25 / 08 / 2024

icrada faize itiraz

icrada faize itiraz

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin yaptığı açıklamada borcundan dolayı icraya verilen tüketiciye olması gerekenden fazla faiz uygulandığını söyledi. Şahin, “Uygulanan faize dikkat edin, itiraz hakkınız var” şeklinde konuştu.

İcrada faiz tuzağına dikkat!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin yaptığı açıklamada borcundan dolayı icraya verilen tüketiciye olması gerekenden fazla faiz uygulandığını söyledi. Şahin, “Uygulanan faize dikkat edin, itiraz hakkınız var” şeklinde konuştu.

Mavişehir'de yeni plana itiraz var!

Mavişehir'de yeni plana itiraz var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı 1/25000,1/5000 ve 1000 ölçekli planın yürütmesi, Mavişehirlilerin açtığı davada İzmir 2'nci İdare Mahkemesi tarafından durduruldu.

Kentsel dönüşümde itiraz hakkı!

Kentsel dönüşümde yapının risk tespiti, binadan bir malikin Bakanlık tarafından lisanslandırılan bir firmaya müracaatı neticesinde yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde itiraz hakkı var mı? İtiraz hakkı nasıl kullanılır?

Keçiören metro ihalesine itiraz!

Başkentte önümüzdeki yıl açılacağı duyumları Keçiören metrosu çalışmalarında yaşanan sorunlar tıkanmaya neden oluyor. Metronun diğer metrolarla bağlantısını sağlamak için yapılan ihalenin KİK tarafından iptaline itiraz edildi.

Emlak vergisi itirazı nasıl yapılır?

Emlak vergisi için belirlenen değerin artışı her yıl yeniden değerleme oranı üzerinden yapılıyor. Tespit edilen değerlere vatandaşlar tarafından itiraz edilebiliyor. Peki, emlak vergisi itirazı nasıl yapılır?

Riskli yapıların tespitine itiraz!

Bir yapının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp, yeniden inşa edilmesi için ilk olarak riskli olarak tespit edilmesi gerekiyor. Peki riskli olarak belirlenen yapıya itiraz edilir mi? Riskli yapıların tespitine itiraz nasıl edilir?

Torun Center takipsizliğine itiraz!

Demokrasi İçin Hukukçular Derneği dün İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak kararı eleştirdi. Torunlar Center inşaatındaki kazanın ardından kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesine Hukukçular Derneği itiraz etti.

Torun Center asansör kazasındaki takipsizlik kararına resmen itiraz edildi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aralarında Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına resmi olarak itiraz edildi.

Validebağ'da semt sakinleri mahkemeye itiraz edecek!

Üsküdar Validebağ Korusu'nun bitişiğindeki arazide başlanan cami inşaatıyla ilgili semt sakinlerini adına dava açan avukat Gülsüm Özdemir, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını kaldırmasına itiraz edeceklerini açıkladı.

Asansör faciasında takipsizlik kararına itiraz!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada, aralarında iş adamı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz edildi...

Torun Center asansör kazasında takipsizlik kararına itiraz edildi!

Torun Center kararına itiraz edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, aralarında Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz edildi.

İstimlak bedeline itiraz davası!

İstimlak davası, istimlak bedelinin mahkemece tespiti ve taşınmaz malın idare adına tescili için açılabiliyor. Peki, istimlak bedeline itiraz davası nasıl açılır? İşte, istimlak bedeline itiraz davası!

İstimlak itiraz dilekçe örneği!

Özel mülkiyete konu olan taşınmazların istimlak edilmesi halinde, tescil yönünden istimlak bedeline yönelik itirazlar bir dilekçe ile ileri sürülebiliyor. Peki dilekçe nasıl yazılır? İşte istimlak itiraz dilekçe örneği..

icrada faize itiraz Haberi

icrada faize itiraz

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Tüketici işlemlerinde yıllık faiz oranlarının yüzde 20 civarında olduğunu belirtti. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Şahin, “Ancak bazı bankalar, GSM operatörleri veya zincir mağazalar tüketiciyi borcundan dolayı icraya verdiğinde olması gerekenden fazla, yani yüzde 35 civarında faiz uyguluyor. Dolayısıyla tüketicinin borcu, olması gerekenden daha fazla oluyor” şeklinde konuştu.

Şahin, tüketicilerin her konuda hakkını aramaktan çekinmemesi gerektiğine de vurgu yaparak, uygulanan fazla faize itiraz etmek için herhangi bir zaman aşımının bulunmadığını söyledi.

Bunu yapanların işlettiği fazla faizle ilgili herhangi bir ceza almadığını sadece 'itiraz et hakkını al' denildiğini dile getiren Şahin, tüketicinin itiraz etmesi durumunda hakkını alabileceğini söyledi. Gelen icra kağıdını bilen birisine göstermek gerektiğini de söyleyen Şahin, “Açılan davanın kazanılması durumunda yapılan tüm masraflar...