22 / 12 / 2024

Yeni malik sıfatıyla tahliye ihtarname örneği!

Yeni malik sıfatıyla tahliye ihtarname örneği!

Kiracısı olan bir evin satılması halinde, kiracı 1 ay içinde yeni malikten gelecek tahliye ile evi sözleşme süresinden önce tahliye edebiliyor. İşte yeni malik sıfatıyla tahliye ihtarname örneği...



Yeni malik sıfatıyla tahliye ihtarname örneği!

Kiracısı olan bir evin satılması halinde, kiracı yeni malikten gelecek tahliyeye göre evi sözleşme süresinden önce tahliye edebiliyor.


Bunun nedeni ise Kanunda yer alan; evi yeni satın alan malikin gereksinimi olması halinde tahliye isteme hakkı. Yeni malik bu hakkını edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde kullanabiliyor.


Bu süre zarfı içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebiliyor. Yeni malik sıfatıyla tahliye ihtarname örneği aşağıda yer alıyor:


Yeni malik sıfatıyla tahliye ihtarname:


İ H T A R N A M E


İHTAR EDEN :.......

VEKİLİ :.......

KARŞI TARAF :.......

KONU : Yeni Malik Sıfatı ile Tahliye İhtarıdır.



AÇIKLAMALAR :


1-Müvekkilimiz halen kiracı olarak oturmakta olduğunuz, ....... adresinde bulunan apartman dairesini ......... Tapu müdürlüğünün, ............. tarih ve ......... yevmiye nolu işlemi ile ev sahibinizden satın almış bulunmaktadır. (Tapu fotokopisi ektedir)


2-Taşınmaz, müvekkilim tarafından mesken olarak kullanılacaktır. Bu neden ile evvelce konutun eski sahibi ile aranızda yapmış bulunduğunuz kira mukavelesi, müvekkilimiz tarafından yenilenmeyecektir. Taşınmanızı kira döneminin sonunda tahliye etmenizi itiyoruz.


3-Konutun dönem sonunda tarafınızdan tahliye edilmemesi durumunda, aleyhinize “Yeni Malik Sıfatı İle” tahliye davası açacağımızı ve yargılama giderleri ve vekalet ücretinin tarafınıza ait olacağını ihtar ederiz.


İHTAR EDEN VEKİLİ

.......


Borçlar Kanunu gereğince kiralananı sonradan edinen kişi, onu kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut veya işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa, edinme tarihinden başlayarak bir ay içinde durumu kiracıya yazılı olarak bildirmek koşuluyla, kira sözleşmesini altı ay sonra açacağı bir davayla sona erdirebilir.


Kiralananı sonradan edinen kişi, dilerse gereksinim sebebiyle sözleşmeyi sona erdirme hakkını, sözleşme süresinin bitiminden başlayarak bir ay içinde açacağı dava yoluyla da kullanabilir.



Kiracı ne zaman evden çıkabilir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön