28 / 07 / 2024

ige pırnar mega müze

ige pırnar mega müze

Son yıllarda ziyaretçi sayılarında büyük bir düşüş yaşanan müzelerin, sorunlarını tespit eden Yaşar Üniversitesi akademisyenleri Prof. Dr. İge Pırnar ve Doç. Dr. Çağrı Bulut , ziyaretçi çekebilmenin de yollarını tartıştı

İBB her ilçe için 'olası deprem kayıp tahmini' kitapçığı hazırladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mega kent İstanbul’un 39 ilçesi için 'İlçe Olası Deprem Kayıp Tahmini Kitapçıkları' hazırladı.

Mega projelerde Doka'nın kalıp sistemi tercih ediliyor!

Doka Kalıp-İskele Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Ender Özatay, ''Osmangazi ve 1915 Çanakkale köprüleri ile Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki İhsaniye ve Çayırköy köprülerinde Doka'nın kalıp sistemleri tercih edildi" dedi.

Mega projelerin sözleşmeleri TL’ye dönecek mi?

Türk Parasını Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklikten sonra mega projelerde de TL'ye dönülüp dönülmeyeceği merak konusu oldu.

2016 mega projelerin yılı olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2016'nın Türkiye'nin mega projelerinin bir kısmının tamamlanıp hayata geçirileceği, meyvelerinin alınacağı bir yıl olacağını söyledi.

MIPIM'in gündemi İstanbul ve mega projeler oldu!

Fransa'daki emlak fuarı MİPİM'de İstanbul ve mega projeler gündem oldu. 3'üncü havalimanından 3'üncü köprüye, Kanal İstanbul'dan Büyük İstanbul Tüneli'ne dev projeler gıpta ile izleniyor...

MIPIM'de mega proje kavramı konuşuldu!

‘Türkiye’deki mega projelere mimari bakış’ başlığında ilk gün gerçekleştirilen panelde mimarlar ‘mega proje’ kavramını tartıştı.Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Enis Öncüoğlu, Murat Tabanlıoğlu, Murat Kader, imza attıkları uluslararası projeleri ile sahnedeydi

3. havalimanı MIPIM Mega Proje Ödülü’ne aday oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı, dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM’de sahibini bulacak ‘Geleceğin En İyi Mega Projesi Ödülü’nde, jüri önerisiyle kısa listeye kaldı.

Mega siteler gençlere yeni iş kapısı oldu!

TOBB'un Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayıyla başlattığı "Site ve Apartman Yöneticiliği Sertifika Programı" nı tamamlayıp sertifika alan kursiyerler, büyük kentlerdeki mega sitelerde iş bulabilecek. İşte ayrıntılar...

Mega Dönüşüm Yapı Denetim Anonim Şirketi kuruldu!

Mega Dönüşüm Yapı Denetim Anonim Şirketi Ayşe Tuğba Kurt tarafından 300 bin TL sermaye ile 26 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Avrupa Yakası Eyüp'te kuruldu.

Mega Dönüşüm İnşaat Proje Mühendislik ve Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Mega Dönüşüm İnşaat Proje Mühendislik ve Mimarlık Limited Şirketi, Orhun Recep Pehlivan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 25 Mayıs'ta Eyüp, Nişanca Mahallesi'nde kuruldu.

3 katlı tüp geçit projesi 2020'de hizmete girecek!

İstanbul’a Gayrettepe-Küçüksu arası 3 katlı tüp geçit inşa edileceğini açıklayan Başbakan Davutoğlu, “Bu çevre dostu projedir. Mega projenin orta katından metro, diğer katlardan ise karayolu geçişi olacak" dedi

İge Pırnar: Turizmcilerin Ruslar için B planı olmalı!

İge Pırnar, Türkiye'nin Rusya'da "Her şey dahil" paket sistemler yerine zengin turisti çekecek tanıtımlara ağırlık vermesi gerektiğini söyledi. Pırnar, Rusya'da yaşanan ekonomik krizin Türk turizmine etkilerini değerlendirdi.

Turizmcilerin Rusya için B planı olmalı!

Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pırnar: "Rusya pazarında 'her şey dahil' paket sistemler yerine, gelir düzeyi daha yüksek turistlerin tercih ettiği yat, sağlık, kültür gibi alternatif turizm ürünleri pazarlanmalıdır"

ige pırnar mega müze Haberi

ige pırnar mega müze


AB destekli NetMUSE projesi, Roma'da düzenlenen Uluslararası Sürdürülebilir Kültürel Miras Yönetimi Kongresi 2013 ile son buldu. Proje sürdürülebilir turizm ve kültürel miras için müzelerin durumlarını inceliyor. Kongre, Yaşar Üniversitesi, Rome Tre Üniversitesi - İtalya, Saint Petersburg Ekonomi ve Finans Üniversitesi - Rusya, Aarhus Üniversitesi - Danimarka ve La Sapienza Üniversitesi - İtalya, ortaklığında Şubat 2012'de başlamıştı.


İzmir ev sahipliği yapacak 

Üniversitelerin bulunduğu şehirlerdeki müzelerin incelendiği ve aktif müzeler haline dönüştürülmeleri için gerekli önlemlerin tartışıldığı kongreye, Yaşar Üniversitesi'nden İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. İge Pırnar, Doç. Dr. Çağrı Bulut ile Yrd. Doç. Dr. Özge Can katıldı. İzmir, kongrenin ikincisine ev sahipliği için yarıştığı Rusya'nın Saint Petersburg şehrini geride bırakmayı başardı. İzmirli akademisyen Özge Can'ın sunumu da en iyi...