21 / 05 / 2024

ihtarname tahliye

ihtarname tahliye

Kira bedelini süresiz olarak ödemeyen kiracılara kiralayan tarafından tahliye ihtarnamesi gönderilir. Bu ihtarnameyi de dikkate almayan kiracıya tahliye davası açılabiliyor. Kiracı tahliyesi ihtarnamesi örnek olarak haberimizde yer alıyor..

Koronavirüs sürecinde kiracıya tahliye davası açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kirada oturduğumuz ev satıldı. Yeni malik ihtarname gönderdi, tahliyemizi istedi, kira zammı yaptı. Ancak salgın nedeni ile evi tahliye edemedik. Bizim tahliyemiz için dava açacak. Böyle bir durumda haklarımız ne olabilir?' sorusunu yanıtladı.

Kiracı tahliye davası nasıl açılır?

Posta yazarı Tamer Heper, '6 Nisan 2020’de kiracıya tebliğ olunan 30 günlük ödeme talepli ihtarname ile kiracıma 7 Nisan 2020’de tahliye davası açacaktım ancak bu tarih itibarıyla kesintiye uğradığı söylendi, tahliye davası açabilecek miyim? ' sorusunu yanıtladı.

Kira feshi ihtarname örneği 2019!

Konut veya iş yerini kiraya veren kimseler, belli hallerde kiracısından erken tahliye talep edebiliyor. Peki kira feshi ihtarname örneği nasıl hazırlanır? İşte kira feshi ihtarname örneği 2019...

Kiracı tahliye ihtarnamesi 2018!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahipleri bazı durumlarda kiracısından erken tahliyesini ihtarname ile talep edebiliyor. İşte kiracı tahliye ihtarnamesi 2018..

Kiracı tahliye ihtarnamesi örneği!

Taşınmaz mal kiralayan kiracılara bazı nedenlerden dolayı tahliye ihtarnamesi gönderilebiliyor. İhtarnamenin içeriği tahliye nedenine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. İşte kiracı tahliye ihtarname örnekleri..

Temerrüt nedeniyle tahliye davası açma süresi!

Kira parasını ödenmeyen ev sahibi paranın ödenmesi için 30 gün içinde, kiracıya ihtarname çekebiliyor. Haklı 2 ihtardan sonra ev sahibi temerrüt nedeniyle tahliye davası açabiliyor. İşte, temerrüt nedeniyle tahliye davası açma süresi!

Kiracıyı çıkarmak için ihtarname!

Kiracının tahliye edilebilmesi için en az 1 ay öncesinden ihtarname gönderilmesi gerekiyor. Bu süre, tahliye gerekçesine göre değişkenlik gösterebiliyor. İşte kiracıyı çıkarmak için ihtarname örneği..

Kiracı tahliyesi için ihtarname örneği 2015!

Mesken ya da işyeri kiralayan kiracılar, mal sahibi tarafından ancak kanunda yer alan haklı nedenlerin doğması halinde bir ihtarname ile tahliye edilebiliyor. İşte kiracı tahliyesi için ihtarname örneği 2015...

Yeni malik sıfatıyla tahliye ihtarname örneği!

Kiracısı olan bir evin satılması halinde, kiracı 1 ay içinde yeni malikten gelecek tahliye ile evi sözleşme süresinden önce tahliye edebiliyor. İşte yeni malik sıfatıyla tahliye ihtarname örneği...

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası ihtarname örneği!

Taşınmaz mal sahipleri gerekli bazı nedenlerle kiracının tahliyesi için öncelikle ihtarname gönderebiliyor.Peki,ihtiyaç nedeniyle tahliye davası ihtarname örneği nasıl yazılır?İşte,ihtiyaç nedeniyle tahliye davası ihtarname örneği!

10 yıl dolan kiracı nasıl tahliye edilir?

Borçlar Kanunu madde 347 gereğince, 10 yılı dolan kiracılar haklı nedenler olmadan da tahliye edilebiliyor. Peki, 10 yıl dolan kiracı nasıl tahliye edilir? İşte 10 yıllık kiracı tahliyeleri...

Kiracı kira sözleşmesi fesih ihtarname örneği!

Bir kira dönemi içinde gönderilen iki haklı ihtarname ile gayrimenkul sahibi tahliye hakkına sahip olmuş oluyor. Peki ihtarname nasıl gönderilir? İşte kiracı kira sözleşmesi fesih ihtarname örneği...

Zonguldak'ta göçük nedeniyle 3 apartman tahliye edildi!

Ereğli ilçesinde altyapı çalışması sırasında meydana gelen göçük nedeniyle 3 apartman tahliye edildi.Kızılcapınar Barajı’ndan ilçeye uzanan isale hattı çalışmalarının devam ettiği Süleymanbeyler Köyü Subaşı mevkisinde kazı sırasında yol çöktü.

ihtarname tahliye Haberi

ihtarname tahliye

Kiracıların kiraladıkları gayrimenkullerin kira bedellerini ödemedikleri durumlarda, kiralayan tarafından kendilerine tahliye davası açılmadan önce bir ihtarname gönderilir. Sözkonusu ihtarnamede, ihtarname tebliğ gününden itibaren 30 gün içinde kira bedellerinin ödenmemesi durumunda karşı tarafa tahliye davası açılacağı belirtiliyor. Açılan bu davada dava giderleri ve vekalet ücretleri Borçlar Kanunu'nun 260. maddesi uyarınca kiracıya yükleniyor. Kiracı tahliyesi ihtarnamesi örnek olarak aşağıda yer alıyor.



Kiracı tahliyesi ihtarnamesi örnek




İHTAR EDEN           :....... 


VEKİLLERİ            :.......


KARŞI TARAF          :.......



KONU                 : 


.......  kira  bedeli ....... sının ödenmesi, ödenmediğinde tahliye ve alacak davası açacağımızın ihtarıdır.



AÇIKLAMALAR          :


1-Yukarıda isminiz altında açık adresi yazılı bulunan müvekkilimize ait taşınmazda ....... tarihli sözlü...