08 / 05 / 2024

ığdır kentsel dönüşüm yıkımları

ığdır kentsel dönüşüm yıkımları

Iğdır'daki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 12 daire, düzenlenen törenle yıkıldı. Kent genelinde yürütülen dönüşüm çalışmaları doğrultusunda belediyeye ait metruk durumdaki lojmanlar, riskli bina kategorisinde olduğu belirlendi.

Manisa kentsel dönüşümü sürüyor!

Manisaa kentsel dönüşümü sürüyor. Manisa 'da katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün Büyükşehir yapılanmasını yüzde 90 tamamladıklarını dile getirdi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine geçici konut veya işyeri tahsisi yapılamaması halinde kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Adana'da kentsel dönüşüm masaya yatırılıyor!

Adana'da kentsel dönüşüm masaya yatırılıyor. Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanı Gülcan Keskin, "Meslek odalarının Adana' da kentsel dönüşüm sürecine ilişkin önemli tespitleri bulunmaktadır" dedi

TOKİ Çankırı Kentsel Dönüşüm inşaat ihalesine çıktı!

Çankırı Belediyesi TOKİ işbirliğinde eski Çankırı olarak bilinen bölgede başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi 'nin 2. etap inşaat ihalesi 4 Şubat 2015 Çarşamba günü yapılacak..

Kentsel dönüşüm kredisinden nasıl faydalanılır?

Riskli olarak belirlenen yapıların yıkılma işlemi gerçekleşirken evlerini boşaltacak olan kat maliklerine kentsel dönüşüm kredisi veriliyor.Peki,kentsel dönüşüm kredisinden nasıl faydalanılır? İşte,kentsel dönüşüm kredisinden faydalanma şartları..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesine kentsel dönüşüm eklenirse ne yapılır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında kat karşılığı inşaat sözleşmesine kentsel dönüşüm eklenirse ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Diyarbakır'da 4 semtte kentsel dönüşüm başlıyor!

Diyarbakır'da 4 semtte kentsel dönüşüm projesi uygulanacağı bildirilirken. TOKI Heyeti de yeni konut yapılacak alanlarla ilgili Vali Hüseyin Aksoy ile görüşerek yeni konut alanlarında incelemelerde bulundu

Yıldırım Belediye Başkanı kentsel dönüşümü inceledi!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ‘Yeni Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak kentsel dönüşüm projesinin detaylarını yerinde incelemek için sahaya indi...

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm sorunları masaya yatırıldı. 'Kentsel Dönüşüm" çalışmalarının önümüzdeki dönemde hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi için toplantıda, TOKİ yetkilileriyle Büyükşehir Belediyesinin katılacağı başka bir toplantının yapılması kararl

Kentsel dönüşüm projesi nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm süreci, ilk önce vatandaş talebiyle başlıyor. Bakanlık yetkili kuruluşuna dilekçeyle başvurmak gerekli oluyor. Peki, kentsel dönüşüm projesi nasıl yapılır? İşte, kentsel dönüşüm projeleri işlemleri..

Yıldırım kentsel dönüşüm master planı onaylandı!

Bursa Yıldırım için tarihi Yıldırım'ı geleceğin şehri yapma yolunda hayati önem taşıyan " Kentsel Dönüşüm Projesi Master Planı ", Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm emin adımlarla sürüyor!

Bağcılar'da kentsel dönüşüm emin adımlarla sürüyor. Bağcılar'da Kentsel Dönüşüm Projesi emin adımlarla devam ediyor. Bağcılarlıların destek verdiği Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yeni yaşam alanları kurmak için yıkımlar yapılıyor.

Osmangazi'de kentsel dönüşüm özel sektör eliyle olacak!

İnşaat Sektöründen Soğanlı'ya Destek İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri ile bir araya gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi'de hayata geçirecekleri Kentsel Dönüşümün özel sektör eliyle olacağını söyledi.

ığdır kentsel dönüşüm yıkımları Haberi

ığdır kentsel dönüşüm yıkımları


Iğdır'daki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 12 daire, düzenlenen törenle yıkıldı.  Kent genelinde yürütülen dönüşüm çalışmaları doğrultusunda belediyeye ait metruk durumdaki lojmanlar, riskli bina kategorisinde olduğu belirlendi. 



Çalışmaların tamamlanmasının ardından 3 blok ve 12 daireden oluşan belediye lojmanı, düzenlenen törenin ardından kepçe vurularak yıkıldı. 


Iğdır Çevre ve Şehircilik Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehir genelinde riskli olduğu belirlenen çok sayıda dairenin yıkıldığını söyledi. 


Gençtürk, Iğdır'da ilk kez bina yıkımı için tören düzenlendiğine işaret ederek, "Iğdır halkının daha sağlam, modern ve sağlıklı binalarda yaşaması için gerekeni yapıyoruz. Bunun için de riskli binaları yıkıyoruz" dedi. 


Kentte riskli olarak belirledikleri binaları bir an önce yıkıp, yerlerine sağlamlarını yapmak istediklerini vurgulayan Gençtürk, şunları söyledi:


"Kent genelinde 80 dairenin yıkımını gerçekleştirdik. Bu çalışmalar, halkımızın iyiliği içindir ve...