07 / 05 / 2024

İGDAŞ özelleştiriliyor

İGDAŞ özelleştiriliyor

Türkiye'nin en büyük gaz dağıtım şirketi İGDAŞ, halka arz yoluyla özelleştiriliyor. İBB hisselerinin yüzde 51'inin satışı için Belediye Meclisi'nden onay çıktı.

Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı 40 yıl süreyle özelleştiriliyor! Tarih açıklandı! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Fenerbahçe - Kalamış Yat Limanı'nı özelleştiriyor. Yat Limanı 2021 yılında özelleştirme kapsamında Koç Holding iştiraki Tek-Art'a verilerek Rekabet Kurulu tarafından onaylanmıştı. Ancak bu onay, Cumhurbaşkanı kararıyla iptal edilmişti.

Ankara İstanbul, İzmir'in de aralarında olduğu 8 ildeki 13 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Sümer Holding A.Ş., Afyonkarahisar, Amasya, Çorum, Ağrı, Ankara İstanbul, İzmir ve Samsun illerinde yer alan 13 adet gayrimenkul özelleştiriliyor. İşte o özelleştirme ile ilgili tüm detaylar...

10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştiriliyor! İstanbul, İzmir, Yalova, Bursa da aralarında! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştirilecek. Peki hangi illerdeki gayrimenkullerin satışı yapılacak? Söz konusu gayrimenkullerin bedelleri ne kadar? 

Turizm bölgelerindeki 51 değerli arazi 49 yıllığına özelleştiriliyor! İşte o araziler...

Aralarında deniz ve orman alanları ile yaylaların da yer aldığı Hazine'ye ait toplam 51 parça değerli gayrimenkul, turizm yatırımcılarına otel inşa etmeleri koşuluyla 49 seneliğine tahsis edilecek...

Ankara Gölbaşı'ndaki 3 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Özelleştirme kapsam ve programında yer alan başkent Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yer alan üç gayrimenkulün özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı!

Ankara ve Antalya'daki 3 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Özelleştirme kapsam ve programında yer alan başkent Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan iki taşınmazla turizmcilerin gözdesi Antalya Döşemealtı'ndaki bir gayrimenkulün özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri yapıldı.

Bodrum Yalıkavak'taki arazinin imar planı değiştirildi!

Türkiye'de yer alan araziler bir bir özelleştiriliyor ve imara açılıyor. Sözcü'de yer alan habere göre; bugün, Bodrum Yalıkavak'ta yer alan büyüleyici bir manzarası bulunan arazinin de imara açıldığı belirtildi. 

Şerdil Odabaşı'ndan Kalamış Marina'nın özelleştirilmesine tepki!

Kalamış Marina, Cumhurbaşkanlığı kararı ile özelleştiriliyor. Cumhurbaşkanlığı kararıyla Kalamış Marina'nın özelleştirmesine ilişkin Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Odabaşı'ndan tepki geldi. Odabşı, marina ile ilgili soruları yanıtladı.

Fenerbahçe Adası'ndaki arazi için özelleştirme kararı!

Fenerbahçe Adası'nda yer alan 3 dönümlük denize sıfır arazi özelleştiriliyor...

Taşucu Limanı özelleştiriliyor!

Çalışmalarına devam eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Taşucu Limanı'nın 40 yıllığına özelleştirilmesi için ihale ilanına çıktı.

Türkiye’nin 12 ilinde yer alan araziler özelleştiriliyor!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türkiye’nin 12 ilindeki mülkiyeti kamuya ait arazilerin özelleştirilmesine karar verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait araziler de bulunuyor. Muğla Datça'daki korunacak doğal alan ilan edilen arazi de özelleştirme kapsamına alındı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı 40 yıllığına özelleştirilecek!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait "Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı" 40 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştiriliyor.

15 ilde 41 gayrimenkul özelleştiriliyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 15 ildeki 41 gayrimenkulü özelleştiriyor.

İGDAŞ özelleştiriliyor Haberi

İGDAŞ özelleştiriliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kârlı şirketlerinden İGDAŞ'ın özelleştirilme süreci için düğmeye basıldı. Halka arz şeklinde yapılacak özelleştirme kararı, Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ekim ayında duyurduğu halka arz için, yol haritası da belirlendi. İBB Meclisi'ne sunulan rapora göre, İGDAŞ'taki Büyükşehir Belediyesi hisseleri özelleştirme kapsamına alındı. Hisselerin yüzde 51'i halka arz edilerek özelleştirilecek. Özelleştirme işlemleri için hazırlık, işlemlerin yürütülmesi ve gerekli danışmanlık hizmetlerinin alınmasıyla süreç tamamlanacak. Tüm bu çalışmaların sorumluluğu ise İBB Genel Sekreter Yardımcılığı'nda olacak. 


5.5 MİLYON ABONESİ VAR 

Türkiye'deki doğalgaz tüketiminin yarısı İstanbul'da gerçekleştirilirken, İGDAŞ'a kayıtlı 5.5 milyon abone bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İGDAŞ'ın yüzde 94.4 hissesini elinde bulunduruyor. Halka arz kararını onaylayan meclis, gerekçe olarak şirketin sahip olduğu büyüklüğe dikkat çekti ve bunun stratejik sonuçları olacağını...