14 / 05 / 2024

icra iflas kanunu tasarısı

icra iflas kanunu tasarısı

Konkordato; borçlunun alacaklılarıyla anlaşmak suretiyle mahkeme kararıyla giriştiği bir tasfiye yolu olarak tanımlanıyor. Peki, tapusunda konkordato şerhi bulunan gayrimenkul satılabilir mi? İşte Konkordato İcra İflas Kanunu...

Bir dönemin en büyük ayakkabı firmasıydı. İflasını verdi. Bir tarih yok oldu

Bir dönemin en ünlü ayakkabı markalarından olan bir firma iflasını verdi. Marke ve fabrikalar icra yoluyla satılacak.

Kripto şirketi iflas başvurusunda bulundu

ABD merkezli kripto para aracı Voyager Digital, iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, ABD İflas Kanunu'nun 11'inci Bölümü uyarınca ödenemeyen borçların yeniden yapılanma sürecinin başlatıldığı belirtildi.

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Borçluya Satış Yetkisi Verilmesine Dair Yönetmelik 2022!

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Borçluya Satış Yetkisi Verilmesine Dair Yönetmelik bugünkü 31849 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31772 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik!

İcra ve İflas Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelik bugünkü 31777 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İcra ve iflas harçları 2022!

İcra ve iflas işlemlerinde başvuru sahibi tarafından bu yıl tahsil edilecek bedeller belli oldu. İşte icra ve iflas harçları 2022...

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31675 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anayasa Mahkemesi'nden icra ve iflas takiplerine ilişkin emsal karar!

Afyonkarahisar'da yaşanan depremin ardından kurulan kooperatiften alacaklarını alamayan, icra ve iflas takipleri sonuçsuz kalan firmanın başvurusunda, mülkiyet hakkının ihlal edildiğini belirtti. AYM, emsal bir karara imza attı.

İcra iflas dosyalarında pandemi artışı!

Adalet Bakanlığı’nın verileri, Türkiye genelinde giderek daha da fazlalaşan ekonomik krizi bir kez daha ortaya çıkardı. 

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile icra işlemlerinde değişiklik yapılması planlanıyor. 

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

İcra ve İflas Kanunun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31516 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de görüşülerek onaylandı...

İcra İflas Kanunu’nda ne değişiyor?

2018'de İcra ve İflas Kanunu’ndaki değişiklikten sonra 3 senelik uygulama sürecinde meydana gelen problemlerin giderilmesi amacıyla konkordatoya ilişkin bazı maddelerde yeniden düzenleme yapıldı. Yasa teklifinin bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilmesi planlanıyor.

icra iflas kanunu tasarısı Haberi

icra iflas kanunu tasarısı

Konkordato İcra İflas Kanunu!

Konkordato, borçlu ile alacaklı arasında yapılan anlaşma olarak karşımıza çıkıyor. Konkordato; borçlunun alacaklılarıyla anlaşmak suretiyle mahkeme kararıyla giriştiği bir tasfiye yoludur.


Konkordato ile ilgili yasal hükümler İcra İflas Kanunu kapsamında şu şekilde açıklanıyor: 


KONKORDATO İLE SERMAYE ŞİRKETLERİ VE KOOPERATİFLERİN UZLAŞMA YOLUYLA YENİDEN YAPILANDIRILMASI


I. ADÎ KONKORDATO

Konkordato talebi: 

Madde 285 –  Konkordato hükümlerinden yararlanmak isteyen herhangi bir borçlu, icra mahkemesine gerekçeli bir dilekçe ve bir konkordato projesi verir. Bu projeye ayrıntılı bir bilanço, gelir tablosu ve defter tutmaya mecbur şahıslardan ise defterlerinin durumunu bildiren bir cetvel ekler. Bu cetvelde, özellikle Türk Ticaret Kanununun 66 ncı maddesi hükmünce tutulması mecburi olan defterlerin hepsinin tutulmuş olup olmadıkları gösterilir. 

(Ek fıkra: 17/7/2003-4949/67 md.) İflâs talebinde bulunabilecek her alacaklı, gerekçeli bir dilekçeyle, icra mahkemesinden borçlu hakkında...