30 / 04 / 2024

ihracat en fazla nerede

ihracat en fazla nerede

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmak, Ocak 2015 'de 740 milyon 713 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ve en fazla ihracatın Orta Doğu ülkelerine yapıldığını dile getirdi.

TİM açıkladı! Kasım'da otomotiv endüstrisi en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu

Otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapan sektör olarak gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan veriler ve haberin ayrıntıları...

Dünyanın en fazla incir ihracatı yapan ülkesi Türkiye!

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, dünyadaki taze incir üretiminin yaklaşık yüzde 24’ünün, kuru incirin ise yaklaşık yüzde 55’inin Türkiye'de üretildiğini ifade etti. Bayraktar, "Türkiye yüzde 53 ile dünyada en fazla incir ihracatı yapan ülke durumunda” dedi.

Haziran ayında en fazla ihracatı otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi!

Açıklanan rakamlara göre, otomotiv endüstrisi, geçen ay 3 milyar 9 milyon dolar ile en fazla ihracat yapan sektör oldu. Otomotiv endüstrisini, 2 milyar 365 milyon dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 1 milyar 659 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon izledi.

Nisan ayında en fazla ihracat otomotiv endüstrisinde gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, otomotiv endüstrisi, geçen ay en fazla ihracat yapılan sektör oldu.

Eylülde en fazla reel getiri dolarda oldu!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, eylülde en fazla reel getiri ABD dolarında sağlandı.

Pandemi döneminde konut en fazla Türkiye’de değerlendi!

Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada "Yılın ikinci çeyreğinde gayrimenkulün geçen yılın aynı dönemine göre en fazla değerlendiği ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

İstanbul’da Beykoz, Ankara’da Çubuk, İzmir’de Menderes en fazla değerlenen ilçeler oldu!

Endeksa verilerine göre; en çok konut satışı olan 3 büyük ilde ise, İstanbul’da yüzde 15, Ankara’da yüzde 17, İzmir’de ise yüzde 18 değer artışı yaşandı. Son bir yılda İstanbul’da Beykoz, Ankara’da Çubuk, İzmir’de ise Menderes en fazla değer kazanan ilçeler oldu.

Ağustosta en fazla reel getiri külçe altında oldu!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, ağustos ayında en fazla reel getiri külçe altından sağlandı.

İstanbul'da konut satış rekoru: En fazla Esenyurt'ta satıldı!

İstanbul’da Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 186 oranında arttı. En fazla satış da 3 bin 130 konutla Esenyurt’ta oldu.

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü en fazla ihracatı ABD ve İsrail’e yaptı!

Türk Yapı Malzemeleri Sektörü Başkanı Serdar Urfalılar, en fazla ihracat yapılan ülkelerin ABD, İsrail, Almanya, Irak ve İngiltere olduğunu söyledi.

Antalya kira endeksi en fazla artan şehir oldu!

Endeksa ve Hürriyet Emlak işbirliğiyle hazırlanan 2020 1. çeyrek kira endeksi verilerine göre, 5 büyük şehir içerisinde kira endeksi en fazla artan şehir, Antalya olarak kaydedildi. Antalya'da kira endeksi bir önceki çeyreğe göre 9,38 puan arttı...

Ankara en fazla kiralık arama yapılan bölgelerden oldu!

Endeksa ve HurriyetEmlak işbirliğiyle 2020 yılı 1. çeyreğine ilişkin kira endeksini hazırladı. 2020 yılının 1. çeyreğinde kira endeksi bir önceki çeyreğe göre 1,82 puan arttı. 1. Çeyrekte en fazla kiralık arama yapılan bölgelerden biri de Ankara oldu.

Nisanda en fazla reel getiri külçe altında oldu!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, nisanda en fazla reel getiri külçe altından sağlandı.

ihracat en fazla nerede Haberi

ihracat en fazla nerede

Ocak 2015 ihracat rakamlarını açıklayan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, "Birliklerimizce 2015 yılı Ocak ayında 2014 yılı Ocak ayına oranla yüzde 11,5'lik düşüşle toplam 686 milyon 370 bin dolarlık ihracat kayda alınmış olup, aynı ayda diğer İhracatçı Birlikleri adına ise toplam 54 milyon 342 bin dolarlık ihracat kayda alınmıştır. Böylece Birliğimiz ihracat kayıt işlem hacmi, yüzde 14,3'lük düşüşle740 milyon 713 bin dolar olmuştur dedi.


İHRACATTA ORTA DOĞU BİRİNCİ SIRADA YER ALDI


Ocak ayında toplam 152 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini belirten Çıkmaz, "Bölgemiz ihracatında Orta Doğu ülkeleri yüzde 62,9 pay ile ilk sırada yer almakta, AB ülkeleri yüzde 15,4 pay ile ikinci ve Afrika ülkeleri yüzde 9,4 pay ile üçüncü sırada bulunmaktadır. Toplam 152 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup, bu...