29 / 04 / 2024

İcra emrine itiraz işlemi

İcra emrine itiraz işlemi

Alacaklının talebi üzerine İcra Müdürlüğü tarafından icra takibi işlemi başlatılabiliyor. İşlemin ilk adımı olarak alacaklıya tebligat gönderiliyor. Alacaklı bu tebligatta yazılı olanlardan yükümlü tutuluyor. Peki, İcra emrine itiraz nasıl yapılır?

Kira borcuna itiraz dilekçesi 2021!

Kiracı kira bedelini ödemediğinde, kiralayan ödenmeyen kira bedellerini, icra dairesi aracılığıyla isteyebiliyor. Kiracı icra takibi içerisinde gönderilen ödeme emrine 7 gün içinde itiraz edilebiliyor. Peki kira borcuna nası itiraz ediliyor? İşte kira borcuna itiraz dilekçesi 2021...

İpotek icra emrine itiraz!

Eğer borç ödenmezse, alacaklı taşınmazın satışını ve borcun kapatılmasını talep edebiliyor. Haklı durumlarda ise alacaklı ipotek icra emrine itiraz edebiliyor. İşte dava örneği..

Haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haciz işlemine tabi tutuluyorsa İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini bildirebiliyor. İşte, haciz ihbarnamesine itiraz dilekçesi!

Ev eşyası haczi itiraz dilekçesi!

İcra İflas Kanunu hükümlerinde ev eşyalarının hacizine karşı olan hükümler çok net bir şekilde belirtiliyor. Buna rağmen bir ev eşyası haczedilirse ne yapılabilir? İşte, ev eşyası haczi itiraz dilekçesi!

Kentsel dönüşümde itiraz hakkı!

Kentsel dönüşümde yapının risk tespiti, binadan bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan bir firmaya müracaatı neticesinde yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz hakkı var mı? İtiraz hakkı nasıl kullanılır?

Keçiören metro ihalesine itiraz!

Başkentte önümüzdeki yıl açılacağı duyumları Keçiören metrosu çalışmalarında yaşanan sorunlar tıkanmaya neden oluyor. Metronun diğer metrolarla bağlantısını sağlamak için yapılan ihalenin KİK tarafından iptaline itiraz edildi.

Emlak vergisi itirazı nasıl yapılır?

Emlak vergisi için belirlenen değerin artışı her yıl yeniden değerleme oranı üzerinden yapılıyor. Tespit edilen değerlere vatandaşlar tarafından itiraz edilebiliyor. Peki, emlak vergisi itirazı nasıl yapılır?

Riskli yapıların tespitine itiraz!

Bir yapının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp, yeniden inşa edilmesi için ilk olarak riskli olarak tespit edilmesi gerekiyor. Peki riskli olarak belirlenen yapıya itiraz edilir mi? Riskli yapıların tespitine itiraz nasıl edilir?

Torun Center takipsizliğine itiraz!

Demokrasi İçin Hukukçular Derneği dün İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak kararı eleştirdi. Torunlar Center inşaatındaki kazanın ardından kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesine Hukukçular Derneği itiraz etti.

Torun Center asansör kazasındaki takipsizlik kararına resmen itiraz edildi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aralarında Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına resmi olarak itiraz edildi.

Validebağ'da semt sakinleri mahkemeye itiraz edecek!

Üsküdar Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arazide başlanan cami inşaatıyla ilgili semt sakinlerini adına dava açan avukat Gülsüm Özdemir, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını kaldırmasına itiraz edeceklerini açıkladı.

Asansör faciasında takipsizlik kararına itiraz!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada, aralarında iş adamı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz edildi...

Torun Center asansör kazasında takipsizlik kararına itiraz edildi!

Torun Center kararına itiraz edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, aralarında Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz edildi.

İcra emrine itiraz işlemi Haberi

İcra emrine itiraz işlemi

İcra emrine itiraz nasıl yapılır?


İcra Müdürlüğü, alacaklının talebi doğrultusunda borçluya icra takibi başlatabiliyor. İcra takibi emri alacaklının yada alacaklı vekilinin talebi doğrultusunda başlatılabiliyor. Bu talep üzerine İcra Müdürlüğü alacaklıya tebligat göndererek durumu bildiriyor. Borçlu bu tebligatta belirtilenlerden sorumlu oluyor.


İcra Müdürlüğü tarafından gönderilen bu tebligatta; 

-Ödeme emrinin alınmasından sonra belirtilen süre içinde ilgili kuruma ödeme yapılması gerektiği, 

-İtiraz hakkının olduğu,

-Mal beyanında bulunulması için başvuru yapılması gerektiği belirtiliyor. 


Borçlu bu tebligatta belirtilenlere uymaz ise icra takibi kesinleşmiş oluyor. Ancak borçlu tebligatta belirtilen süre içerisinde borcunu öder ise icra takibi durdurulabiliyor. İcra takibi, ilamlı ya da ilamsız olarak yapılabiliyor. 


Hukuk literatüründe sonuca bağlanmış bir davayla ilgili mahkeme tarafından verilen hükmü gösteren resmi belgeye deniyor. Kelime ise “bildirmek” anlamını taşıyor. Kısacası ilam mahkeme kararını bildiren belgeye deniyor....