23 / 07 / 2024

ideal şehir kurma girişimi

ideal şehir kurma girişimi

Tarih çok sayıda ideal şehir kurma girişimleriyle doludur. Ancak bunların çoğu başarısızlığa uğramıştır. Böyle bir şehir yaratmak gerçekten mümkün mü?

Elon Musk'tan 'Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurma' hedefi!

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Muski 2026 yılına kadar Mars'ta kendi kendine yeten bir şehir kurmayı hedefliyor. 

Şehir sorunlarından kaçış: İdeal şehir denemeleri başladı!

Titizlikle planlanan şehirlerin bile belli bir süre sonra tanınmaz hale gelmesi, sorunların çoğalması sebebiyle alınan derslerden de yararlanarak, geleceğin sığınakları olarak kabul edilen “ideal şehir” denemeleri başladı. Peki ideal şehir nedir? Nasıl olmalıdır?

Malatya ve Elazığ'da zemin etütleri en ideal noktada yapılacak!

Elazığ ve Malatya depremleri hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehir merkezlerinde gerek Malatya gerek Elazığ'da zemin etütlerini en ideal noktada yapacağız." dedi...

Japonya 'süper şehir' kurma hazırlığında!

Japonya hükümeti tarafından en son teknolojilerin test edileceği ‘süper şehir’ kurulacak. Yetkililer, projenin ülkedeki eski sanayi sitelerinden birinde hayata geçirileceğini söyledi.

Bursa'ya kentsel dönüşümle modern yapılar geliyor!

Bursa'da 196 bin 200 metrekare alanda yapılacak uygulamalarla birlikte mevcut 935 bina ve 212 iş yerinin yerinde depreme dayanıklı, ideal şehir yaşamına uygun yapılar yükselecek.

Yıldırım'daki kaçak yapılar yıkılıyor!

Yıldırım’ı ‘ideal şehir’ kimliğine kavuşturmak amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, bir yandan kaçak yapılaşma ile mücadelesini de sürdürüyor.

Fatma Şahin: Mültecilerin gelmesiyle ev fiyatları yükseldi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Mülteciler gelmeye başlayınca ev fiyatları ve kiralar yükseldi.Şimdi 50 bin konutlu bir şehir kurma projesinin temelini attık''dedi.

İdeal şehir kurma planları neden başarısız?

Tarih çok sayıda ideal şehir kurma girişimleriyle doludur. Ancak bunların çoğu başarısızlığa uğramıştır. Böyle bir şehir yaratmak gerçekten mümkün mü?

Kahramanmaraş ideal bir şehir haline gelecek!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ı daha yaşanılır bir kent haline getirmeyi amaçladıklarını kaydederek, “Kahramanmaraş herkesin ideal bir şehri haline gelecek” dedi.

Sertaç Koyuncu: Yenişehir yatırım için ideal bir bölge!

Çalımlıoğlu Gayrimenkul A.Ş. Satış Danışmanı Sertaç Koyuncu, en fazla kazandıran yatırımın toprak olduğunu ileri sürdü. Koyuncu, Yenişehir'deki yatırım yapılan bölgelerde hem nüfus artışı hem de ticari imkan artışı ile bölgenin değer kazanacağını söyledi.

Nidapark Başakşehir iç tasarımıyla fark yaratacak!

Tahincioğlu imzasıyla hayata geçirilecek Nidapark Başakşehir projesi 2+1'den 4+1'e kadar farklı daire seçenekleri ile herkesin hayal ettiği ferah, geniş hacimli ve aile sıcaklığında ideal bir şehir yaşamı sunuyor.​

Nidapark Başakşehir ideal bir şehir yaşamı sunuyor!

İstanbul’un yükselen değeri Başakşehir’de yeni bir yaşam alanı oluşuyor. Alışveriş caddesi, sosyal alanları ve parklarıyla fark yaratacak ve Tahincioğlu imzasıyla hayata geçirilecek

MARYAP, Altın Şehir projesini İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı'nda tanıttı!

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) İnterteks Fuar Alanında İdeal Ev, Evlilik ve Konut Fuarı düzenledi. MARYAP A.Ş. fuarda, Donanma Mahallesi İlhan Tuğba Caddesi ve Anafartlar Caddesi arasındaki arazi üzerine kurulu Altın Şehir projesini tanıttı.

ideal şehir kurma girişimi Haberi

ideal şehir kurma girişimi


Tarih çok sayıda ideal şehir kurma girişimleriyle doludur. Ancak bunların çoğu başarısızlığa uğramıştır. Böyle bir şehir yaratmak gerçekten mümkün mü?

Hindistan’ın en zengin ve en yeşil şehri olan Chandigarh, ülkenin en kötü günlerinde doğan bir rüya olmuştu. 1947’de İngiltere’den bağımsızlığını alan Hindistan bu süreçte ikiye bölündü ve 14 milyon Hindu, Sih ve Müslüman yerlerinden edildi. Etnik gerginlik ve düşmanlıklar nedeniyle bir milyona yakın insan hayatını kaybetti.

Pencap eyaletinde bu bölünme, eski başkent Lahor’un Pakistan sınırları içinde kalması anlamına geliyordu. 1949’da Pencap’ın yeni başkenti olarak Chandighar şehrinin kurulmasına karar verildi. Bu ayrıca barış, demokrasi ve bölünmüşlüğü aşmış yeni bir sosyal düzeni temsil eden modern bir model şehir olacaktı.

Peki bu şehir nasıl olmalıydı, kim planlayacaktı? Hindistan’ın ilk başbakanı Jawaharlal Nehru, İsviçreli Fransız mimar...