25 / 07 / 2024

İdris Yamantürk kim

İdris Yamantürk kim

1957 yılında İdris Yamantürk adıyla şahsi firmasını kuran ve 1958 yılında Güriş firmasının kuruluşunu gerçekleştiren İdris Yamantürk kimdir? İşte İdris Yamantürk, başka hangi işlere imza attı?

Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatıyla dikkat çekti: Kahveseverlere en özel hediye

Kim güzel bir Türk kahvesine "hayır" diyebilir ki... Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi sizin için en güzel Türk kahvesini pişiriyor. Peki Tefal Köpüklüm Türk Kahvesi Makinesi fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Tevfik Yamantürk Kimdir?

Tevfik Yamantürk kimdir? Tevfik Yamantürk’ün mesleği nedir? Tevfik Yamantürk hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Garanti BBVA Bankası'nın yeni sahibi bakın kim oldu! Türk bankacılık tarihinde bir ilk gerçekleşti

Türk bankacılık tarihinin en büyük hisse alımında sona gelindi. Garanti BBVA Bankası'nın büyük hissesi İspanyol BBVA'ya geçti. Geri alım ile birlikte bankanın fiili dolaşımdaki pay oranı yüzde 17'nin altına düştü. Bankanın hisseleri son 15 işlem gününde 15 TL civarında işlem gördü.

İdris Yamantürk vefat etti!

GÜRİŞ Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı İdris Yamantürk, 96 yaşında yaşamını yitirdi.

Özge Özpirinçci ile Burak Yamantürk Bodrum'a yerleşti!

Bir süredir Bodrum'daki yazlık evlerinde yaşayan oyuncu Özge Özpirinçci ve sevgilisi Burak Yamantürk, Bodrum Bitez'e yerleşme kararı aldı. 

Özge Özpirinçci annesine ev bakıyor!

Şu sıralar sevgilisi Burak Yamantürk ile Afrika turunda olan oyuncu Özge Özpirinçci, annesi Güzide Özpirinçci için ev bakıyor. 

Güriş Holding'in sanayi sektörüne yatırımı hızlanıyor!

İnşaat, enerji ve sanayinin yatırımcı gruplarından Güriş Holding, kuruluşunun 60'ıncı yılında dev yatırımlara girişti. Güriş'in sanayi grubunun sorumluluğunu yürüten Tevfik Yamantürk, "Yalnızca sanayi grubu olarak 500 milyon Euro'luk yatırım taahhüdümüz var" diyor.

Atatürk Havalimanı ne zaman ve nasıl kapatılacak?

Atatürk Havalimanı ne zaman ve nasıl kapatılacak? Kapatıldıktan sonra buraları kim, nasıl, koruyup, yeni döneme geçiş için hazırlayacak? 

Azra Emlak Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Azra Emlak Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İdris Türk tarafından 100 bin TL sermaye ile 9 Aralık'ta Başakşehir, Ziya Gökalp Mahallesi, Atatürk Blokları'nda kuruldu.

Türk Mimarisinde İz Bırakanlar kitabı tanıtıldı!

Bakan İdris Güllüce, Bakanlık tarafından hazırlatılan "Türk Mimarisinde İz Bırakanlar" ve "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarihçesi" adlı kitapların tanıtım toplantısına katıldı

Özge Özpirinçci Arnavutköy'e taşındı!

Özge Özpirinçci sevgilisi Burak Yamantürk'ün Arnavutköy'deki evine taşındı. İki aşığın komşusu ise Kerem Bursin ve Serenay Sarıkaya oldu.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali tamamlanıyor!

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük jeotermal santrali “Yüksek Elektrik Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi” ağustos ayında tamamlanıyor.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santralinin açılışı yapıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın-Germencik’te açıldı. Güriş Holding’e ait santrale holdingin Onursal Başkanı İdris Yamantürk’ün adı verildi..

İdris Yamantürk kim Haberi

İdris Yamantürk kim

İdris Yamantürk kimdir?

İdris Yamantürk, 1925 yılında Rize; Çamlıhemşin-Ortan köyünde doğdu. Yörenin şartları sebebiyle ilk okula geç başlayabildi. 10 yaşında iken babası vefat etti. İlk okuldan sonra tahsiline okul bulamadığı için bir yıl ara vermek zorunda kaldı. 


Daha sonra Hopa Orta Okuluna devam etti. 2.ci sınıftan sonra devlet imtihanını kazanarak, parasız yatılı olarak Erzurum Lisesine gitti. 1945/1946 yılında Erzurum Lisesi’nden mezun oldu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’ne girdi. Fakültedeki öğrenimini, bir sanayi holdingi olarak çalışan sümerbank’tan burs alarak tamamladı.

Üniversite son sınıftan itibaren iş hayatına atıldı. 1952-1953 arasında etibank’a bağlı Çatalağazı (Zonguldak) Temik Santralının muhtelif sahalarında işletme mühendisi olarak hizmet verdi. 1953 sonbaharından itibaren 18 ay süren Yedek subaylık hizmetini tamamladı. 


Askerlik sonrasında devletten izin alarak, yine özel sektörde çalıştı. 1955 yılında,...