28 / 04 / 2024

Veraset ilamının iptali dilekçesi!

Veraset ilamının iptali dilekçesi!

Farklı mahkemelerden farklı zamanlarda çıkarılan veraset ilamları, sıkıntılara neden olabiliyor. Bu durumda veraset ilamının iptali için bir dilekçe örneği ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat edilebiliyor. İşte veraset ilamının iptali dilekçesi...



Veraset ilamının iptali dilekçesi!

Mirasçı sayısının fazla olması, mirastan feragat sözleşmesi olması veya başka sebeplerden dolayı çıkarılan mirasçılık belgelerindeki miras paylarının farklılıklar göstermesi de mümkün olup, bu halde iki farklı mahkemenin iki farklı miras payı belirlemesi söz konusu olmakta ve bu durum mirasın paylaşımında sıkıntılar yaşanmasına sebebiyet vermektedir. 


Bu noktada veraset ilamının iptali söz konusu olabiliyor. Veraset ilamının iptali için bir dilekçe örneği ile Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat edilebiliyor.


Davanın ölen kişinin yerleşim yerindeki Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılması gerekmektedir.


Veraset ilamının iptali dilekçesi örneği..


SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE   


DAVACI         : 

ADRES          :

DAVALILAR      : (iptali istenen veraset ilamındaki tüm mirasçılar) 


KONU        : ….. Sulh Hukuk Mahkemesinin …. Tarih ve ….. esas ve …. Karar sayılı Veraset İlamının iptali ile yeni veraset ilamının verilmesi Talebi Hakkındadır. 


AÇIKLAMALAR      : 

1- Muris babam/annem ….., …/…/... tarihinde ölmüş olup; geriye eşi …..., ile birlikte müşterek çocukları ………..yı mirasçı  kalmıştır. 

2- Ancak ….. Sulh Hukuk Mahkemesinin …. Tarih ve ….. esas ve …. Karar sayılı Veraset İlamı ile mirasçılar belirlenmiş ise de kararda ……. (yapılan hata buraya yazılır) hata nedeni ile veraset ilamının iptali ile yeni veraset ilamının verilebilmesi için  sayın Mahkemeye başvurma mecburiyetimiz hasıl olmuştur. 


HUKUKİ NEDENLER        : Türk Medeni Kanunu ve ilgili mevzuat. 


HUKUKİ DELİLLER          : Vukuatlı Aile Nüfus Kayıtları ve T.C. Sağlık Bakanlığı  Ölü Gömme İzin Kağıdı sureti , şahit ve diğer yasal deliller. 


SONUÇ VE İSTEM             : Arz olunan nedenlerle ….. Sulh Hukuk Mahkemesinin …. Tarih ve ….. esas ve …. Karar sayılı Veraset İlamının iptali ile muris …  mirasçılarını ve miras hisselerini gösteren yeni veraset ilamının verilmesi saygıyla vekaleten arz olunur.  …/…/… Davacı


Veraset ilamını kaybettim nasıl çıkarabilirim?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön