30 / 04 / 2024

İcra dairelerinin faaliyetinin durdurulması ne demek?

İcra dairelerinin faaliyetinin durdurulması ne demek?

İcra dairelerinin faaliyetinin durdurulması (sınırlandırılması) konusunda yeni açıklamalar yapılıyor. Peki İcra dairelerinin faaliyetinin durdurulmasıyla neler değişti?

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Nissan Mıcra 28 Mart 2022 fiyat listesi!

Japonya otomobil üreticisi olan Nissan, B segmenti hatchback olan Mıcra modelinin fiyatlarını yeniledi. Bizde sizler için Nissan Mıcra'nın fiyat listesini ve özelliklerini derledik. Ayrıntılar haberimizde...

Berlin'de konut devlerinin kiralık dairelerinin kamulaştırılması talep edildi!

Almanya'da dün gerçekleştirilen seçimlerde İlk kadın başkanını seçen Berlin, konut devlerinin kiralık dairelerinin kamulaştırılmasını talep etti.

İcra dairelerinin faaliyetinin durdurulması ne demek?

İcra dairelerinin faaliyetinin durdurulması (sınırlandırılması) konusunda yeni açıklamalar yapılıyor. Peki İcra dairelerinin faaliyetinin durdurulmasıyla neler değişti?

İcra dairelerinin sayısı rekor artışla 900’e ulaştı!

Yurttaşların borcu her geçen gün artınca, yurt çapındaki icra dairelerinin sayısı da rekor artışla 900’e ulaştı.

Sarot Group'un faaliyetinin devamına yönelik karar!

Bolu'da inşa edilen şato tipi villalarla bilinen bir firmaya ait Sarot Turizm adlı şirketin projelerinin yarım kalması ve iflas kararı verilmesi üzerine taraflar arasında bir toplantı düzenledi ve şirket faaliyetinin devamına yönelik karar alındı.

Sitelerde görevli dairelerinin tahliyesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Sitelerde görevli dairelerinin tahliyesi" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Adana'da e-haciz uygulamasına geçilecek!

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İcra Dairelerinin Etkinliğinin Arttırılması Projesi kapsamında pilot il seçilen Adana'da "e-haciz" uygulamasına geçilerek vatandaşlara daha hızlı hizmet vermeyi amaçladıklarını bildirdi.

Türkiye'nin en ücra köşelerine duble yol yapılacak!

İllerin yanı sıra, Türkiye'nin ücra köşelerindeki ilçelere de bölünmüş yollar gidecek. Sadece bu yıl sonuna kadar bin km'lik yol yapılacak.

1966 yılında Ataköy'de, Emlak Kredi Bankası dairelerinin satışları devam ediyormuş!

Reşat Altın'ın 157 liraya satıldığı 1966 yılında, Emlak Kredi Bankası tarafından Ataköy'de inşa edilen blok apartman dairelerinin satışı devam ediyormuş. Daireler, 37 bin lira ile 277 bin lira arasında satılacakmış.

Hukuk dairelerinin görevleri!

Hukuk dairelerinin görevleri, 20 Temmuz 2014 tarihinde 29066 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yargıtay Kararı ile yeniden incelendi. İşte gayrimenkul hukuk dairesi (birinci hukuk dairesi) görevleri..

Foresta Sarıyer'de 1+1 ve 2+1 muhteşem bahçe dairelerinin satışı başladı!

Metropol içinde doğal yaşam imkanı sunan Foresta Sarıyer'in satışa sunulan normal dairelerinin tükenmesinin ardından bahçe ile iç içe bir yaşam sürmek isteyenler için doğaya açılan 1+1 ve 2+1 dairelerin satışı başladı.

Vergi dairelerinin yetki alanları!

Vergi daireleri, mükellefi tespit eden, vergi, resim ve harç tarh eden, tahakkuk ettiren, ceza kesen ve tahsil eden dairelerdir. Tahsil dairesi olarak da bilinen vergi dairelerinin yetki alanları nelerdir?

İcra dairelerinin faaliyetinin durdurulması ne demek? Haberi

İcra dairelerinin faaliyetinin durdurulması ne demek?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında icra dairelerinin faaliyetinin durdurulmasını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

İcra dairelerinin faaliyetinin durdurulması (sınırlandırılması) konusunda yeni açıklamalar var. Bu konuda Adalet Bakanlığı genelgesi yayınlandı. Buna göre;

● Nafaka alacakları hariç tüm icra ve iflas takipleri durdurulduğundan bu konuda ayrıca bir karar alınmasına gerek yoktur.

● Nafaka alacakları için reddiyat (ödeme) ve tahsilat işlemleri sürdürülecek.

● Durma süresi içinde nafaka talebi ile yeni takipler açılabilecek.

● Nafaka alacağı ile birlikte sair alacakların talebi halinde sadece nafaka alacağı işlemleri sürecek.

★ ★ ★ ★ ★ 

● İcra dairelerine yapılan ödemeler kabul edilecek, sıra cetveli gerektirmeyen kişi haklarının ihlal edilmeyeceği anlaşılan ödemeler alacaklılara ödenecek.

● Durdurma kararı öncesi ihalesi yapılan ve kesinleşen ihalelerin tescil işlemleri yapılacak.

● Durdurma kararı ile itiraz ve...