13 / 05 / 2024

İdris Yamantürk nvafatı

İdris Yamantürk nvafatı

GÜRİŞ Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı İdris Yamantürk, 96 yaşında yaşamını yitirdi.

Tevfik Yamantürk Kimdir?

Tevfik Yamantürk kimdir? Tevfik Yamantürk’ün mesleği nedir? Tevfik Yamantürk hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

İdris Yamantürk vefat etti!

GÜRİŞ Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı İdris Yamantürk, 96 yaşında yaşamını yitirdi.

Özge Özpirinçci ile Burak Yamantürk Bodrum'a yerleşti!

Bir süredir Bodrum'daki yazlık evlerinde yaşayan oyuncu Özge Özpirinçci ve sevgilisi Burak Yamantürk, Bodrum Bitez'e yerleşme kararı aldı. 

Özge Özpirinçci annesine ev bakıyor!

Şu sıralar sevgilisi Burak Yamantürk ile Afrika turunda olan oyuncu Özge Özpirinçci, annesi Güzide Özpirinçci için ev bakıyor. 

Güriş Holding'in sanayi sektörüne yatırımı hızlanıyor!

İnşaat, enerji ve sanayinin yatırımcı gruplarından Güriş Holding, kuruluşunun 60'ıncı yılında dev yatırımlara girişti. Güriş'in sanayi grubunun sorumluluğunu yürüten Tevfik Yamantürk, "Yalnızca sanayi grubu olarak 500 milyon Euro'luk yatırım taahhüdümüz var" diyor.

Azra Emlak Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Azra Emlak Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, İdris Türk tarafından 100 bin TL sermaye ile 9 Aralık'ta Başakşehir, Ziya Gökalp Mahallesi, Atatürk Blokları'nda kuruldu.

Türk Mimarisinde İz Bırakanlar kitabı tanıtıldı!

Bakan İdris Güllüce, Bakanlık tarafından hazırlatılan "Türk Mimarisinde İz Bırakanlar" ve "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tarihçesi" adlı kitapların tanıtım toplantısına katıldı

Özge Özpirinçci Arnavutköy'e taşındı!

Özge Özpirinçci sevgilisi Burak Yamantürk'ün Arnavutköy'deki evine taşındı. İki aşığın komşusu ise Kerem Bursin ve Serenay Sarıkaya oldu.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali tamamlanıyor!

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük jeotermal santrali “Yüksek Elektrik Mühendisi İdris Yamantürk Elektrik Üretim Merkezi” ağustos ayında tamamlanıyor.

Türkiye’nin en büyük jeotermal santralinin açılışı yapıldı!

Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük jeotermal santrali Aydın-Germencik’te açıldı. Güriş Holding’e ait santrale holdingin Onursal Başkanı İdris Yamantürk’ün adı verildi..

Alemdar Öztürk kentsel dönüşüm toplantısına katıldı!

Alemdar Öztürk, Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'da düzenlediği Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürgen ile Belediye Başkanlarının hazır bulunduğu toplantıya katıldı.

Türk inşaat sektörünün 2015 yılı rotası çizildi!

Türk inşaat sektörünün 2015 yılı rotası çizildi. Zirvede konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye İMSAD’ın düzenleyeceği Çalıştay’a Bakanlık olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Bakan Güllüce Türk asıllı İsveçli Bakan Mehmet Kaplan ile görüştü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türk asıllı İsveç İskan ve Kentsel Gelişim Bakanı Mehmet Kaplan’ı makamında ağırladı.İsveç'in AB Dönem Başkanlığında Türkiye'nin tam üyeliğine verdiği destek için teşekkür etti.

İdris Yamantürk nvafatı Haberi

İdris Yamantürk nvafatı

Türkiye ekonomisinin gelişiminde büyük rol oynayan Cumhuriyet nesli iş insanlarından, inşaat sektörünün duayen isimlerinden İdris Yamantürk, iki haftadır koronavirüs tedavisi gördüğü Ankara Güven Hastanesi’nde yaşama veda etti.

Dünya'da yer alan habere göre, devlette çalıştığı dönemde enerji nakil hatlarının kurulmasına hizmet eden ilk mühendis kadrosunda bulunan İdris Yamantürk, şirketleri vasıtasıyla Türkiye’nin dört bir yanında 100’e yakın altyapı ve üstyapı müteahhitlik hizmetlerine imza attı. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’nden 1952'de mezun olan elektrik yüksek mühendisi İdris Yamantürk, bir süre devlette çalıştıktan sonra 1957 yılında kendi şirketini kurarak, sanayiden, inşaata, enerjiye, madencilikten, turizme geniş alanda hizmet veren Güriş Holding’in temellerini attı. Türkiye’de barajdan, enerji nakil ve üretim tesislerine, limanlara, fabrikalara, hastanelere kadar inşaat ve taahhüt işleri yapan Yamantürk, üretiminin yüzde 90’ını başta Almanya olmak...