13 / 05 / 2024

İhtiyari deprem sigortaları yapılan binalar

İhtiyari deprem sigortaları yapılan binalar

DASK, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak geliştirilmiş olup; köy yerleşim alanlarında DASK yerine ihtiyari deprem sigortası yapılabiliyor. Peki, ihtiyari deprem sigortaları nereye yapılır?

DASK ve konut sigortalarına talep 4 kat arttı!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerden sonra geçen 1 aylık sürede deprem ve konut sigortalarında yaşanan talep artışı dikkat çekti.

Deprem olursa DASK ne kadar öder? DASK ve deprem sigortası aynı mı? DASK ve konut sigortası aynı mı?

Deprem gerçeği bireyleri sigortalar konusunda araştırmaya sevk etti. Özellikle DASK ve konut sigortasına dair sorulan soruların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. İşte bu konudaki detaylar!

Sağlık sigortalarının deprem güvencesi var mı? İşte çok merak edilen o sorunun cevabı!

Sağlık sigortalarında mevzuat gereği depreme ilişkin tedaviler ilave sözleşme ile kapsama alınıyor. Buna karşın sigorta şirketleri sağlık giderleri için ödeme yaptı.

DASK tarihinde bir ilk yaşandı! Deprem sonrası sayı arttı! 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'na (DASK) gelen ihbarlar duyuruldu. ihbar sayısı 314 bini aştı, yapılan ödeme 1,5 milyar liraya çıkarken, yaşanan depremin ardından insanların deprem sigortasına rağbet ettiği görüldü.

DASK, konut ve kasko sigortaları ile ilgili deprem bölgesinden şikayet yağıyor! Vatandaş ilgisizlikten şikayetçi!

Kahramanmaraş’ın Pazarçık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan ve toplam 10 şehrimizi deprem bölgede büyük yıkımlara, can kayıplarına ve hasarlara neden oldu. Depremden sağ kurtulanlar ise bir an önce uğradıkları mağduriyeti gidermek için sigortadan zararlarını karşılamanın derdinde.

Depreme karşı hangi sigortalar yapılır? Deprem sigortası evin ne kadarını karşılar?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evini koruma altına almak isteyenler, depreme karşı hangi sigortaların yapılacağını öğrenmek istiyor. İşte bu konudaki detaylar!

Sigorta sektörünün gündeminde deprem var!

Sigorta sektörünün prim üretimi geçen yıl itibarıyla 82.6 milyar Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Atila Benli, sigortacılığın gündeminde deprem olduğunu söyledi. 

Deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyonu geçti!

Türkiye'de zorunlu deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyon 28 bine ulaştı. Ek olarak Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) toplam "deprem rezervi" Şubat ayı itibariyle 12 milyar liraya yaklaştı.

6305 Sayılı Afet Sigortaları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6305 Sayılı Afet Sigortaları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında bazı mahallelerin zorunlu deprem sigortasından muaf tutulması amaçlanıyor.

DASK 20 yılda 440 milyon TL deprem hasar ödemesi yaptı!

DOĞAL Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Başkanı Mete Güler, son 20 yıl içerisinde  440 milyon TL deprem hasar ödemesi yaptıklarını açıkladı. 

9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) internet sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile Zorunlu Deprem Sigortası’nı 9 adımda anlattı. İşte 9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası...

Deprem sigortası neden önemli?

Elazığ’da yaşanan deprem sonrası, deprem sigortasının önemi bir kez daha gündeme geldi. İstanbul Sigortaları Acente Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Turusan Bağcı, DASK’ın önemini anlattı...

Depremle mücadelenin en önemli parçası sigorta!

Koru Sigorta Genel Müdürü Soner Şahin yaptığı açıklamada toplumun tüm platformlarında deprem ile nasıl baş edilebileceğinin çok iyi bir şekilde anlatılması gerektiğini belirterek, “Depremle mücadelenin de önemli parçalarından bir tanesi Zorunlu Deprem Sigortaları” dedi.

İhtiyari deprem sigortaları yapılan binalar Haberi

İhtiyari deprem sigortaları yapılan binalar

İhtiyari deprem sigortaları nereye yapılır?

DASK, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak geliştirilmiş bir sigorta sistemi olup; köy yerleşimleri DASK kapsamına girmiyor. Bu alanlarda ihtiyari deprem sigortası yapılabiliyor. Peki, ihtiyari deprem sigortaları nereye yapılır?


Yukarıda da belirttiğimiz gibi; İhtiyari Deprem Sigortası, zorunlu deprem sigortası kapsamı dışındaki binalara yaptırabiliyor. 


Köy yerleşimleri -genel olarak gelir düzeyinin düşük olması, binalarda belediye denetiminin bulunmaması ve sigortanın sunumunun zor olması gibi nedenlerle- sigorta kapsamı dışında yer alıyor.


Köylerde bulunan yapılar için istendiği takdirde İhtiyari Deprem Sigortası yaptırılabiliyor. Ticari ve sinai amaçlar için kullanılan binalar için de İhtiyari Deprem Sigortası yaptırılabilir.


İhtiyari deprem sigortası yapılabilen yapılar..

9/11/1983 tarihli ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanununa tâbi olan veya kamu hizmet binası olarak kullanılan binalar ve bağımsız bölümler,


Köy nüfusuna kayıtlı ve köyde...