28 / 07 / 2024

icra takas talebi

icra takas talebi

İcra ve iflas kanununda yer alan esaslara göre alacaklı alacağını müflisin kendinde olan alacağı ile takas edebiliyor. Ancak icrada takas şartları kapsamında bazı hallerde takas yapılamıyor...

İzmir Valiliği'nden konak takası için yeni imar talebi!

İzmir Valiliği, Konak Belediyesi'ne bir yazı göndererek, Katip Çelebi Üniversitesi rektörlük binası ile Vali Konağı'nın takası için yeni bir imar planı yapılmasını istedi. Konu, Konak Belediyesi İmar Komisyonu'nda görüşülecek.

Haciz talebi örneği 2016!

Haciz ile borçlu kişinin borcu miktarınca menkul ve gayrimenkullere cebri icra suretiyle kısıtlama yapılıyor. Bunun için alacaklılar İcra'ya talepte bulunuyor. İşte haciz talebi örneği 2016..

Kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi!

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracının kira bedelini ödememesi halinde mal sahipleri, kiracı hakkında icra takibi başlatmak isteyebiliyor. Peki, kiralanan taşınmazın tahliyesi takip talebi nasıl yapılır?

Haciz talebi nasıl açılır?

Alacaklı borcun tahsilini yapamadığı durumlarda borcun tahsili için icra talebinde bulunulabiliyor. İcra talebi doğrultusunda icra memurları haciz işlemi için eve gelebiliyor. Peki, haciz talebi nasıl açılır?

Haciz talebi dilekçesi örneği!

Kanun hükümlerine göre, hacze itiraz edilebiliyor. İtiraz yapılabilmesi için görevli icra dairesine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. İşte, haciz talebi dilekçesi örneği!

Haciz talebi nasıl yapılır?

Borçlu hakkında hacze başlanılabilmesi için alacaklının İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunması gerekiyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015..

Haczedilen malların satış talebi!

Haciz , bir borçlunun borcunu ödememesi halinde, alacaklı icra yolu ile borcun tahsilini alabiliyor. Peki haczedilen mallar nasıl paraya çevrilir? Haczedilen malların satış talebi nasıl yapılır?

Haciz talebi örneği 2015!

Alacaklılar, borcunu tahsil edemediği takdirde İcra Müdürlüğüne haciz işlemleri için müracaat edebiliyor. Peki, icra müdürlüğüne haciz talebi nasıl yapılır? İşte haciz talebi örneği 2015...

İmarda takas yapmanın önü açıldı!

İmar Kanunu taslağına göre, vatandaşa ait olan ancak imar planında sağlık ocağı, okul, park, yol, pazar, ibadet yeri olarak görünen alanların Hazine'ye ait eşdeğer taşınmazlarla takasının önü açılıyor.

Kaybolmaya yüz tutmuş meslekler de AVM'lerde icra edilecek!

Alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren tasarı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.Kaybolmaya yüz tutmuş meslekler de AVM'lerde icra edilecek.

Apartman aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir?

Apartmanda, kat maliklerinin sorumlulukları arasında apartmanın ortak giderlerine katılım da yer alıyor. Peki, apartman aidatı kaç ay ödenmezse icra gelir? Aidata ne kadar faiz uygulanır?

Yenilebilir enerji talebi 2030'dan itibaren artacak!

Kopenhag'da Dünya Enerji Görünümü Konferansı'nda konuşan Uluslararası Enerji Ajansı Başekonomisti Fatih Birol, 2030'dan itibaren fosil yakıt üretiminin düşeceğini, yenilenebilir enerji talebi ve üretiminin artacağını söyledi.

Taşınmaz haczi talebi örneği!

Borçlunun borcunu ödememesi halinde borçluya haciz uygulanabiliyor. Alacaklı kimsenin alacağı borcunu tahsil etme yollarından biri olan haciz talebi nasıl yapılır? İşte taşınmaz haczi talebi örneği..

icra takas talebi Haberi

icra takas talebi

İcrada takas şartları!

İcra ve iflas hukukuna göre alacaklı alacağını müflisin kendinde olan alacağı ile takas edebiliyor. Ancak icrada takas şartları kapsamında aşağıdaki hallerde takas yapılamıyor:

1 – Müflisin borçlusu iflas açıldıktan sonra müflisin alacaklısı olursa; 

2 – Müflisin alacaklısı iflas açıldıktan sonra müflisin veya masanın borçlusu olursa; 

3 – Alacaklının alacağı hamile muharer bir senede müstenit ise. 

Anonim, limited ve kooperatif şirketlerin iflasları halinde esas mukavele gereğince verilmesi lazımgelen hisse senedi bedellerinin henüz ödenmemiş olan kısımları veya konması taahhüt edilen ve fakat konmamış olan sermayeler bu şirketlerin borçlariyle takas edilemez. 


Takasa itiraz: 

Madde 201 – Müflisin borçlusu iflasın açılmasından evvel alacaklısının aciz halinde bulunduğunu bilerek masanın zararına kendisine veya üçüncü bir şahsa takas suretiyle bir menfaat temin etmek için müflise karşı bir alacak ihdas ederse...