26 / 06 / 2024

İhale mevzuatı 2017

İhale mevzuatı 2017

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, mevcut Kamu İhale Mevzuatı ile mega projelerin ihalesini sağlıklı bir şekilde yürütmenin mümkün olmadığını söyledi.

Gayrimenkul Yönetimi Mevzuatı Çalıştayı 13 Aralık'ta!

ULI TürkiyeGayrimenkul Yönetimi ilgi Grubu 13 Aralık 2017 tarihinde yürürlükteki Gayrimenkul Yönetimi Mevzuatının tartışılacağı çalıştay düzenliyor.

Emlak Konut GYO 2017 gelir tablosunu yayınladı!

Emlak Konut GYO  2017 yılı üçüncü döneme ait SPK mevzuatına göre düzenlenmemiş gelir tablosunu yayınladı. 

Kiler GYO 2017 gelir tablosunu yayınladı!

Kiler GYO 1 Ocak 2017 - 30 Eylül 2017 dönemine ait Sermaye Piyasası Mevzuatı'na göre düzenlenmemiş gelir tablosu yayınladı. 

İhale mevzuatı inşaat sektörü açısından yeniden düzenlenmeli!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, mevcut Kamu İhale Mevzuatı ile mega projelerin ihalesini sağlıklı bir şekilde yürütmenin mümkün olmadığını söyledi.

2017'de sektörün önünü açacak düzenlemeler yapılırsa tablo değişir!

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, “2017 içinde sektörün önünü açacak düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılırsa tablo çok değişir. KDV, dolaylı vergi ve imar mevzuatında yapılacak düzenlemeler olumlu sonuçlar yaratır ” dedi.

2017'de İmar Kanunu'nda yeni düzenleme yapılacak!

Bakanlığının 2017 bütçesini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki “Terör örgütünün Güneydoğu’da kullanılamaz hale getirdiği evlerin yerine 36 bin yeni konut yapılacak. Bu yıl sonunda ilk teslimatların yapılması planlanıyor” dedi.

İşte perakendecilerin 2017'de açmayı planladıkları mağaza sayısı!

Popüler tatil bölgeleri günümüzde dört mevsim yaşanır hale gelmeye başladı. Bu bölgelerdeki potansiyeli gören perakendeciler tatil beldelerinde olan mağazalarını çoğaltmaya başladılar. İşte ünlü mağazaların 2017 mağaza hedefleri...

Bina alım-satım ve kiralanmasında enerji kimlik belgesi zorunluluğu 2017'de!

Yeni yapılan binalarda “Enerji Kimlik Belgesi (EKB)” çıkartmak 1 Ocak 2011 tarihi itibari ile zorunlu hale getirildi. Mevcut binalara ise EKB’lerini tamamlamaları için 2017 yılına kadar süre tanındı.

İmar mevzuatı yeniden gözden geçirilecek!

İdris Güllüce, "Dünya çok hızlı gelişti ama mevzuatta problemlerimiz, eksikliklerimiz var. Planlı alanların imar yönetmeliği başta olmak üzere, imar mevzuatımızın yeniden gözden geçirilmesi artık kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.

İdris Güllüce: İmar mevzuatı yeniden gözden geçirilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "Dünya çok hızlı gelişti ama mevzuatta problemlerimiz, eksikliklerimiz var. Planlı alanların imar yönetmeliği başta olmak üzere, imar mevzuatımızın yeniden gözden geçirilmesi artık kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.

İmar mevzuatı değişiyor!

İmar mevzuatında yapılacak değişikliklerle imar planlarının yapımındaki süreç daha şeffaf ve hesap verilebilir hale getirilecek, imar uygulamaları daha adil ve hızlı yapılacak ve imar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyeler pay

İmar mevzuatı sil baştan!

İmar mevzuatında bir dizi düzenlemeye gidilecek. İmar planlarının yapımındaki süreç daha şeffaf ve hesap verilebilir hale getirilecek.İmar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyeler pay alacak.

2017'den sonra sertifikası olmayanlar inşaatlarda çalışamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "2017'den sonra sertifikası olmayan hiç kimse inşaatta çalışamaz hale gelecek. Hem iş güvenliği açışından hem de yapılan işin kalitesi açısından gerekiyor" dedi.

İhale mevzuatı 2017 Haberi

İhale mevzuatı 2017

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, mevcut Kamu İhale Mevzuatı ile mega projelerin ihalesini sağlıklı bir şekilde yürütmenin mümkün olmadığını söyledi.


İNTES olarak bu konuyu her fırsatta dile getirdiklerini belirten Koloğlu “Geciken iş, en pahalı iştir” dedi. Kanundaki değişikliklerin sistemin daha etkin ve rekabetçi bir sistem olarak inşa edilmesine katkı sağladığını ancak mevzuatta uygulamalardan kaynaklı problemlerin devam ettiğine işaret eden Koloğlu, ihale mevzuatının inşaat sektörünün daha rekabetçi, daha fazla katma değer sunacak şekilde yeniden ele alınması gerektiğini dile getirdi. İhalelerde isteklilerin tekliflerini verirken bir hesaplama yaptığına değinen Koloğlu “Ancak ihale üzerinde kalan yüklenici için öngörülemeyecek fiyat artışları yıkıcı bir etkiye neden oluyor ve yükleniciler zarara uğruyor. Gerekli mevzuat değişikliğinin ivedilikle hayata geçirilmesi lazım” diye konuştu.


Türkiye...