17 / 05 / 2024

ifraz iptali

ifraz iptali

Belediye encümen kararının verilmesi halinde bağımsız bölümler ifraz yolu ile ayrılabiliyor. Ayrıca belediyeler kendi imar planları kapsamında ifraz işlemi de yapabiliyor. Peki, belediyenin yaptığı ifraz işleminin iptali için dava nasıl açılır?

Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır?

Tapuda tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması işlemine ifraz deniyor. Peki, bu işlemin iptali mümkün mü? Tapu ifraz işleminin iptali nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

İfraz işleminin iptali davası!

Belediye encümen kararının verilmesi halinde bağımsız bölümler ifraz yolu ile ayrılabiliyor. Ayrıca belediyeler kendi imar planları kapsamında ifraz işlemi de yapabiliyor. Peki, belediyenin yaptığı ifraz işleminin iptali için dava nasıl açılır?

Ölüme bağlı tasarrufun iptali zamanaşımı süresi!

Ölüme bağlı tasarrufun iptali ve tenkisi için dava açılabiliyor. Dava açma koşulları Medeni Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, ölüme bağlı tasarrufun iptali nasıl olur? Ölüme bağlı tasarrufun iptali zamanaşımı süresi ne kadardır?

Ölüme bağlı tasarrufun iptali nasıl olur?

Ölüme bağlı tasarrufun iptali davası, tasarrufun iptal edilmesinde menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı tarafından açılabiliyor. Peki, ölüme bağlı tasarrufun iptali nasıl olur? Dava nasıl ve ne zaman açılır?

Mirastan çıkarma iptali dava dilekçesi!

Mirasbırakan mirasçılardan birini veya birkaçını kanunda belirtilen koşullar dahilinde mirasçılıktan çıkarabiliyor. Buna karşın tasarrufun iptali de istenebiliyor. İşte mirastan çıkarma iptali dava dilekçesi..

Kat malikleri kurulu kararının iptali davası nasıl açılır?

Aparman yönetim toplantısında alınan kararların iptal edilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, kat malikleri kurulu kararının iptali davası nasıl açılır?

Eski abonelik iptali nasıl yapılır?

Yeni bir eve ya da işyerine taşındığınızı düşünelim. Eski bağımsız bölümünüzdeki adınıza olan abonelikleri iptal ettirmeniz gerekiyor. Peki, eski abonelik iptali nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Tahliye taahhütnamesi iptali!

Tahliye taahhütnamesi,taşınmaz kiralamalarında kiracı tarafından verilen taahhütname oluyor. Peki, tahliye taahhütnamesi iptal edilir mi? Baskı altında verilen tahliye taahhütnamesi iptali için ne yapılabilir?

Alacaklıdan mal kaçırma tasarrufun iptali!

Borcunu ödemeyen ve sahibi olduğu taşınmazları alacaklısını zarara uğratmak için üçüncü şahıslara devredebiliyor. Ancak bu durumun alacaklı tarafından farkedilmesi halinde alacaklıdan mal kaçırma tasarrufun iptali davası açılabiliyor...

Aile konutu tapu iptali ve tescil davası!

Aile konutu, tapuda aile konutu şerhi konulmuş olduğu halde eşten izin almadan satılırsa, bu satış geçersiz oluyor. Satışa onay vermeyen eş, tapu iptal ve tescil davası açabiliyor. İşte aile konutu tapu iptali ve tescil dava örnekleri..

Veraset ilamının iptali dilekçesi!

Farklı mahkemelerden farklı zamanlarda çıkarılan veraset ilamları, sıkıntılara neden olabiliyor. Bu durumda veraset ilamının iptali için bir dilekçe örneği ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat edilebiliyor. İşte veraset ilamının iptali dilekçesi...

Sulukule projesinin iptali yıkımdan 9 yıl sonra onandı!

SULUKULE projesinin iptali, yıkımdan 9 yıl sonra onandı. Danıştay, Romanların evlerinden çıkarılıp şehir dışına sürülmesiyle sonuçlanan Sulukule projesiyle ilgili 3 yıl önce verilen iptal kararını oybirliğiyle onadı.

Müteahhit yetki belgesi iptali!

Yapı ruhsatına tâbi bütün yapıların bir yapı müteahhidinin sorumluluğu altında inşa edilmesi, her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi numarası alması gerekiyor. Peki, müteahhit yetki belgesi iptali ne zaman söz konusu olur?

ifraz iptali Haberi

ifraz iptali

İfraz işleminin iptali davası!

Tek veya birden fazla maliki olan bir bağımsız bölüm birden çok parçalara ayrılarak yeni bağımsız bölümler oluşturulabiliyor. Arsa ve arazilerin ifraz işlemleri için ilgili belediyeye müracaat ediliyor. 


Belediye encümen kararının verilmesi halinde bağımsız bölümler ifraz yolu ile ayrılabiliyor. Ayrıca belediyeler kendi imar planları kapsamında ifraz işlemi de yapabiliyor.


Belediye tarafından yapılan ifraz işlemleri iptal edilebiliyor. İfraz işleminin iptali için dava açılabiliyor.


İfraz işleminin iptali davası

Tapu işleminin iptali için tapu iptaline konu olacak hususun belirtilerek mahkeme aracılığıyla tapu işleminin iptali davası açılıyor. 


Dava örneği:

ENCÜMEN KARARININ İPTALİ İSTEMİ 

TAŞINMAZ MALİKLERİNİN MUVAFAKATİ 

TEVHİD VE İFRAZ İŞLEMİ 


ÖZET : Dava, encümen kararının iptali istemiyle açılmış, idare Mahkemesince, yerinde yaptırılan keşif ve bilirkişi incelemesi sonucunda düzenlenen bilirkişi raporu ile dosyadaki bilgi ve belgelerin birlikte değerlendirilmesinden, teknik yönden dayanağı...