05 / 08 / 2024

icra mahkemesi adli tatil

icra mahkemesi adli tatil

İcra ceza mahkemesi adli tatil ve icra iflas talik halleri, İcra ve İflas Kanununda açıklanıyor. Kanuna göre, terekenin borçlarından dolayı ölüm günü ile beraber üç gün içinde takip geri bırakılıyor...

Haciz ve icra konularında güncelleme! Artık haciz yapılabilmesi için icra mahkemesi kararı gerekecek!

TBMM Adalet Komisyonu, yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini kabul etti. Kanun teklifi, yargıda adil bir sürecin sağlanması ve borçluların mağduriyetinin önlenmesi amacını taşıyor.

Anayasa Mahkemesi'nden icra ve iflas takiplerine ilişkin emsal karar!

Afyonkarahisar'da yaşanan depremin ardından kurulan kooperatiften alacaklarını alamayan, icra ve iflas takipleri sonuçsuz kalan firmanın başvurusunda, mülkiyet hakkının ihlal edildiğini belirtti. AYM, emsal bir karara imza attı.

İcra dosyası sayısı 2020'de 23 milyon oldu! 

CHP'li Gürsel Tekin, Ankara İcra Mahkemesi’nin tıklım tıklım olduğunu belirtti ve “2020’de icra dosyası 23 milyona ulaştı. Millet, ekmek bulamıyor. Salgın bitene kadar borçlar dondurulmalı” dedi.

Mardan Palace Otel satış ihalesinin feshi için dava!

ANTALYA’da borçlarından dolayı Halk Bankası’na icra yoluyla satılan Mardan Palace Otel’in ihalesinin feshi için dava açıldı. Güçlü İnşaat, ihalenin feshi için 9 Kasım günü Antalya Birinci İcra Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Mardan Palace Otel'in ihalesinin feshi için dava açıldı!

Antalya'da borçlarından dolayı Halk Bankası'na icra yoluyla satılan Mardan Palace Otel'in ihalesinin feshi için dava açıldı.Oteli inşa eden alacaklı firmalardan Güçlü İnşaat, ihalenin feshi için 9 Kasım günü Antalya 1. İcra Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Sulh hukuk mahkemesi dilekçe örnekleri!

Sulh hukuk mahkemelerinde gayrimenkul ile ilgili bazı davalar görülebiliyor. Bu davaların açılabilmesi için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat ediliyor. İşte sulh hukuk mahkemesi dilekçe örnekleri..

Sulh hukuk mahkemesi avukatlık ücreti 2015!

Sulh hukuk mahkemeleri, Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, burada görülen davalar için ne kadar avukatlık ücreti verilir? İşte sulh hukuk mahkemesi avukatlık ücreti 2015..

Kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kira borcunu ödemeyen kiracıya mal sahibi icra takibi başlatabiliyor. İcra İflas Kanunu 269. maddesine göre kiracı aleyhine tahliye talepli icra takibi yapılıyor. Peki, kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kiracıya icra takibi dilekçesi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiraya veren, kiranın ödenmesi ile birlikte aynı zamanda tahliyesini de istiyorsa, ilamsız tahliye takibi yapması gerekiyor. İşte kiracıya icra takibi dilekçesi örneği..

İcra ve iflas harçları 2015!

İcra ve İflas harçları, her sene yeniden belirleniyor. 2015 yılında uygulanan Yargı Harçları listesine göre, icraya başvurma harcı 27,70 TL olarak belirleniyor. İşte diğer icra ve iflas harçları 2015..

Asliye Mahkemesi Birleşik Gayrimenkul'un yaptığı itirazı değerlendirdi!

24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat A.Ş’nin yaptığı itirazı değerlendirerek ihtiyati tedbir isteminin reddine karar verdi.

Adana idare mahkemesi kentin göbeğindeki uygulamayı iptal etti!

Danıştay 6'ncı Dairesi, Seyhan Belediye Meclisi'nin 5.8.2013 tarih ve 69 sayılı 1/1000 ölçekli uygulama imar planını iptal eden Adana 2'idare Mahkemesi'nin kararını onadı.

Yapı Kredi Koray GYO 6.Tüketici Mahkemesi davasına ilişkin bilgileri!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Yalçın Atlı tarafından şirkete açılan Ankara 6. Tüketici Mahkemesi'nin 2013/1915 esas sayılı davası hakkında açıklama yayınlamıştır.

icra mahkemesi adli tatil Haberi

icra mahkemesi adli tatil

İcrada talik halleri!

İcra ceza mahkemesi adli tatil ve icra iflas talik halleri, İcra ve İflas Kanununda "Tatiller ve Talikler" başlığı altında açıklanıyor.


Kanuna göre, terekenin borçlarından dolayı ölüm günü ile beraber üç gün içinde takip geri bırakılıyor. Mirasçı mirası kabul veya reddetmemişse bu hususta Kanunu Medenide muayyen müddetler geçinceye kadar takip geri kalıyor. 


Kanunda yer alan icrada adli tatil ve talikler ile ilgili yasal esaslar şu şekilde sıralanıyor:


TATİLLER VE TALİKLER 

Tatiller: 

1 – Bütün borçlular hakkında: 

Madde 51 – (Değişik: 18/2/1965 - 538/24 md.) 

Güneşin batmasından bir saat sonra ile güneşin doğmasından bir saat önceye kadarki devrede (Gece vakti) ve tatil günlerinde takip muameleleri yapılamaz. Ancak, gece iş görülen yerlerde gece vakti hasılat haczi mümkündür. Tatil günlerinde haciz ve tebligat yapılabileceği gibi muhafaza tedbirleri de...