23 / 07 / 2024

ifraz masrafları

ifraz masrafları

Tapuda yapılabilen işlemler arasında yer alan ifraz işlemi, arsanın birden fazla parsele bölünmesi olarak tanımlanıyor. Peki bu işlem için ne kadar harç ödenir? İşte tapu ifraz harcı 2015...

Tapu ayırma masrafları 2017!

Tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller ifraz işlemi ile ayrılabiliyor. Peki, tapu ayırma masrafları 2017 ne kadar?

İfraz sözleşmesi nedir?

Tapuda tek bir parselde kayıtlı bulunan taşınmazın belirli usul ve esaslara bağlı teknik usullere göre, belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. Peki, ifraz sözleşmesi nedir?

İfraz nasıl iptal edilir?

İfraz işlemleri belediye encümeni kararı veya il idare kurulun olumlu kararı üzerine kadastro müdürlükleri tescil bildirimi düzenleyerek tapuya intikal ettiriliyor. Peki, ifraz nasıl iptal edilir?

İfraz haritası nedir?

İfraz işlemi için harita oluşturulması gerekiyor. Bu harita serbest harita mühendislerine yaptırılıyor. Peki, ifraz haritası nedir? İfraz haritaları nasıl hazırlanır?

Tapuda ifraz işlemi süresi!

Tapuda tek parsel olarak bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre ayrılması işlemine tapuda ifraz deniyor. İşte, tapuda ifraz işlemi süresi!

Tapuda ifraz için gerekli belgeler!

Tapuda ifraz, tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ifraz için neler gerekli? İşte, tapuda ifraz için gerekli belgeler!

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Hisseli tapu ayırma masrafları 2015!

Hisseli tapularda taşınmazın hangi bölgesinin hangi hissedara ait olduğu belirtilmiyor. Hisseli tapular üzerinde, hissedarların isteği halinde ayırma işlemi yapılabiliyor. İşte, hisseli tapu ayırma masrafları 2015!

Tapuda hisse devri masrafları 2015!

Hisseli tapularda devir işlemleri gerçekleşebiliyor. Hisse devrinde, eğer devir yapılacak kişi bir başka hissedarsa, diğer paydaşların önalım hakkı olmuyor. İşte, tapuda hisse devri masrafları 2015!

Haciz masrafları ne kadar?

Haciz işlemleri, borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması,el konulması işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, haciz masrafları ne kadar?

Emlak alım satım masrafları kime aittir?

Emlak alım satım işleri için alıcı ve satıcının müracaatının ardından tapu memuru emlak alım satım masraflarının ödenmesini istiyor. Peki, emlak alım satım masrafları kime aittir? İşte yanıtı..

Emlak alım satım masrafları 2015!

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi emlak alım satım işlemleri için taraflar belli oranlarda masraf yapıyor. Peki, emlak alım satım masrafları nelerdir? Emlak alım satım masrafları 2015 ne kadar?

Konut kredisi yeniden yapılandırma masrafları!

Konut kredisi yeniden yapılandırma işlemlerinde banka, tüketiciden bazı masrafları ödemesini isteyebiliyor. İşte, konut kredisi yeniden yapılandırma masrafları!

ifraz masrafları Haberi

ifraz masrafları

Tapu ifraz harcı 2015!

Tapuda yapılabilen işlemler arasında yer alan ifraz işlemi, arsanın birden fazla parsele bölünmesi olarak tanımlanıyor.


İfraz işleminin yapılabilmesi için söz konusu gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeye gerekli evrakların temin edilmesi ile başvurulması Ayrıca, o sene için belirlenen ifraz tapu harcının da ödenmesi gerekiyor. 


Tapu ifraz harcı 2015 oranları..

a)İfraz veya taksim veya birleştirme işlemlerinde kayıtlı değerler üzerinden (Binde 11,38)


b) (5831 sayılı Kanunun 7 nci maddesi ile değişen bent. Yürürlük: 27/1/2009) İmar parselasyon planları uygulama sonucu şuyulanan parsellerin pay sahipleri arasında rızaen veya hükmen taksiminde kayıtlı değer üzerinden (Binde 11,38)


c)Yukarıdaki fıkralar dışında kalan ve müşterek mülkiyete konu olanların rızaen veya hükmen pay sahipleri arasında, aynen veya ifrazen taksiminde kayıtlı değer üzerinden (Binde 4,55)


Gerekli belgeler;

1. Ayırma...