23 / 05 / 2024

İdari müeyyideler

İdari müeyyideler

İmar Kanununa göre, imar mevzuatına aykırılık teşkil eden fiil ve hallerin tespit edildiği tarihten itibaren on iş günü içinde üstlenilen her bir sorumluluk için ayrı ayrı olarak idari müeyyideler uygulanıyor...

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Osman Ataş, Torunlar GYO İnşaat ve Proje Yönetimi İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Osman Ataş, Torunlar GYO İnşaat ve Proje Yönetimi İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu. Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevine ise Metin Karakoç atandı. 

Erdal Karagül, Koray GYO Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Koray GYO'da Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Barış Dikmen'in kendi isteğiyle görevinden ayrılması nedeniyle, Erdal Karagül'ün Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasına karar verildi. 

Bahar Yılmaz, Deniz GYO Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Deniz GYO'nun Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevine Bahar Yılmaz atandı. 

Yapı Denetim Kuruluşları İdari Para Cezaları Tebliğinde değişiklik!

Yapı Denetim Kuruluşları ile Laboratuvarların Faaliyetlerinin Denetlenmesi, İdari Müeyyide Uygulanması ve İdari Para Cezalarının Tahsil Edilmesinin Usul ve Esaslarına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31180 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin restorasyonu iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi, Trabzon'daki Ayasofya Müzesi'nin hukuka aykırı restorasyonuna ilişkin iptal kararı verdi...

Seyit Torun: En öne alınması gereken konu İmar Yasası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, "En öne alınması gereken konu İmar Yasası. Maalesef yaz bozla bugünlere gelindi. Hiçbir müeyyidesi ve sürdürülebilirliği yok. Bu anlamda imar yasalarının yeniden ele alınıp, mutlaka kalıcı olması ve ağır müeyyideler getirmesi lazım" dedi...

Şükrü Özleyen, Kuyumcukent Pazarlama Satış Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Şükrü Özleyen eski görevi olan Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcılığı görevinden Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları içi organizasyon değişikliği nedeniyle Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcılığına atandı.

Ali İlhan Ak, Kuyumcukent İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları'nın Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcılığı Görevine 14 Mayıs 2019 tarihinde Ali İlhan Ak atandı...

Zafer Barış Dikmen, Yapı Kredi Koray GYO mali ve idari işler genel müdür yardımcısı oldu! 

Yapı Kredi Koray GYO Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Songül Altunpolat'ın kendi isteğiyle görevinden ayrılması nedeniyle, yerine Zafer Barış Dikmen'in Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasına karar verildi...

Konkordato iyi yönetilirse herkes kazanır!

EY Türkiye Şirket Ortağı Avukat Mehmet Küçükkaya yaptığı açıklamada "Konkordatoda bir kanun değişikliği olabilir. Caydırıcı maddeler eklenebilir. Durduk yere konkordato ilan edenlere ciddi müeyyideler gelebilir." dedi.

İmara aykırı duruma göz yumana ağır yaptırımlar geliyor!

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Yıldırım, "Nasıl olsa bir daha çıkar diye imar disiplininde gevşeme olur endişelerine ne dersiniz?" sorusu üzerine, "Yerel yönetimlerde, merkezi yönetimde bu işe göz yuman, gerekli tedbirleri almayanlara ağır müeyyideler geliyor." dedi..

TOKİ halkla ilişkiler ve danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi bugün!

Toplu Konut İdari Başkanlığı halkla ilişkiler ve danışmanlık hizmet alımı işini ihaleye çıkarıyor. TOKİ halkla ilişkiler ve danışmanlık hizmet alımı işi ihalesi bugün yapılacak.

İdari müeyyideler Haberi

İdari müeyyideler

İmar Kanunu idari müeyyideler!

İmar Kanunu idari müeyyideler ile ilgili maddede belirtilen ve imar mevzuatına aykırılık teşkil eden fiil ve hallerin tespit edildiği tarihten itibaren on iş günü içinde ilgili idare encümenince sorumlular hakkında, üstlenilen her bir sorumluluk için ayrı ayrı olarak bu maddede belirtilen idari müeyyideler uygulanıyor. 


Ruhsat alınmaksızın veya ruhsata, ruhsat eki etüt ve projelere veya imar mevzuatına aykırı olarak yapılan yapının sahibine, yapı müteahhidine veya aykırılığı altı iş günü içinde idareye bildirmeyen ilgili fenni mesullere yapının mülkiyet durumuna, bulunduğu alanın özelliğine, durumuna, niteliğine ve sınıfına, yerleşmeye ve çevreye etkisine, can ve mal emniyetini tehdit edip etmediğine ve aykırılığın büyüklüğüne göre, beşyüz Türk Lirasından az olmamak üzere, aşağıdaki şekilde hesaplanan idari para cezaları uygulanır: 


a) Bakanlıkça belirlenen yapı sınıflarına ve...