02 / 05 / 2024

icra ihalesi tapu harcı

icra ihalesi tapu harcı

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinde ne kadar harç ödenmesi gerektiği hususu Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından "Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar" tablosunda açıklanıyor. Peki, ihalede tapu harcı ne kadardır?

Kervansaray Lara Otel'in satış ihalesi yapıldı!

Galeri Kristal Tur. İnş. Pazarlama ve Tic A.Ş.'nin Kervansaray Yatırım'dan alacakları dolayısıyla ipotekli olan Lara Oteli'nin icra yolu ile açık arttırma yolu ihalesi yapıldı. Satış henüz gerçekleşmedi. 

Tapu iptal davası hangi durumlarda açılır?

Babam bize 1'er daire verdi. Ben ufak çaplı icra dosyam olduğundan, tapuyu 2 oğlumun üzerine yaptım, sonra oğlumun da icra problemleri çıktı. Daireyi veren babam sağ, kardeşlerim sağ, olayları biliyorlar. Tapu iptal davası açabilir miyim? sorusunu yanıtladı.

Ev alacaklar dikkat! Evinizin üzerinde icra olabilir!

İstanbul Esenyurt’ta ev sahiplerini ilgilendiren emsal bir olay yaşandı. Gazi Ramazan ve eşi Ayşegül Bozkurt beş yıl önce aldıkları evin tapusunun çeşitli bahanelerle kendilerine verilmemesi üzerine gittikleri Esenyurt Tapu Müdürlüğü’nde evlerinin üzerinde 9 milyon liralık icra olduğunu öğrendi.

Kervansaray'ın Bodrum'daki oteli icradan satıldı!

Kervansaray Grubu’na bağlı Bodrum’daki otel, bugün yapılan icra ihalesi ile satıldı. 94 milyon 239 bin TL bedel belirlenen otel 47 milyon 150 bin TL’ye satıldı.

Van Tapu ve Kadastro binası için sözleşme imzalandı!

Van’da 2016 yılında ihalesi yapılan Van Tapu ve Kadastro XV. Bölge Müdürlüğü hizmet binası yapım işine ait sözleşme imzalandı.

Tapu ve Kadastro Modernizasyon projesi finansman ihalesi!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Modernizasyon projesi ek finansman kapsamında yapılacak Gayrimenkul Değerleme Çalıştayı Organizasyonu için ihale düzenliyor. İhale daveti Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mardan Palace'ın satış ihalesi iptal edildi!

Türkiye ve Antalya’nın gözde otellerinden Mardan Palace’ın icra yoluyla gerçekleştirilen satış ihalesi Antalya 5. İcra Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava sonucu feshedildi.

Trabzon İkisu Grup Yolu'nun yapım ihalesi 14 Temmuz'da!

İkisu Grup Yolunun yöre insanına layık hale getirilmesi için icra edilen planlama ve altyapı çalışmaları tamamlandı. Bu çalışmalar doğrultusunda yol yapım ihalesi 14 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Hacizli tapu satılır mı?

Haciz, alacaklının teminatı olup; haciz ile borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılıyor veya el konuluyor. Peki, hacizli tapu satılır mı?

Hacizli tapu nedir?

Haciz, alacaklının borçludan alacağını almak için icra müdürlüğünde başlattığı işleme deniyor. Haciz talebi, alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, hacizli tapu nedir?

Adıyaman tapu ve kadastro binasının yapımı başladı!

Adıyaman’da 3 buçuk yıl önce yıkılan Adıyaman Tapu ve Kadastro Hizmet Binası’nın yerine yenisi yapılmaya başlandı. 5 Mayıs tarihinde ihalesi yapılan bodrum artı zemin artı 7 katlı binanın toplam inşaat alanı 2 bin 317 metrekare olacak.

4 ayda 5 milyar liralık gayrimenkul icralık oldu!

Piyasadaki durgunluk sebebiyle karşılıksız çek oranı ilk 3 ayda yüzde 72 artarken icra ihalesi sayısı da yüzde 10 artışla 27 bini buldu. İcralik.com’un Yönetim Kurulu Başkanı Can Emrah Özoral, 4 ayda 5 milyar liralık gayrimenkulün icralık olduğunu söyledi

5 milyar liralık gayrimenkul icralık!

İcralik.com ve İstatistik Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre; 2015’in ilk çeyreğinde 26 bin 939 icra ihalesi yapıldı. İcralık gayrimenkullerin toplam değeri 5 milyar lirayı buluyor.

icra ihalesi tapu harcı Haberi

icra ihalesi tapu harcı

İhalede tapu harcı ne kadardır?

Gayrimenkullerin alım satım işlemlerinde ne kadar harç ödenmesi gerektiği hususu Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından "Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar" tablosunda açıklanıyor. 


Tabloya göre, gayrimenkullerin devri için alıcıdan ve satıcıdan ayrı ayrı olmak üzere binde 20 oranında harç tahsil ediliyor. Ayrıca tarafların ödemeleri gereken masraflar arasında tapu döner sermaye masrafları yer alıyor. Söz konusu döner sermaye masrafları kurumdan kuruma farklılık gösterebiliyor. 


Ortalama ödenecek tutar 100 TL ile 200 TL arasında karşımıza çıkıyor. Bu masraflar ihale yolu ile satılan taşınmazlar için de geçerli oluyor.


"Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar" tablosu

20. a) Gayrimenkullerin ivaz karşılığında veya ölünceye kadar bakma akdine dayanarak yahut trampa hükümlerine göre devir ve iktisabında (4751 sayılı Kanunun 6/C maddesiyle değişen ibare. Yürürlük:9/4/2002) gayrimenkulün beyan...