16 / 05 / 2024

Ihlamur Parkı protesto

Ihlamur Parkı protesto

Kültür varlığı olarak tescil edilen III. Selim ve II. Mahmut’a ait üç adet nişan taşının ve anıtsal nitelikte ağaçların bulunduğu Ihlamur Parkı’na yapılacak 5 katlı 30 daire projesine tepki çığ gibi.

Maçka Parkı için yogalı protesto!

Beşiktaş’ta gerçekleşmesi planlanan ve Maçka Parkı’nı da etkileyecek tünel projesini protesto etmek isteyen çevreciler, tepkilerini parkta koşu, yoga gibi etkinlikler yaparak gösterdi.

Maçka Parkı'na tünel planı protesto edilecek!

Doğa ve yaşam savunucuları İBB ve İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulları’na itiraz dilekçelerini verdi. Maçka Parkı'na tünel planını istemeyen vatandaşlar 4 Şubat'ta bir araya gelecek.

Abbasağa Parkı ve Ihlamur Kasrı imar planı yeniden askıda!

İstanbul Ihlamur Kasrı I.ve III. Derece Doğal Sit Alanı Etkileme Geçiş Sahası ile Abbasağa Parkı I. Derece Doğal Sit Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Ihlamur Parkı'ndaki tonozlu su deposu tescil edildi!

Ihlamur Parkı'nda tonozlu su deposu 2863 sayılı kanun kapsamında tescil edildi. Böylece yaklaşık bir yıldır Ihlamur Parkı’na inşaat yapılmaması ve tescilli sit alanı olduğu için korunmasını isteyen mahalelilere bir güzel haber daha geldi.

Ihlamur Kasrı ve Abbasağa Parkı imar planı askıda!

Beşiktaş ilçesine bağlı Ihlamur Kasrı ve Abbasağa Parkı Doğal Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı 27 Ekim'de askıdan indirilecek...

Beşiktaş Ihlamur Parkı yeşil alan ilan edildi!

Yapılaşma tehdidiyle uzun süredir tartışma yaratan Beşiktaş’taki Ihlamur Parkı için müjdeli haber geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliği ile parkın arazisi yeşil alan ilan edilerek imara kapatıldı.

Beşikaş Ihlamur Parkı'nda inşaat yapılmayacak!

Geçtiğimiz aylarda demir panellerle çevrilen ve içine Seba inşaat tarafından içerisinde konut projesi planlandığı açığa çıkmasıyla tartışma konusu olan Beşiktaş’taki Ihlamur Parkı’nda zafer, Ihlamur Parkı Dayanışmasının çevrecilerin oldu.

Beşikaş Ihlamur Parkı'nda sular durulmuyor!

BEŞİKTAŞ’ta kültür varlığı olarak tescil edilen III. Selim ve II. Mahmut’a ait üç adet nişan taşının ve anıtsal nitelikte ağaçların bulunduğu Ihlamur Parkı’nın imara açılmasının ardından mahalleli ile belediye arasında yaşanan tartışma yeni bir boyut kazandı.

Murat Hazinedar: Beşiktaş Belediyesi'nin imar izni yok!

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Ne Ihlamur parkında ne de başka hiçbir alanda Beşiktaş Belediyesi'nin imar izni yoktur. Bu konuda biz o iddia sahiplerinden daha hassasız" dedi.

Seba İnşaat'tan Ihlamur Parkı açıklaması!

Seba İnşaat, “Ihlamur Parkı” olarak bilinen 6.929 metrekare yeşil alanın da yer aldığı, kendisine ait arsa hakkında medyada yer alan haberler, sosyal medyada yer alan yorumlara ilişkin açıklamada bulundu...

Ihlamur Parkı'nda yapılan imar açıklamasında olay çıktı!

Ihlamur Parkı’nın ‘imara açılacağına’ yönelik iddialar hakkında basın mensuplarına açıklama yapmak üzere Ihlamur Parkı’na gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’a bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Murat Hazinedar'dan Ihlamur Parkı açıklaması!

Ihlamur Parkı’nın imara açılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ihlamur Parkı'na gelerek, imar iznine tepki gösteren vatandaşlarla görüştü.

Ihlamur Parkı’ndaki konut projesi protesto edildi!

Kültür varlığı olarak tescil edilen III. Selim ve II. Mahmut’a ait üç adet nişan taşının ve anıtsal nitelikte ağaçların bulunduğu Ihlamur Parkı’na yapılacak 5 katlı 30 daire projesine tepki çığ gibi.

Ihlamur Parkı protesto Haberi

Ihlamur Parkı protesto

Kültür varlığı olarak tescil edilen III. Selim ve II. Mahmut’a ait üç adet nişan taşının ve anıtsal nitelikte ağaçların bulunduğu Ihlamur Parkı’nın bir kısmına yapılmak istenen konut projesine ilişkin tepkiler büyüyor. Ihlamur Parkı Dayanışması, Seba İnşaat A.Ş’nin Ihlamur Parkı’na 5 kat 30 daire projesine ilişkin açıklamalarına tepki göstererek “Giderek tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan kültürel tarihi ve doğal mirasımızı yok etmek yerine değeri ayakta tutmak halk kadar ülkedeki tüm şirketlerin ve Seba inşaatın da görevidir” dedi.


Aktivistler giremedi


11 bin 696 metrekarelik parkın 11 hissedarından biri olan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli, tapusu kendilerine ait yaklaşık 12 dönüm arsanın 5 dönümünün yeşil alan, 4 dönümünün dini tesis alanı, yollar çıktıktan sonra kalan 2.5-3 dönümün de imarlı konut alanı olarak...