23 / 12 / 2024

Murat Hazinedar'dan Ihlamur Parkı açıklaması!

Murat Hazinedar'dan Ihlamur Parkı açıklaması!

Ihlamur Parkı’nın imara açılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ihlamur Parkı'na gelerek, imar iznine tepki gösteren vatandaşlarla görüştü.



Beşiktaş Belediyesi sınırları içinde bulunan, doğal sit alanı olarak kabul edilen ve 3 tarihi nişangahın yer aldığı Ihlamur Parkı’nın imara açılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. 


Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ihlamur Parkı'na gelerek, imar iznine tepki gösteren vatandaşlarla görüştü. Abbasağa Mahallesi sakinleri, Hazinedar'a, Ihlamur Parkı'nda tarihi eserlerin bulunduğunu ve buranın tek nefes aldıkları yer olduğunu ifade ettiler.


Belediye Başkanı Hazinedar ise Ihlamur Parkı'nın kendilerinden çok önce imara açıldığını, yüzde 17 olan inşaat izninin ise yüzde 28'e çıkartıldığını belirterek, mahalleliyi sakinleştirmeye çalıştı.


Vatandaşların, parkın çevresinin demir bariyerlerle kapatılmasına engel olmadığını öne sürdükleri Hazinedar'a sloganlarla tepki göstermeleri üzerine, belediye yetkilileri ve zabıtalar ile bazı vatandaşlar arasında arbede yaşandı. Tepki gösteren gruptan inşaat mühendisi Ersin Kiriş'in kolundan, Murat Yıldırım'ın ise yüzünden hafif yaralandığı arbede, mahallelilerin araya girmesiyle son buldu.


Murat Hazinedar, yaptığı açıklamada, "Burası Beşiktaş Belediyesi'ne sorulmadan yapılmış, hiçbir şekilde belediye başkanının, belediye meclisinin küçük bir ilgisi olmadan çıkartıldığı için biz dava açtık. Buranın çok önceden yüzde 28'i imara açılmıştır, park olarak zaten korunuyor, kamuya kazandırılması için bazı çabalar gösterelim. Tepkinizi bize değil, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gösterin." dedi.


Beşiktaş Belediyesi'nin açtığı davaların devam ettiğini hatırlatan Hazinedar, şunları kaydetti:


"Park alanı olarak kullanılan bölgede bir inşaat söz konusu olamaz ama burası bir özel mülk. Ayrıca sit alanları her yerde özel mülk olabilir. Bizim burada dava açmamıza tepki gösteren mülk sahibi parkın etrafını bariyerlerle kapatıyor. Bununla ilgili bir işlem daha yaptık. Çünkü bu bariyerlerin yüksekliği 1,5 metreyi geçemez. Yüksekliğin gerekli seviyeye indirilmesi için buranın mülk sahiplerine gereken işlemleri yapıyoruz. Halka ve kamuoyuna anlatılanlar gerçek değil. Park olarak kullanılan yerler, biz geldiğimizde kullanılmıyordu. Tinercilerin yatağıydı. Onlardan temizledik. Burayı kullanılabilir bir hale getirdik. Şu anda park olarak kullanılan ve tarihi nişantaşlarının bulunduğu yerde en ufak bir inşaat olmayacak."


Yeşil alanın artması için mücadele ettiklerini kaydeden Hazinedar, "Burada yapılan işlem tamamıyla yasaldır. Burasıyla ilgili tüm aşamalarda gerekli bilgilendirmeyi yaptık. Garip olan şu, birileri ısrarla Beşiktaş Belediyesi'ni suçluyor. Bu işin muhatabı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'dır. Burada bağırma-çağırma anlayışı var." ifadelerini kullandı. 


Bu sırada vatandaşlar, Hazinedar'a tepki gösterip soru sormaya devam etti. Mahalle sakini olduğunu belirten avukat Eren Can, "Kamulaştırma kararı aldıracak mısınız? Buradaki tarihi eserlerin tescili için girişimde bulunacak mısınız? 12 bin dönümlük araziyi bütüncül olarak koruyacak mısınız?" sorularını yöneltti.  


Hazinedar da her vatandaşın bireysel olarak dava açma hakkı olduğunu belirterek, buranın park yeri olarak kalmaya devam edeceğini söyledi.


Bu arada, arbedede yaralanan Kiriş ve Yıldırım, darp edildiklerine dair rapor alıp dava açacaklarını söyledi.  


AA


Geri Dön