05 / 05 / 2024

ifraz için istenilen belgeler

ifraz için istenilen belgeler

Tapuda tek bir parselde kayıtlı bulunan taşınmazın belirli usul ve esaslara bağlı teknik usullere göre, belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. Peki, ifraz sözleşmesi nedir?

Beşiktaş'ta 63 metrekarelik bir dükkan için 1,5 milyon dolar istendi! Sosyal medya yıkıldı!

Konut fiyatları gündemden bir kez olsun düşmezken güne bir yenisi daha eklendi. Beşiktaş'ta 63 metrekarelik bir dükkan için istenilen ücret resmen dudak uçuklatacak cinsten. İşte sosyal medyayı yıkan o haber...

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

İş arayanların beklediği gün geldi! O pozisyonlar için yapılacak alımlarda KPSS istenmiyor! İşte tek şart!

İş arayanlara müjde. O pozisyonlar için KPSS puanı aranmıyor. İşte istenilen şartlar!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapu ifraz işlemi ücreti 2022!

Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılmasına ifraz işlemi deniyor. Peki, bu işlem için ne kadar ücret ödenmesi gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

Elazığ depreminde yıkılan Dilek Apartmanı sorumluları için istenilen cezalar belli oldu!

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen depremde 14 kişiye mezar olan Dilek Apartmanı'nın sorumluları için 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Hasan Akgün: İstanbul için en büyük tehdit depremdir!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Akgün, 1999 depreminden sonra istenilen mesafenin kat edilemediğini anımsatan, "İstanbul’da istediğimiz kentsel değişikliği yapamadık bunun hızlandırılması için devletin seferber olması gerekiyor" diye konuştu.

TOKİ kentsel dönüşüm başvurusu için istenilen belgeler!

Konut sıkıntısını ortadan kaldırmayı hedefleyen TOKİ, kentsel dönüşüm projelerinde faaliyet göstermek üzere yetkilendirildi. Peki bunun için ne yapmak gerekiyor? İşte TOKİ kentsel dönüşüm başvurusu için istenilen belgeler...

Bursa Büyük Camii için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması istenilen Bursa Büyük Camii için çalışmalar başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle hayata geçirilen proje Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içinde yer alacak.

Tapu ifrazı için ne gerekir?

Tapu üzerinde yapılan ayırma işlemi, ifraz olarak tanımlanıyor. Tapu ifrazı için bazı belgeler ile birlikte Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, tapu ifrazı için ne gerekir?

Yemen'in yeniden imar edilmesi için çağrı yapıldı!

Yemen'de istenilen barışın sağlanması durumunda ülkenin yeniden imarı ve ülke ekonomisinin Körfez ekonomisiyle entegrasyonu için çalışma programı ortaya koymak amacıyla uluslararası bir konferans çağrısında bulunuldu.

Tapuda ifraz için gerekli belgeler!

Tapuda ifraz, tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ifraz için neler gerekli? İşte, tapuda ifraz için gerekli belgeler!

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

ifraz için istenilen belgeler Haberi

ifraz için istenilen belgeler

İfraz sözleşmesi nedir?

Tapuda tek bir parselde kayıtlı bulunan  taşınmazın belirli usul ve esaslara bağlı teknik usullere göre,  belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. 


Ayrılacak taşınmaz malların üzerinde, rehin, irtifak hakkı veya şerh var ise bütün hak sahiplerinin muvaffaklarının alınması zorunlu oluyor. 


İfraz işleminde izlenecek yol... 

Serbest mühendislerce düzenlenmiş ifraz (ayırma) işlemini gösterir krokili beyannamenin Kadastro Müdürlüğü’ne ibrazı,

Kadastro Müdürlüğü’nce krokili beyannamenin uygunluğunun kontrolü ve onaması,


İşlemin Belediye Encümeni ve İl İdare Kurulu’nca tasdiki, Kadastro Müdürlüğü’nce evrakın Tapu Sicil Müdürlüğü’ne sevki,Tapu Sicil Müdürlüğü’nce hukuksal bir engelin bulunmaması halinde, tapu harçlarının tahsili suretiyle işlemin ikmal edilip,tescilinin yapılması gerekiyor. Ayrıca bir ifraz sözleşmesi imzalanmıyor. Peki, ifraz işleminde neler gerekli?


İstenilen belgeler... 

1. Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce...