26 / 05 / 2024

İdris-i Bitlisi

İdris-i Bitlisi

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bitlis'e en hakim tepeye, İdris-i Bitlisi adını vereceklerini söyledi. AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, bu ismin İstanbul'da Pierre Loti tepesine verilmesini önermişti

Vahit Kiler'in başlattığı Piyer Loti tepesi-İdris-i Bitlisi polemiğinde Sapphirre çıkışı!

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, bir gazetecinin 'İstanbul'da yaptırdığınız gökdelene Sapphire ismini koydunuz' demesi üzerine ''İki dilde de rahat anlaşılsın diye' yanıtı verdi

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi Güngören'de İdris Furat tarafından kuruldu!

Avcılar Next'in yüzde 85’i satıldı!

Avcılar İnşaat’ın yeni projesi Avcılar Next projesinin yüzde 85’i satıldı. Avcılar Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı, “Güven inşa ediyoruz, bu satışlar da Avcılar’a duyulan güvenin kanıtı” diye konuştu.

Kayseri'de 7.3 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Yeşilhisar Belediye Başkanlığı Kayseri Yeşilhisar İdris Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale edecek.

Fit Emlak İnşaat ve İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Fit Emlak İnşaat ve İthalat İhracat Limited Şirketi Fethi Bulut ve İdris Işkın ortaklığında 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Elazığ'da inşaat işçisi 5. kattan düştü!

TOKİ tarafından Elazığ'da inşa edilen Genç Osman İşitme Engelliler Okulu inşaatında çalışan işçi 24 yaşındaki İdris Okşak inşaatın 5 katından düştü. Okşak, ağır yaralandı.

Yeni Tip İmar Yönetmeliği'nin uzatılması sektörü sevindirdi!

1 Ocak 2016’da yürürlüğe girmesi beklenen, daha sonra dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından 2016 sonuna ertelenen ‘Yeni Tip İmar Yönetmeliği’ 30 Haziran 2017’ye ertelendi. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, kararın sektörü sevindirdiğini söyledi.

İstanbul Valiliği'nin askıya çıkardığı planların yüzde 90'ı imar!

ÇEVRE ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce döneminde İstanbul Valilliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde yaklaşık 1367 adet bakanlık işlemi askıya çıkarıldı. Askıya çıkan işlemlerin % 90’ında imar planı değişikliği oldu.

Yeni tip imar yönetmeliği 2016 sonuna ertelendi!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelendiğini açıkladı.

Bursa yeni tip imar yönetmeliği 2016 yılı sonuna ertelendi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'den yeni tip imar yönetmeliğinin uygulaması 2016 yılına ertelenmesi için söz aldı.

Küresel iklim değişikliğiyle mücadelede yol haritası belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin başkanlık ettiği ‘İklim değişikliği ve Hava yönetimi Koordinasyon Kurulu’nda alınan karar çerçevesinde Türkiye, 2030 yılında %21’e kadar sera gazı emisyon azaltımı yapabileceğini bildirdi.

İdris Güllüce Divriği Ulu Camii'sini gezdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Sivas'ın Divriği ilçesindeki Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası'nı gezdi.

İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu yarın toplanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “İklim Değişikliği ve Hava Yönetimi Koordinasyon Kurulu”na başkanlık edecek. Toplantısı 7 Ağustos 2015 Cuma saat 15.00’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Gaziantep'te inşa edilecek 50 bin konut için arsa tahsisi yapıldı!

Bayındırlık ve İskan Bakanı İdris Güllüce’nin müşterek teklifi ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun onayı ile belirlenen 5.5 milyon metrekarelik arsa TOKİ’nin kullanımı için bedelsiz olarak hazineye devredildi...

İdris-i Bitlisi Haberi

İdris-i Bitlisi

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler tarafından bir süre önce gündeme getirilen İstanbul'un gözde mekanlarından Pier Loti Tepesi'nin adının 'İdris-i Bitlisi' olarak değiştirilmesi tartışmaları sürerken, Belediye Başkanı Alaydın, Bitlis'in en hakim tepesi olan Şerifbey Tepesi'ne, 'İdris-i Bitlisi' adını vereceklerini açıkladı. 


Alaydın, İstanbul'da uzun yıllar önce İdris-i Bitlisi olarak bilinen tepenin adının Pier Loti olarak değiştirildiğini savunarak, şöyle konuştu: 


''Biz de bunun rövanşını Bitlis'te alıyoruz. Bitlis'e en hakim nokta olan ve halk arasında Şerifbey Tepesi olarak bilinen tepeye, İdris-i Bitlisi adını vereceğiz. İnşallah o büyük zatın ismine yakışır güzel bir çalışma olur. Bu Bitlislilerin uzun süredir beklediği bir çalışmaydı. Bu da bize nasip oldu. Zamanlama olarak Pier Loti Tepesi'yle çakışması da ayrı bir güzellik oldu. Tepenin alan düzenlemesiyle ilgili planlama içindeydik. Ayrıca...