02 / 01 / 2025

ifraz işlemi kaç gün sürer

ifraz işlemi kaç gün sürer

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz ifraz işlemi ile birden fazla parçaya bölünebiliyor. İfraz için gerekli belgeler ile ilgili Kadastro Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, ifraz işlemi kaç gün sürer?

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? 

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, 28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? İşte detaylar...

İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek?

Türkiye 28 Mayıs'ta 13. Cumhurbaşkanını seçmek için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek? İşte detaylar...

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir?

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir? İfraz işlemi için gerekli belgeler nelerdir? soruları yanıtlanmayı bekleyen sorular arasında yer alıyor. İşte detaylı bilgiler!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapu ifraz işlemi ücreti 2022!

Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılmasına ifraz işlemi deniyor. Peki, bu işlem için ne kadar ücret ödenmesi gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

İstanbul yine zirvede! 2022'nin ilk çeyreğinde kaç gayrimenkul satış işlemi yapıldı?

Resmi olarak açıklanan verilere göre, ülkemizde 2022'nin ilk çeyreğinde 708 bin 523 gayrimenkul satış işlemi yapıldı ve söz konusu bu satışlardan toplamda 6 milyar 961 milyon 776 bin TL'lik tapu harcı geliri elde edilmiş oldu.

Özderici GYO 2017'de 18 milyonluk satım işlemi yaptı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılında toplamı 17 milyon 986 bin 930 TL satım işlemi, 5 milyon 763 bin 99 TL kiralama işlemi yaptı.

Mistral GYO 2017'de 110.6 milyonluk satım işlemi yaptı!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2017 yılında 110 milyon 624 bin 676,86 TL + KDV satım işlemi gerçekleştirdi.

Akiş GYO 2017'de 831 bin dolarlık kiralama işlemi yaptı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2017 yılında 5 milyon 404 bin 226 TL değerinde satım, 5 milyon 404 bin 226 TL değerinde kiralama işlemi yaptı.

Tapuda satış işlemi nasıl iptal edilir?

Miras bırakan mal varlığının tamamını istediği kişiye miras olarak bırakabilme özgürlüğüne sahip olmuyor. Peki, tapuda satış işlemi nasıl iptal edilir?

YDA İnşaat'ın özel sektör tahviline ilişkin kupon ödeme işlemi yapıldı!

YDA İnşaat tarafından ihraç edilen TRSYDATA1711 ISIN kodlu özel sektör tahviline ilişkin kupon ödeme işlemi bugün gerçekleştiridi.

Gülnara Kerimova'nın mallarına haciz işlemi!

Yolsuzluktan beş yıl hapis cezası alan Gülnara Kerimova'nın malları için haciz işlemi başlatıldı. Kerimova'nın 12 ülkede 1.5 milyar dolarlık serveti çıktı.

ifraz işlemi kaç gün sürer Haberi

ifraz işlemi kaç gün sürer

İfraz işlemi kaç gün sürer?

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın teknik usullere göre düzenlenen haritalarla gerek kazaen ve gerekse rızaen (yargı yoluyla veya anlaşarak) belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesi işlemi, ifraz oluyor.


İfraz için gerekli belgeler ile ilgili Kadastro Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Peki, ifraz işlemi kaç gün sürer?


İfraz işleminin tamamlanabilmesi için Kadastro Müdürlüğünün kontrol işlemlerini yapması gerekiyor. Yapılan kontrolde tespit edilen noksanlıklar, ilgili kurum yada yüklenici (sorumlu) mühendis tarafından gideriliyor. 


Daha sonra, yapılan işlerin yönetmeliğe uygun olduğu ve tescilinde teknik yönden bir sakınca bulunmadığını belirten 4 nüsha (kadastro görmeyen yerler için 3 nüsha) kontrol raporu düzenlenerek kontrol mühendisi ve yüklenici mühendis tarafından imzalanır. 


Kontrol İşlemleri tamamlandıktan sonra tescil bildirimi düzenleniyor. Tescilden...