04 / 10 / 2024

İcra ve İflâs Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

İcra ve İflâs Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İcra ve İflas Kanunu gereğince gayrimenkulde bina ve arazi vergisi alacakları rehinli alacaklardan sonra gelecek..

Depremlerden kim, ne kadar ders çıkardı! Şantiye şefi, müteahhit ve belediyeler... Sıkı durun! İşte kanıtı...

Büyük Kahramanmaraş depreminde binlerce kişi hayatını kaybetti ve tarifsiz acılar yaşandı. Depremler, sağlam ve güvenli konutun önemini bir kez daha gözler önüne serse de gelen haberler, bundan ders çıkarılmadığını gösteriyor. Sıkı durun! İşte kanıtı...

Mağdur ev sahibi: 1.5 sene önce dava açtım, 2'nci duruşma hala görülmedi! Dava ve istinaf sürelerine çözüm istiyoruz!

Mağdur ev sahipleri, uzun süren davalara tepkili. Mağdurlar, dava ve istinaf sürelerine çözüm istediklerini belirtiyor. İşte o paylaşım...

Kira ve yurt sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli? Uzmanlar tahliye şartlarını bir bir sıraladı! 

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin ev ve yurt telaşı başladı. Gayrimenkul hukuku uzmanları ve tüketici dernek temsilcileri kira ve yurt sözleşmelerinde dikkat edilmesi gerekenleri tek tek sıraladı. İşte ev sahiplerini ve kiracıları ilgilendiren o detaylar...

İstanbul ve Marmara'da depremle sınavı olan şehirlerin acilen yenilenmesi gerekiyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm faaliyetlerinin önemine dikkat çekti ve "Depremle sınavı olan şehirlerin acilen yenilenmesi gerek" dedi. İşte o açıklama...

GİB açıkladı! Vergide beyanname ve ödeme süresi uzatıldı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2024 hesap dönemi ikinci geçici vergilendirme dönemine ilişkin gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme süresinin, enflasyon düzeltmesi nedeniyle 27 Ağustos Salı gününe kadar uzatıldığını açıkladı.

Tahliye taahhüdü, bir yıllık sözleşme bitmeden verilebilir mi? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Ev sahibi ve kiracıları yakında ilgilendiren kira sözleşmesinde tahliye taahhüdünde kritik ayrıntı ortaya çıktı. Peki kira sözleşmesinin bir yıl süreli olması ve bu sürenin henüz dolmamış olması taahhüdü geçersiz kılar mı? 

Bostancı Terrace projesinde 3 villa için peşin ve yarısı peşin ödemelerde indirim fırsatı! 

Balıkesir'de yükselen Bostancı Terrace projesinde 3 villa için peşin ve yarısı peşin ödemelerde indirim fırsatı sunuluyor. Bostancı Terrace projesindeki konutların teslimlerinin önümüzdeki Eylül ayında yapılması planlanıyor. 

Maliye Bakanlığı açıkladı! Beyanname verme ve ödeme süresi 21 Haziran’a kadar uzatıldı

Maliye Bakanlığı, “15-20 Haziran’a kadar sunulması zorunlu olan beyannamelerin, beyanname verme ve ödeme süresi 21 Haziran’a kadar uzatılmıştır” açıklamasını yaptı.

İstanbul Adalar'da rant iddiası! Heybeliada ve Burgazada'dan sonra sıra oraya geldi! 150 bin liradan kiraya veriliyor...

Geçtiğimiz hafta Heybeliada ve Burgazada'da bu rant çabalarından sonra sıra Burgaz’daki Martha Koyu ve koyun sırtında yer alan sebze bahçesi ihaleye çıkarılıyor iddiası gündeme geldi. 

TOKİ'den tam 2 bin 174 yeni konut geliyor! Bu illerde yaşayanlara Nisan ve Mayıs 2024 müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Nisan ve Mayıs ayı ihaleleri kapsamında 2 bin 174 yeni konut inşa edecek. İşte Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın o projeleri...

TOKİ'den son dakika Nisan ve Mayıs 2024 fırsatı! Bu illere 11 kampanyada 2 bin 824 yeni konut geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Nisan ve Mayıs 2024 projeleri resmi internet sitesi üzerinden açıklandı. Bu illere 11 kampanyada 2 bin 824 yeni konut geliyor...

Milli Emlak'tan 32 bin TL'den başlayan fiyatlarla Nisan ve Mayıs fırsatı! Kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Mersin, Ankara ve Bayburt'ta yer alan 3 adet araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazilerin satış ihaleleri Nisan ve Mayıs ayları içerisinde yapılacak.

TOKİ Nisan ve Mayıs 2024 kampanyalarını duyurdu! 6 şehirde 2 bin 435 yeni konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Nisan ve Mayıs ayı projeleri kapsamında 2 bin 435 konut inşa edecek. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın yeni projeleri 6 şehirde hayata geçirilecek.

İcra ve İflâs Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Haberi

İcra ve İflâs Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

7101 sayılı İcra ve İflâs Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yatırım ortamının iyileştirilmesini amaçlayan İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı Mart'ın başında TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşmıştı.

Kanun ile borçlu, vade verilmek veya tenzilat yapılmak suretiyle borçlarını ödeyebilmek veya iflastan kurtulmak için konkordato talep edebilecek.

Rehinli taşınmaz malların kıymet takdiri, Sermaye Piyasası Kanunu uyarınca gayrimenkul değerleme uzmanlığı lisansı ile yetkilendirilen kişilere yaptırılabilecek.

Gayrimenkulde öncelik rehinli alacakların

Kanun kapsamında Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'da da değişiklik yapıldı. 

Yapılan düzenlemelere göre, gümrük resmi, bina ve arazi vergisi gibi eşya ve gayrimenkulün aynından doğan amme alacakları o eşya ve gayrimenkul bedelinden tahsilinde rehinli alacaklardan sonra gelecek.


Işıl Seren...