mimar ve mühendislere güvenilmeli!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Mimar ve Mühendisler Grubu'nun (MMG) düzenlediği çalıştayda konuştu. Albayrak, yerli mimar ve mühendislere güvenmenin önemini anlattı.

Rönesans, sürdürülebilirliği mimar ve mühendislere aktaracak!

Rönesans Holding'in “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” projesinin bu sene üçüncüsünü gerçekleşti. Rönesans'ın hedefi sürdürülebilirlik kültürünün geleceği inşaa edecek genç mimar ve mühendislere kazandırılması.

Mimar ve şehir planlamacısı Turgut Cansever anıldı!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan İsmail Kara bugünkü yazısında, Mimar ve şehir planlamacısı olan rahmetli Turgut Cansever'i andı. İşte o haber...

Mimar ve emlak danışmanlarının hakları Teknorecord ile korunacak!

Mimar ve emlak danışmanlarının hakları Teknorecord cıktı. Teknorecord ile cep telefonundan tek tuşa basarak birkaç saniye içinde notere gitmeye gerek kalmaksızın tüm hakların kendine ait olduğunu kanıtlayan belgeye sahip olunacak.

Ankara Keçiören'de çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları başladı!

Çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarını sürdüren Keçiören Belediyesi, ilçedeki park, bahçe ve yeşil alanları lale, sümbül ve nergis soğanlarıyla donatıyor.

Özcan Işıklar mimar ve mühendislerle bir araya geldi!

Silivrili mimar ve mühendisler, imzalanması planlanan ortak mesleki denetim ve teknik işbirliği protokolü hakkında görüş alışverişinde bulunarak, Silivri Belediyesi’nin tarımsal çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Düzce Akçakoca Belediyesi yol ve peyzaj çalışmalarını hızlandırdı!

Akçakoca Belediyesi ekipleri modernizasyon yol ve peyzaj düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Asfaltlama ve bordür çalışmalarının devam ettiği Yeni Mahalle Ketmenli Caddesinde, bölünmüş yol ile peyzaj düzenlemesi çalışmaları yapılmakta.

Zile 2. Etap TOKİ'de altyapı ve peyzaj çalışmaları başladı!

Nakkaş Mahallesi Müftü Arif Kılıç Caddesi eski terminal alanına 332 adet 2.Etap konutlar 3+1 ve 2+1 şeklinde yapım konutların altyapı ve peyzaj çalışmaları devam ediyor.

içmimar ve peyzaj mimarı kanun teklifi Haberi

içmimar ve peyzaj mimarı kanun teklifi

Mühendislik ve Mimarlık Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi.

Teklif ile; yapı planlama, üretim ve denetim süreçlerinde içmimar ve peyzaj mimarlarının da yer alması amaçlanıyor.

Kanun gerekçesinde "İçmimarlar, içmimarlık hizmetlerini 4 yıllık linsans eğitiminden sonra, uzmanlığı ve çalışma konularına göre, Oda'nın ilgili kanun ve yönetmeliklerinde uygun olarak yapmaya yetkili, yükümlülüklerini yerine getirerek üyelik sıfatını ve unvanını koruyan, çalışması kısıtlanmamış, serbest, kamu görevlisi ya da ücretli çalışanlardır.

Mevcut hukuki düzenlemelerin zamanın ruhuna uygun güncellenmemesi, içmimar ve peyzaj mimarlarının ihtisas alanlarında eser vücuda getirmelerine, uygulama sorumluluğunu üstlenmelerine imkan vermemektedir.

İlgili kanunlarda gerekli düzenlemeler yapılarak içmimar ve peyzaj mimarlığı mesleğini kötüleştiren yetkisiz olan kişilerin bu meslekleri icra etme cüretleri ve çabalarına engel olunmalıdır.

Yapı Planlama, üretim ve denetim sürecinde diğer yapı tasarı...