07 / 07 / 2024

İflasa yaklaşan KOBİ

İflasa yaklaşan KOBİ

Ekonomide önemli bir oyuncu olmaya hazırlanan SAGYAŞ, zor duruma düşen ve iflas noktasına yaklaşan KOBİ’leri satın alabilecek. Hedefte istihdamın sürekliliği ve özel sektör mali disiplininin korunması var.

Hem yaz sezonu ve hem de durağan fiyatlar kiralık konut piyasasını hareketlendirdi!

Giderek yaklaşan yaz sezonu ve durağan fiyatlar kiralık piyasasını da hareketlendirirken, kiralık aramalarında yüzde 45 artış yaşandığını kaydeden uzmanlar, fiyatların dengeye oturduğunu, sene boyunca fahiş köpük artışı beklemediklerini dile getirdi.

İflasa yaklaşan KOBİ'leri SAGYAŞ satın alacak!

Ekonomide önemli bir oyuncu olmaya hazırlanan SAGYAŞ, zor duruma düşen ve iflas noktasına yaklaşan KOBİ’leri satın alabilecek. Hedefte istihdamın sürekliliği ve özel sektör mali disiplininin korunması var.

Türkiye'deki konut stoğunun yüzde 67’si ruhsatsız!

Deprem ülkesi Türkiye’de nüfusun yüzde 95’i yani yaklaşık 76 milyon kişi deprem tehdidi altında yaşıyor. Türkiye’deki 20 milyona yaklaşan konut stoğunun yaklaşık yüzde 40’ı projesiz, yüzde 67’si ruhsatsız.

Beyazhane'de eşsiz bir fırsat!

Yarım asıra yaklaşan deneyimiyle konuttan ticari alana pek çok prestijli projenin üreticisi olan Beyaz İnşaat A.Ş., “Beyazhane” ile İstanbul’un gözbebeğinde seçkin bir yaşam alanı yaratıyor.

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binası boyandı!

Yaklaşan 5 Haziran Dünya Çevre günü öncesinde hizmet binasının ihata duvarını mavi boya ile renklendiren Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, diğer kurum ve kuruluşlara da örnek oldu.

Bakırköy Carousel AVM'de imar tartışması!

Yıllardır AVM olarak hizmet veren Bakırköy Carousel AVM binasının ön tarafına çıkma kafeler yapılmaya başlandı. Bitmek üzere olan ve anayola kadar yaklaşan inşaat çalışması için imar tartışması da başlamış durumda.

Emiroğulları İnşaat'tan Bursa Mudanya'ya 2 yeni proje!

Emiroğulları İnşaat, çeyrek aşıra yaklaşan tecrübe ve deneyimiyle konut yapımında önemli projelere imza atıyor. Firma, önümüzdeki günlerde Bursa Mudanya'da 2 yeni proje hayata geçirecek.

New York'ta yeni binalar yükseliyor!

NY yaklaşan seçimleri konuşuyor, sokakları insan almıyor. Her yerde bir yenilik, bir heyecan. Ama asıl şaşırtıcı olan kentin hızla değişmesi, yenilenmesi. Bütün şehir yıkılıyor, yeni binalar yapılıyor.

Ankara Galleria AVM, Strip Mall kurgusuyla yeniden inşa ediliyor!

Sayıları 400’e yaklaşan alışveriş merkezlerinin kurgusu gitgide birbirine benzerken, bu durum hem ziyaretçiler hem de yatırımcılar için yeni konseptler oluşturmaya itiyor. Bezci, Galleria AVM’yi “Strip Mall” kurgusuyla yeniden inşa ettikleri belirtti.

Suriye sınırına akıllı kuleler geliyor!

Akıllı kuleler, sınır hattına 300 metre yaklaşan şüphelileri önce 3 dilde uyaracak, ardından silahlar devreye girecek. Duvarların tamamlandığı bölgelere 300 metrede bir askeri kulelerin inşasına da başlandı.

Avrupa Yakası'nda bu yıl teslim edilecek projeler!

Pek çok alıcı teslim tarihi yaklaşan, dolayısıyla kira artı kredi taksidi dönemi kısa olan projeleri seçiyor. İşte İstanbul Avrupa Yakası'nda bu yıl teslim edilecek projeler...

Muhteşem Yeni Yıl Konutları'nda Sevgililer Günü kampanyası başladı!

Yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü ile birlikte tüm çiftleri hediye alma telaşı sardı. Muhteşem Yeni Yıl Konutları Şubat ayında ev alanlara Sevgililer Günü Kampanyası ile en özel hediye alternatifini sunuyor.

Beşiktaş'tan Vodafone Arena'nın açılışı için açıklama!

BEŞİKTAŞ'IN inşaatı sona yaklaşan yeni mabedi Vodafone Arena ile ilgili son birkaç gündür spekülasyonlar ortada dolaşırken siyah-beyazlı kulüp bu konuya parmak bastı. Kulüp konuyla ilgili açıklama yaptı.

İflasa yaklaşan KOBİ Haberi

İflasa yaklaşan KOBİ

Ekonomide önemli bir oyuncu olmaya hazırlanan SAGYAŞ, zor duruma düşen ve iflas noktasına yaklaşan KOBİ’leri satın alabilecek. Hedefte istihdamın sürekliliği ve özel sektör mali disiplininin korunması var

Sanayinin TOKİ'si olmaya hazırlanan Sanayi Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi'ne (SAGYAŞ) kritik bir görev daha veriliyor. Buna göre kuruluş, zor duruma düşen ve iflas noktasına yaklaşan KOBİ'leri satın alabilecek. Amaç, firmaların değerinin korunması, özel sektör mali disiplininin bozulmaması ve istihdam sürekliliğin devam etmesi. SAGYAŞ, firmaları Hazine desteği ve kredisi kullanarak maksimum iki yıl işletecek.


TASARI NETLEŞİYOR

Bu sürenin sonunda devlet desteğiyle düzlüğe çıkan fabrikalar kâr amacı gözetmeksizin ihale usulüyle satışa çıkarılacak. İflas erteleme taleplerinde de yine SAGYAŞ bürokratları devreye girebilecek. Uygulama ile Türkiye'de kapanma eşiğine gelen binlerce tesisin kurtarılması planlanıyor. SAGYAŞ'a ilişkin ayrıntılar ilk kez Üretim...